Skip to Main Content
Winiary
Winiary
  • Szukaj
  • Zaloguj się / Zarejestruj
  • Przepisy
  • #niemarnujemy
  • Obiad na każdą kieszeń
  • MyMenu Plan
  • CookBook
  • Desery
  • Zakochane w zupach
  • Porady
  • Nasi eksperci
  • Winiary
  • Kontakt
  • Wszystkie przepisy
  • Kuchnia sezonowa
  • Składniki
  • Okazja
  • Nie marnujemy
  • Desery
  • Kolacja
  • Obiad
  • Śniadanie
  • Dania i przekąski
  • Pomagamy w gotowaniu i niemarnowaniu
  • Przepisy
  • Porady i inspiracje
  • Foodsharing
  • Recycling opakowań
  • Produkty Dobre Dłużej
  • Obiad na każdą kieszeń
  • Promocja na kiełbasę
  • Mięsny obiad
  • Mięsny obiad do 10 zł
  • Mięsny obiad do 15 zł
  • Bezmięsny obiad
  • Bezmięsny obiad do 10 zł
  • Bezmięsny obiad do 15 zł
  • Zakochane w zupach
  • Przepisy
  • Porady
  • Przyjaciele od kuchni Winiary
  • Jagna Niedzielska
  • Robert Harna
  • Marta Śliwicka
  • Zakochane w zupach
  • Produkty
  • O nas
  • Nowości i konkursy
  • Kategorie produktów
Chłodnik jagodowy z miętą i pomarańczą
Chłodnik jagodowy z miętą i pomarańczą
Chłodnik jagodowy z miętą i pomarańczą
Chłodnik jagodowy z miętą i pomarańczą
Chłodnik jagodowy z miętą i pomarańczą
Chłodnik jagodowy z miętą i pomarańczą

Chłodnik jagodowy z miętą i pomarańczą

(0)
2 godz 29 min
Łatwy
Kup składniki
zwz avatar 2
Zakochane w zupach zakochanewzupach.pl
Zupy często goszczą na Twoim stole, ale czasami brakuje Ci na nie pomysłu? Mamy na to sposób! Zobacz pomysły na klasyczne zupy, chłodniki czy zupy-kremy z nutą egzotyki, które zaskoczą Twoich bliskich. Wejdź razem z nami do świata smacznych, kolorowych i aromatycznych zup na każdy dzień!

Dodaj ten przepis do MyMenu Plan!

Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas

Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!

Dodaj do My Menu Plan

Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się

Zaloguj się lub załóż konto

Dodaj do CookBook

Składniki

3 porcje

Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz

ingredient_quantity
recipe ingredient
500  g
Jogurt naturalny
150  g
Jagody / borówki amerykańskie
1 
Pomarańcza
2  łyżek
Ser mascarpone
1  szczypta
Cynamon
1  łyżka
Świeża mięta
Kopiuj

Porady & triki

Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.

Kopiuj składniki

Wybierz z listy składników

Kopiuj
.

Wartości odżywcze

Białko
7.6 g
Węglowodany
21.66 g
Tłuszcze
11.16 g
Wartość energetyczna
208.8 kcal
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Jako że sezon na truskawki powoli dobiega końca, w kuchni zaczynają królować nowe owoce sezonowe. Pod lupę bierzemy dziś jagody! Aksamitna zupa jagodowa to idealna propozycja na upały. Doskonale sprawdzi się w formie lekkiego obiadu.

Smakowała będzie też o poranku – w formie śniadania. Wychodzi na to, że można ją zajadać o każdej porze dnia (a może nawet nocy…)! Zaopatrzcie się zatem w jogurt naturalny, garść borówek i zmiksujcie coś wyjątkowo pysznego! Podane proporcje są na ok. 3 porcje.

