Skip to Main Content
Winiary
Winiary
  • Szukaj Szukaj
  • Przepisy i porady Przepisy i porady
  • Nasze Produkty Nasze Produkty
  • Majonez dekoracyjny WINIARY Majonez Dekoracyjny
  • MyMenu Plan MyMenu Plan
  • Logowanie | Cookbook Logowanie | Cookbook
  • Klub Pomagania i niemarnowania Klub Pomagania i niemarnowania
  • #niemarnujemy #niemarnujemy
  • Aktualności Aktualności
  • WINIARY WINIARY
  • Szukaj
  • ☞ Nasze porady
  • Sezonowa kuchnia
  • Wszystkie przepisy
  • Obiad
  • Śniadanie
  • Kolacja
  • Dania i przekąski
  • Desery
  • Święta i okazje
  • Kategorie produktów
  • Nasze produkty
  • Strona główna
  • Produkty
  • Recykling
  • Daj drugie życie słoikowi
  • Zaloguj się
  • Zarejestruj się
  • Strefa GGrill
  • Cookbook
  • MyMenu Plan
  • Pomagamy w gotowaniu i niemarnowaniu
  • Przepisy
  • Porady i inspiracje
  • Foodsharing
  • Recycling opakowań
  • Produkty Dobre Dłużej
  • Klub Pomagania i niemarnowania
  • Nie marnujemy
  • Roślinna kuchnia
  • Konkursy i nowości
  • Wyszukiwarka
  • Poznaj naszych ekspertów
  • Dowiedz się więcej o nas
  • Skontaktuj się z nami!
Chrupiąca pizza warzywna
Dodaj do CookBook

Chrupiąca pizza warzywna

(0)
36 min
Średni
Autorem przepisu jest szpileczkaa
mymenu plan winiary

Dodaj ten przepis do MyMenu Plan!

mymenu plan winiary

Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas

Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!

Dodaj do My Menu Plan

Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się

Zaloguj się lub załóż konto

Dodaj do CookBook

Składniki

4 porcje

Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz

ingredient_quantity
recipe ingredient
170  g
Mąka pszenna
0.5  szklanka
Woda
10  g
Drożdże świeże
0.5  łyżeczka
Sól
1  szczypta
Cukier
2  łyżek
Oliwa z oliwek
1  szklanka
Passata pomidorowa
trochę
Oliwa z oliwek
trochę
Czosnek granulowany
trochę
Przyprawa uniwersalna ZIARENKA SMAKU WINIARY
trochę
Pieprz czarny
1 
Papryka czerwona
0.25  puszka
Kukurydza
trochę
Oliwki czarne i zielone
trochę
Ser feta
trochę
Szpinak świeży
Kopiuj

Porady & triki

Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.

Kopiuj składniki

Wybierz z listy składników

Kopiuj
.

Wartości odżywcze

Węglowodany
14.3 g
Wartość energetyczna
143.5 kcal
Tłuszcze
9.4 g
Białko
2.8 g
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję

Przygotowanie

36 min
  • Krok 1 - Ciasto na pizzę

    10 min
    Mieszamy ze sobą 170 g mąki, pół szklanki wody, 10 g drożdży, sól, cukier, 2 łyżki oliwy z oliwek. Z tych składników wyrabiamy ciasto. Odstawiamy na chwilkę, żeby wyrosło.
  • Krok 2

    15 min
    Szklankę passaty, trochę oliwy, czosnek, Ziarenka Smaku WINIARY, pierz połączyć ze sobą i zagotować. Gotować ok. 15 minut na wolnym ogniu.
  • Krok 3

    5 min
    Z ciasta robimy okrągłe placki i polewamy sosem. Na wierzch układamy pokrojoną w paseczki lub kostkę paprykę, odsączoną z zalewy kukurydzę, oliwki, pokruszony ser feta i trochę liści szpinaku.
  • Krok 4

    6 min
    Na grillu rozgrzewamy kamień i kiedy osiągnie ok. 300 st. Wykładamy pizzę i pieczemy kilka minut na złoty kolor ciasta. Smacznego!
Chrupiąca pizza warzywna

Krok 1 - Ciasto na pizzę z 4

Mieszamy ze sobą 170 g mąki, pół szklanki wody, 10 g drożdży, sól, cukier, 2 łyżki oliwy z oliwek. Z tych składników wyrabiamy ciasto. Odstawiamy na chwilkę, żeby wyrosło.

Chrupiąca pizza warzywna

Krok 2 z 4

Szklankę passaty, trochę oliwy, czosnek, Ziarenka Smaku WINIARY, pierz połączyć ze sobą i zagotować. Gotować ok. 15 minut na wolnym ogniu.

Chrupiąca pizza warzywna

Krok 3 z 4

Z ciasta robimy okrągłe placki i polewamy sosem. Na wierzch układamy pokrojoną w paseczki lub kostkę paprykę, odsączoną z zalewy kukurydzę, oliwki, pokruszony ser feta i trochę liści szpinaku.

Chrupiąca pizza warzywna

Krok 4 z 4

Na grillu rozgrzewamy kamień i kiedy osiągnie ok. 300 st. Wykładamy pizzę i pieczemy kilka minut na złoty kolor ciasta. Smacznego!

Dodaj do My Menu Plan

Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się

Zaloguj się lub załóż konto

Przepis w formacie PDF

lite

Podziel się swoją opinią

Twoja opinia
Images
Dodano 0 z 6.
Proszę wypełnić pole captcha

Zarejestruj się na winiary.pl i zyskaj więcej!

Zobacz wszystkie benefity
Benefit Zaplanuj posiłki z My Menu Plan

Zaplanuj swoje posiłki z My Menu Plan

Zobacz wszystkie benefity

Więcej przepisów

  • Bez jajek
  • Bez orzechów laskowych
  • Bez orzeszków ziemnych
  • Danie główne
  • Kuchnia europejska
  • Niski poziom cukru
  • Obiad
  • Poniżej 300 kcal
  • Źródło błonnika

Polecane przepisy

Pokaż więcej przepisów

  • Żurek z chrupiącą szynką parmeńską i jajkiem

    Żurek z chrupiącą szynką parmeńską i jajkiem

    50 min Łatwy
  • Udka z kurczaka z chrupiącą skórką

    Udka z kurczaka z chrupiącą skórką

    4 godz Łatwy
  • Krem z kalafiora z chrupiącą szynką i ementalerem

    Krem z kalafiora z chrupiącą szynką i ementalerem

    37 min Łatwy
  • Tacos z chrupiącą rybą i sosem Remulada

    Tacos z chrupiącą rybą i sosem Remulada

    18 min Łatwy

Pokaż więcej przepisów

  • Facebook
  • Youtube
  • Twitter
  • Instagram
  • Pinterest
  • Zarejestruj się
  • Polityka Cookies
  • Zaloguj się
  • Kontakt
  • Polityka prywatności
  • Regulamin serwisu