
- Wszystkie przepisy
- Kuchnia sezonowa
- Składniki
- Okazja
- Nie marnujemy
- Desery
- Kolacja
- Obiad
- Śniadanie
- Dania i przekąski
- Pomagamy w gotowaniu i niemarnowaniu
- Przepisy
- Porady i inspiracje
- Foodsharing
- Recycling opakowań
- Produkty Dobre Dłużej
- Obiad na każdą kieszeń
- Mięsny obiad
- Mięsny obiad do 10 zł
- Mięsny obiad do 15 zł
- Bezmięsny obiad
- Bezmięsny obiad do 10 zł
- Bezmięsny obiad do 15 zł





Chłodnik biały z ogórkiem i sosem balsamicznym

Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz tutaj
Porady & triki
Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Wartości odżywcze
Chłodnik biały z ogórkiem to jeden z tych chłodników, które nie wymagają gotowania, a później studzenia. Możecie go przygotować w 5 minut i od razu podać domownikom lub choć na godzinę wstawić do lodówki dla idealnego połączenia smaków.
Z podanej ilości składników przygotujecie 2-3 porcje chłodnika. Smacznego :)
Przygotowanie
Krok 1
3 minKrok 2
5 minKrok 3
4 minKrok 4
3 minKrok 5
2 minKrok 6
3 min
Krok 1 z 6
Jogurt łączymy z zsiadłym mlekiem i oliwą.

Krok 2 z 6
Ogórki obieramy, ścieramy na tarce o dużych oczkach.

Krok 3 z 6
Czosnek drobno siekamy lub przeciskamy przez praskę.

Krok 4 z 6
Ogórki i czosnek dodajemy do jogurtu, mieszamy.

Krok 5 z 6
Doprawiamy solą i pieprzem.

Krok 6 z 6
Chłodnik schładzamy w lodówce, najlepiej 2-3 godziny. Podajemy udekorowany szczypiorkiem i sosem balsamicznym.
Przepis w formacie PDF
PobierzDziękujemy za ocenę!
Czekamy na Twoją recenzję!
Oceniłeś już ten przepis/produkt.
Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.
Komentarze 0