Przygotowanie

149 min
  • Krok 1

    15 min
    Chłodnik Jagodowy Winiary rozmieszaj w 200 ml wrzącej wody i odstaw do wystudzenia.
  • Krok 2

    2 min
    W misce lub kielichu blendera umieść jogurt i serek mascarpone.
  • Krok 3

    5 min
    Dodaj wyciśnięty sok z pomarańczy, jagody lub borówki (zostawiając nieco do dekoracji), szczyptę cynamonu oraz ostudzony Chłodnik Jagodowy.
  • Krok 4

    5 min
    Całość zmiksuj na gładką masę.
  • Krok 5

    120 min
    Przed podaniem schłodź w lodówce przez min. 2 godziny.
  • Krok 6

    2 min
    Jagodową zupę podawaj udekorowaną borówkami i listkami mięty.
Chłodnik jagodowy z miętą i pomarańczą

Krok 1 z 6

Chłodnik Jagodowy Winiary rozmieszaj w 200 ml wrzącej wody i odstaw do wystudzenia.

Chłodnik jagodowy z miętą i pomarańczą

Krok 2 z 6

W misce lub kielichu blendera umieść jogurt i serek mascarpone.

Chłodnik jagodowy z miętą i pomarańczą

Krok 3 z 6

Dodaj wyciśnięty sok z pomarańczy, jagody lub borówki (zostawiając nieco do dekoracji), szczyptę cynamonu oraz ostudzony Chłodnik Jagodowy.

Chłodnik jagodowy z miętą i pomarańczą

Krok 4 z 6

Całość zmiksuj na gładką masę.

Chłodnik jagodowy z miętą i pomarańczą

Krok 5 z 6

Przed podaniem schłodź w lodówce przez min. 2 godziny.

Chłodnik jagodowy z miętą i pomarańczą

Krok 6 z 6

Jagodową zupę podawaj udekorowaną borówkami i listkami mięty.

Dodaj do My Menu Plan

Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się

Zaloguj się lub załóż konto

Przepis w formacie PDF

Udostępnij

  • Facebook
  • Twitter
  • Pinterest
  • Whatsapp

Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną

Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.

lite

Dziękujemy za ocenę!

Czekamy na Twoją recenzję!

Oceniłeś już ten przepis/produkt.

Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.

Zapisz

Komentarze 0

Please enter proper keywords 0/4000
Proszę podać poprawną nazwę użytkownika. Musi zawierać 4-15 znaków. Znaki od A do Z i od 0 do 9 są dozwolone
Nazwa użytkownika
Anuluj
Prześlij
Pokaż więcej komentarzy

Zarejestruj się na winiary.pl i zyskaj więcej!

Zobacz wszystkie benefity
Benefit Zaplanuj posiłki z My Menu Plan

Zaplanuj swoje posiłki z My Menu Plan

Zobacz wszystkie benefity

Więcej przepisów

  • Bezglutenowe
  • Bezglutenowe
  • Bez jajek
  • Bez orzechów / orzeszków ziemnych
  • Bez orzechów laskowych
  • Bez ryb
  • Bez skorupiaków
  • Bez soi
  • Kuchnia europejska
  • Obiad
  • Owoc
  • Przystawka
  • Wegetariańskie
  • Zupa

Polecane przepisy

Pokaż więcej przepisów

  • Jogurtowy chłodnik z owocami na Dzień Dziecka

    Jogurtowy chłodnik z owocami na Dzień Dziecka

    23 min Łatwy
  • Chłodnik jagodowy

    Chłodnik jagodowy

    1 godz 28 min Łatwy
  • Chłodnik owocowy z lodami na Dzień Dziecka

    Chłodnik owocowy z lodami na Dzień Dziecka

    31 min Łatwy
  • Myggyleves, czyli węgierska zupa wiśniowa

    Myggyleves, czyli węgierska zupa wiśniowa

    1 godz 29 min Średni

Pokaż więcej przepisów

  • Facebook
  • Youtube
  • Twitter
  • Instagram
  • Pinterest
  • Zarejestruj się
  • Polityka Cookies
  • Zaloguj się
  • Kontakt
  • Polityka prywatności
  • Regulamin serwisu