Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Chłodnik jagodowy z miętą i pomarańczą

(0)
2 godz 29 min
Łatwy
Recipe Chef
Autorem przepisu jest Ania
Dodaj do My Menu Plan

Składniki

-
3 porcje
+

Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz tutaj

500  g
Jogurt naturalny
150  g
Jagody / borówki amerykańskie
1 
Pomarańcza
2  łyżek
Ser mascarpone
1  szczypta
Cynamon
1  łyżka
Świeża mięta

Porady & triki

Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.

Kopiuj składniki

Wybierz z listy składników

Kopiuj
| Liczba skopiowanych składników
.

Wartości odżywcze

Białko
7.6 g
Węglowodany
21.66 g
Tłuszcze
11.16 g
Wartość energetyczna
208.8 kcal
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Gotujmy

Przygotowanie

149 min
Krok 1
15 min
Chłodnik Jagodowy Winiary rozmieszaj w 200 ml wrzącej wody i odstaw do wystudzenia.
Krok 2
2 min
W misce lub kielichu blendera umieść jogurt i serek mascarpone.
Krok 3
5 min
Dodaj wyciśnięty sok z pomarańczy, jagody lub borówki (zostawiając nieco do dekoracji), szczyptę cynamonu oraz ostudzony Chłodnik Jagodowy.
Krok 4
5 min
Całość zmiksuj na gładką masę.
Krok 5
120 min
Przed podaniem schłodź w lodówce przez min. 2 godziny.
Krok 6
2 min
Jagodową zupę podawaj udekorowaną borówkami i listkami mięty.
Chłodnik jagodowy z miętą i pomarańczą

Krok 1 z 6

Chłodnik Jagodowy Winiary rozmieszaj w 200 ml wrzącej wody i odstaw do wystudzenia.

Chłodnik jagodowy z miętą i pomarańczą

Krok 2 z 6

W misce lub kielichu blendera umieść jogurt i serek mascarpone.

Chłodnik jagodowy z miętą i pomarańczą

Krok 3 z 6

Dodaj wyciśnięty sok z pomarańczy, jagody lub borówki (zostawiając nieco do dekoracji), szczyptę cynamonu oraz ostudzony Chłodnik Jagodowy.

Chłodnik jagodowy z miętą i pomarańczą

Krok 4 z 6

Całość zmiksuj na gładką masę.

Chłodnik jagodowy z miętą i pomarańczą

Krok 5 z 6

Przed podaniem schłodź w lodówce przez min. 2 godziny.

Chłodnik jagodowy z miętą i pomarańczą

Krok 6 z 6

Jagodową zupę podawaj udekorowaną borówkami i listkami mięty.

Jako że sezon na truskawki powoli dobiega końca, w kuchni zaczynają królować nowe owoce sezonowe. Pod lupę bierzemy dziś jagody! Aksamitna zupa jagodowa to idealna propozycja na upały. Doskonale sprawdzi się w formie lekkiego obiadu.

Smakowała będzie też o poranku – w formie śniadania. Wychodzi na to, że można ją zajadać o każdej porze dnia (a może nawet nocy…)! Zaopatrzcie się zatem w jogurt naturalny, garść borówek i zmiksujcie coś wyjątkowo pysznego! Podane proporcje są na ok. 3 porcje.
Przepis w formacie PDF
Pobierz
Udostępnij

Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną

Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.

Podziel się swoją opinią

Twoja opinia
4
Czy polecisz ten produkt/przepis znajomym?
Images
Dodano 0 z 6.
CAPTCHA obrazkowa
Proszę wypełnić pole captcha