Skip to Main Content
Winiary
Winiary
  • Szukaj Szukaj
  • Przepisy i porady Przepisy i porady
  • Nasze Produkty Nasze Produkty
  • Majonez dekoracyjny WINIARY Majonez Dekoracyjny
  • MyMenu Plan MyMenu Plan
  • Logowanie | Cookbook Logowanie | Cookbook
  • Klub Pomagania i niemarnowania Klub Pomagania i niemarnowania
  • #niemarnujemy #niemarnujemy
  • Aktualności Aktualności
  • WINIARY WINIARY
  • Szukaj
  • ☞ Nasze porady
  • Sezonowa kuchnia
  • Wszystkie przepisy
  • Obiad
  • Śniadanie
  • Kolacja
  • Dania i przekąski
  • Desery
  • Święta i okazje
  • Kategorie produktów
  • Nasze produkty
  • Strona główna
  • Produkty
  • Recykling
  • Daj drugie życie słoikowi
  • Zaloguj się
  • Zarejestruj się
  • Strefa GGrill
  • Cookbook
  • MyMenu Plan
  • Pomagamy w gotowaniu i niemarnowaniu
  • Przepisy
  • Porady i inspiracje
  • Foodsharing
  • Recycling opakowań
  • Produkty Dobre Dłużej
  • Klub Pomagania i niemarnowania
  • Nie marnujemy
  • Roślinna kuchnia
  • Konkursy i nowości
  • Wyszukiwarka
  • Poznaj naszych ekspertów
  • Dowiedz się więcej o nas
  • Skontaktuj się z nami!
Ceviche z krewetkami
Dodaj do CookBook

Ceviche z krewetkami

(0)
9 min
Łatwy
Kup składniki
Autorem przepisu jest oktawia6
mymenu plan winiary

Dodaj ten przepis do MyMenu Plan!

mymenu plan winiary

Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas

Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!

Dodaj do My Menu Plan

Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się

Zaloguj się lub załóż konto

Dodaj do CookBook

Składniki

6 porcji

Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz

ingredient_quantity
recipe ingredient
2 
Cebula czerwona
3 
Pomidor
1  szklanka
Sok z cytryny
0.25  szklanka
Sok pomarańczowy
4  łyżek
Sos Spaghetti WINIARY
1  łyżka
Musztarda
450  g
Krewetki
trochę
Sól
trochę
Pieprz czarny
trochę
Świeża kolendra
Kopiuj

Porady & triki

Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.

Kopiuj składniki

Wybierz z listy składników

Kopiuj
.

Wartości odżywcze

Węglowodany
9.7 g
Wartość energetyczna
106.4 kcal
Tłuszcze
0.8 g
Białko
16.5 g
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję

Ceviche to lekkie, odświeżające danie bardzo popularne w Peru i krajach Ameryki Łacińskiej. Przygotowuje się je ze świeżych produktów – ryb, skorupiaków, warzyw, owoców i świeżych ziół. Niektóre składniki marynuje się w soku z cytrusów, dzięki czemu całość jest orzeźwiająca. Lubisz ciekawe przekąski inspirowane kuchniami świata? Nie przegap tego przepisu i odkryj z nami nowe smaki!

Dziś mamy dla Ciebie przepis na ceviche z krewetek i salsą pomidorową ze świeżych pomidorów oraz sosu pomidorowego WINIARY, który doda charakteru pozostałym składnikom. Przygotowanie tej przekąski jest proste – wystarczy połączyć ze sobą wszystkie składniki marynary i doprawić ją do smaku, a następnie włożyć do niej krewetki, aby produkty się ze sobą połączyły, a kwas z cytrusów i musztardy delikatnie ściął białko krewetek. Dzięki temu nie będą one surowe.

Tak przygotowane ceviche z krewetkami przełóż do szklanych naczyń (ceviche świetnie prezentuje się np. w przezroczystych kieliszkach lub szklankach), udekoruj posiekaną kolendrą i włóż do lodówki. Ceviche z krewetek najlepiej smakuje, gdy jest lekko schłodzone.

Przygotowanie

9 min
  • Krok 1

    1 min
    Cebule posiekaj i posyp odrobiną soli. Odstaw na chwilę.
  • Krok 2

    5 min
    Przygotuj marynatę. Drobno posiekaj lub zmiksuj 2 pomidory – zostaw sam miąższ, pestki możesz wyrzucić. Trzeciego pomidora pokrój w większą kostkę. W misce wymieszaj sok z cytryny, sos pomidorowy WINIARY, wszystkie pomidory, cebulę, sok pomarańczowy i musztardę.
  • Krok 3

    3 min
    Do marynaty dodaj krewetki i odstaw na chwilę. Ceviche przełóż do szklanek, kieliszków lub pucharków, dopraw solą, pieprzem i świeżo posiekaną kolendrą.
Ceviche z krewetkami

Krok 1 z 3

Cebule posiekaj i posyp odrobiną soli. Odstaw na chwilę.

Ceviche z krewetkami

Krok 2 z 3

Przygotuj marynatę. Drobno posiekaj lub zmiksuj 2 pomidory – zostaw sam miąższ, pestki możesz wyrzucić. Trzeciego pomidora pokrój w większą kostkę. W misce wymieszaj sok z cytryny, sos pomidorowy WINIARY, wszystkie pomidory, cebulę, sok pomarańczowy i musztardę.

Ceviche z krewetkami

Krok 3 z 3

Do marynaty dodaj krewetki i odstaw na chwilę. Ceviche przełóż do szklanek, kieliszków lub pucharków, dopraw solą, pieprzem i świeżo posiekaną kolendrą.

Dodaj do My Menu Plan

Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się

Zaloguj się lub załóż konto

Przepis w formacie PDF

Kup składniki
lite

Podziel się swoją opinią

Twoja opinia
Images
Dodano 0 z 6.
Proszę wypełnić pole captcha

Zarejestruj się na winiary.pl i zyskaj więcej!

Zobacz wszystkie benefity
Benefit Zaplanuj posiłki z My Menu Plan

Zaplanuj swoje posiłki z My Menu Plan

Zobacz wszystkie benefity

Więcej przepisów

  • Appetizer
  • Bez jajek
  • Bez orzechów laskowych
  • Bez orzeszków ziemnych
  • Bez ryb
  • Bez wieprzowiny
  • Bogate w białko
  • Kuchnia europejska
  • Niski poziom cukru
  • Pescetarian
  • Poniżej 300 kcal
  • Tapas
  • Źródło białka

Polecane przepisy

Pokaż więcej przepisów

  • Meksykańskie ceviche z tuńczyka

    Meksykańskie ceviche z tuńczyka

    16 min Łatwy

Pokaż więcej przepisów

  • Facebook
  • Youtube
  • Twitter
  • Instagram
  • Pinterest
  • Zarejestruj się
  • Polityka Cookies
  • Zaloguj się
  • Kontakt
  • Polityka prywatności
  • Regulamin serwisu