Zupy często goszczą na Twoim stole, ale czasami brakuje Ci na nie pomysłu? Mamy na to sposób! Zobacz pomysły na klasyczne zupy, chłodniki czy zupy-kremy z nutą egzotyki, które zaskoczą Twoich bliskich.
Wejdź razem z nami do świata smacznych, kolorowych i aromatycznych zup na każdy dzień!
Dodaj ten przepis do MyMenu Plan!
Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów Zachowaj sprawdzone przepisy Oszczędzaj czas
Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Jako że sezon na truskawki powoli dobiega końca, w kuchni zaczynają królować nowe owoce sezonowe. Pod lupę bierzemy dziś jagody! Aksamitna zupa jagodowa to idealna propozycja na upały. Doskonale sprawdzi się w formie lekkiego obiadu.
Smakowała będzie też o poranku – w formie śniadania. Wychodzi na to, że można ją zajadać o każdej porze dnia (a może nawet nocy…)! Zaopatrzcie się zatem w jogurt naturalny, garść borówek i zmiksujcie coś wyjątkowo pysznego!
Podane proporcje są na ok. 3 porcje.
Przygotowanie
149 min
Krok 1
15 min
Chłodnik Jagodowy Winiary rozmieszaj w 200 ml wrzącej wody i odstaw do wystudzenia.
Krok 2
2 min
W misce lub kielichu blendera umieść jogurt i serek mascarpone.
Krok 3
5 min
Dodaj wyciśnięty sok z pomarańczy, jagody lub borówki (zostawiając nieco do dekoracji), szczyptę cynamonu oraz ostudzony Chłodnik Jagodowy.
Krok 4
5 min
Całość zmiksuj na gładką masę.
Krok 5
120 min
Przed podaniem schłodź w lodówce przez min. 2 godziny.
Krok 6
2 min
Jagodową zupę podawaj udekorowaną borówkami i listkami mięty.
Krok 1
z
6
Chłodnik Jagodowy Winiary rozmieszaj w 200 ml wrzącej wody i odstaw do wystudzenia.
Krok 2
z
6
W misce lub kielichu blendera umieść jogurt i serek mascarpone.
Krok 3
z
6
Dodaj wyciśnięty sok z pomarańczy, jagody lub borówki (zostawiając nieco do dekoracji), szczyptę cynamonu oraz ostudzony Chłodnik Jagodowy.
Krok 4
z
6
Całość zmiksuj na gładką masę.
Krok 5
z
6
Przed podaniem schłodź w lodówce przez min. 2 godziny.
Krok 6
z
6
Jagodową zupę podawaj udekorowaną borówkami i listkami mięty.
Dodaj do My Menu Plan
Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się
Zaloguj się lub załóż konto
Przepis w formacie PDF
Udostępnij
Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną
Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.
lite
Dziękujemy za ocenę!
Czekamy na Twoją recenzję!
Oceniłeś już ten przepis/produkt.
Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.
Komentarze 0