Skip to Main Content
Winiary
Winiary
  • Szukaj
  • Zaloguj się / Zarejestruj
  • Przepisy
  • #niemarnujemy
  • Obiad na każdą kieszeń
  • MyMenu Plan
  • CookBook
  • Roślinna kuchnia
  • Desery
  • Zakochane w zupach
  • Porady
  • Nasi eksperci
  • Winiary
  • Kontakt
  • Wszystkie przepisy
  • Kuchnia sezonowa
  • Składniki
  • Okazja
  • Nie marnujemy
  • Desery
  • Kolacja
  • Obiad
  • Śniadanie
  • Dania i przekąski
  • Pomagamy w gotowaniu i niemarnowaniu
  • Przepisy
  • Porady i inspiracje
  • Foodsharing
  • Recycling opakowań
  • Produkty Dobre Dłużej
  • Obiad na każdą kieszeń
  • Promocja na kiełbasę
  • Promocja na ziemniaki
  • Promocja na brokuły
  • Mięsny obiad
  • Mięsny obiad do 10 zł
  • Mięsny obiad do 15 zł
  • Bezmięsny obiad
  • Bezmięsny obiad do 10 zł
  • Bezmięsny obiad do 15 zł
  • Zakochane w zupach
  • Przepisy
  • Porady
  • Przyjaciele od kuchni Winiary
  • Jagna Niedzielska
  • Robert Harna
  • Marta Śliwicka
  • Zakochane w zupach
  • Produkty
  • O nas
  • Nowości i konkursy
  • Kategorie produktów
Chłodnik jagodowy

Chłodnik jagodowy

(1)
1 godz 28 min
Łatwy
Kup składniki
WINIARY logo
Winiary winiary.pl
Smacznego!

Dodaj ten przepis do MyMenu Plan!

Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas

Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!

Dodaj do My Menu Plan

Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się

Zaloguj się lub załóż konto

Dodaj do CookBook

Składniki

4 porcje

Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz

ingredient_quantity
recipe ingredient
2  kubków
Jagody
0.5  szklanka
Woda
5  łyżek
Miód
2  łyżeczek
Sok z cytryny
0.5  łyżeczka
Cynamon
5 
Goździki
500  ml
Jogurt naturalny
125  g
Mozzarella
trochę
Bazylia świeża
Kopiuj

Porady & triki

Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.

Kopiuj składniki

Wybierz z listy składników

Kopiuj
.

Wartości odżywcze

Białko
12 g
Węglowodany
40.03 g
Tłuszcze
11.46 g
Wartość energetyczna
296.54 kcal
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Chłodnik jest jednym z najpopularniejszych sposobów na wiosenne obiady. Jego lekka formuła i pyszny smak sprawiają, że chyba nie ma osoby, która nie lubiłaby zjeść wiosną lub latem dobrego chłodnika. Chłodnik jagodowy to wyjątkowa odsłona tej wiosennej zupy. Świeże owoce sprawią, że chłodnik stanie się dla Ciebie i Twoich bliskich ulubionym posiłkiem w ciągu letnich miesięcy. Sprawdź nasz przepis!

Przygotowanie

88 min
  • Krok 1

    10 min
    Jagody oczyść i umyj. Garść jagód odłóż, a resztę zblenduj razem z wodą na gładką masę.
  • Krok 2

    5 min
    Przelej do garnka. Dodaj miód, sok z cytryny, cynamon oraz goździki i zagotuj.
  • Krok 3

    5 min
    Gotuj przez 5 minut pod przykryciem.
  • Krok 3

    5 min
    Z przestygniętych jagód wyłów goździki, a następnie wymieszaj całość dokładnie z jogurtem.
  • Krok 4

    60 min
    Wstaw zupę oraz naczynia, w których będziesz ją podawać do lodówki na około 1 godzinę.
  • Krok 5

    3 min
    Chłodnik podawaj z pokrojoną w kostkę mozzarellą oraz dekoracją z odłożonych wcześniej jagód i posiekanej bazylii.
Chłodnik jagodowy

Krok 1 z 6

Jagody oczyść i umyj. Garść jagód odłóż, a resztę zblenduj razem z wodą na gładką masę.

Chłodnik jagodowy

Krok 2 z 6

Przelej do garnka. Dodaj miód, sok z cytryny, cynamon oraz goździki i zagotuj.

Chłodnik jagodowy

Krok 3 z 6

Gotuj przez 5 minut pod przykryciem.

Chłodnik jagodowy

Krok 3 z 6

Z przestygniętych jagód wyłów goździki, a następnie wymieszaj całość dokładnie z jogurtem.

Chłodnik jagodowy

Krok 4 z 6

Wstaw zupę oraz naczynia, w których będziesz ją podawać do lodówki na około 1 godzinę.

Chłodnik jagodowy

Krok 5 z 6

Chłodnik podawaj z pokrojoną w kostkę mozzarellą oraz dekoracją z odłożonych wcześniej jagód i posiekanej bazylii.

Dodaj do My Menu Plan

Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się

Zaloguj się lub załóż konto

Przepis w formacie PDF

Udostępnij

  • Facebook
  • Twitter
  • Pinterest
  • Whatsapp

Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną

Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.

lite

Dziękujemy za ocenę!

Czekamy na Twoją recenzję!

Oceniłeś już ten przepis/produkt.

Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.

Zapisz

Komentarze 0

Please enter proper keywords 0/4000
Proszę podać poprawną nazwę użytkownika. Musi zawierać 4-15 znaków. Znaki od A do Z i od 0 do 9 są dozwolone
Nazwa użytkownika
Anuluj
Prześlij
Pokaż więcej komentarzy

Zarejestruj się na winiary.pl i zyskaj więcej!

Zobacz wszystkie benefity
Benefit Zaplanuj posiłki z My Menu Plan

Zaplanuj swoje posiłki z My Menu Plan

Zobacz wszystkie benefity

Więcej przepisów

  • Bezglutenowe
  • Bezglutenowe
  • Bez jajek
  • Bez orzechów / orzeszków ziemnych
  • Bez orzechów laskowych
  • Bez ryb
  • Bez skorupiaków
  • Dodatek
  • Obiad
  • Wegetariańskie

Polecane przepisy

Pokaż więcej przepisów

  • Sylwestrowy deser warstwowy

    Sylwestrowy deser warstwowy

    3 godz 3 min Łatwy
  • Chłodnik z wiśni

    Chłodnik z wiśni

    1 godz 21 min Łatwy
  • Chłodnik wiśniowo miętowy pod chmurką z kaszą jaglaną

    Chłodnik wiśniowo miętowy pod chmurką z kaszą jaglaną

    1 godz 37 min Łatwy
  • Chłodnik wiśniowy z czekoladowym crunchy, ricottą i amaretto

    Chłodnik wiśniowy z czekoladowym crunchy, ricottą i amaretto

    1 godz 30 min Średni

Pokaż więcej przepisów

  • Facebook
  • Youtube
  • Twitter
  • Instagram
  • Pinterest
  • Zarejestruj się
  • Polityka Cookies
  • Zaloguj się
  • Kontakt
  • Polityka prywatności
  • Regulamin serwisu