Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas
Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!
Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz
Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Cebulę podduszam na maśle.
Cukinię myję (nie obieram, zupa będzie miała bardziej intensywny kolor), odrobinę ścieram na tarce i odkładam na bok. Resztę kroję przekładam do garnka z bulionem, gotuję 10 minut.
Dodaję podduszoną cebulę, miksuję, studzę, dodaję 150 g serka śmietankowego, ponownie miksuję na mniejszych obrotach, doprawiam solą i pieprzem.
Odstawiam do wystygnięcia, a przestudzoną zupę lekko schładzam w lodówce.
Chłodnik z cukinii i sera podaję udekorowany surową startą cukinią. Dla bardziej zdecydowanego smaku można dodać do chłodnika grzanki czosnkowe. Zupa pysznie smakuje także ze świeżą miętą.
Dziękujemy za ocenę!
Czekamy na Twoją recenzję!
Oceniłeś już ten przepis/produkt.
Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.
Zapisz
Komentarze 0