Skip to Main Content
Winiary
Winiary
  • Szukaj
  • Zaloguj się / Zarejestruj
  • Przepisy
  • #niemarnujemy
  • Obiad na każdą kieszeń
  • MyMenu Plan
  • CookBook
  • Roślinna kuchnia
  • Desery
  • Zakochane w zupach
  • Porady
  • Nasi eksperci
  • Winiary
  • Kontakt
  • Wszystkie przepisy
  • Kuchnia sezonowa
  • Składniki
  • Okazja
  • Nie marnujemy
  • Desery
  • Kolacja
  • Obiad
  • Śniadanie
  • Dania i przekąski
  • Pomagamy w gotowaniu i niemarnowaniu
  • Przepisy
  • Porady i inspiracje
  • Foodsharing
  • Recycling opakowań
  • Produkty Dobre Dłużej
  • Obiad na każdą kieszeń
  • Promocja na kiełbasę
  • Promocja na ziemniaki
  • Mięsny obiad
  • Mięsny obiad do 10 zł
  • Mięsny obiad do 15 zł
  • Bezmięsny obiad
  • Bezmięsny obiad do 10 zł
  • Bezmięsny obiad do 15 zł
  • Zakochane w zupach
  • Przepisy
  • Porady
  • Przyjaciele od kuchni Winiary
  • Jagna Niedzielska
  • Robert Harna
  • Marta Śliwicka
  • Zakochane w zupach
  • Produkty
  • O nas
  • Nowości i konkursy
  • Kategorie produktów
Ceviche z krewetkami

Ceviche z krewetkami

(0)
9min
Łatwy
Autorem przepisu jest Jose Troya

Dodaj ten przepis do MyMenu Plan!

Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas

Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!

Dodaj do My Menu Plan

Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się

Zaloguj się lub załóż konto

Dodaj do CookBook

Składniki

6 porcji

Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz

ingredient_quantity
recipe ingredient
2 
Cebula czerwona
3 
Pomidor
1  szklanka
Sok z cytryny
0.25  szklanka
Sok pomarańczowy
4  łyżek
Sos Spaghetti WINIARY
1  łyżka
Musztarda
450  g
Krewetki
trochę
Sól
trochę
Pieprz czarny
trochę
Świeża kolendra
Kopiuj

Porady & triki

Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.

Kopiuj składniki

Wybierz z listy składników

Kopiuj
.

Wartości odżywcze

Białko
16.62 g
Węglowodany
9.47 g
Tłuszcze
0.88 g
Wartość energetyczna
105.92 kcal
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję

Ceviche to lekkie, odświeżające danie bardzo popularne w Peru i krajach Ameryki Łacińskiej. Przygotowuje się je ze świeżych produktów – ryb, skorupiaków, warzyw, owoców i świeżych ziół. Niektóre składniki marynuje się w soku z cytrusów, dzięki czemu całość jest orzeźwiająca. Lubisz ciekawe przekąski inspirowane kuchniami świata? Nie przegap tego przepisu i odkryj z nami nowe smaki!

Dziś mamy dla Ciebie przepis na ceviche z krewetek i salsą pomidorową ze świeżych pomidorów oraz sosu pomidorowego WINIARY, który doda charakteru pozostałym składnikom. Przygotowanie tej przekąski jest proste – wystarczy połączyć ze sobą wszystkie składniki marynary i doprawić ją do smaku, a następnie włożyć do niej krewetki, aby produkty się ze sobą połączyły, a kwas z cytrusów i musztardy delikatnie ściął białko krewetek. Dzięki temu nie będą one surowe.

Tak przygotowane ceviche z krewetkami przełóż do szklanych naczyń (ceviche świetnie prezentuje się np. w przezroczystych kieliszkach lub szklankach), udekoruj posiekaną kolendrą i włóż do lodówki. Ceviche z krewetek najlepiej smakuje, gdy jest lekko schłodzone.

Przygotowanie

9 min
  • Krok 1

    1 min
    Cebule posiekaj i posyp odrobiną soli. Odstaw na chwilę.
  • Krok 2

    5 min
    Przygotuj marynatę. Drobno posiekaj lub zmiksuj 2 pomidory – zostaw sam miąższ, pestki możesz wyrzucić. Trzeciego pomidora pokrój w większą kostkę. W misce wymieszaj sok z cytryny, sos pomidorowy WINIARY, wszystkie pomidory, cebulę, sok pomarańczowy i musztardę.
  • Krok 3

    3 min
    Do marynaty dodaj krewetki i odstaw na chwilę. Ceviche przełóż do szklanek, kieliszków lub pucharków, dopraw solą, pieprzem i świeżo posiekaną kolendrą.
Ceviche z krewetkami

Krok 1 z 3

Cebule posiekaj i posyp odrobiną soli. Odstaw na chwilę.

Ceviche z krewetkami

Krok 2 z 3

Przygotuj marynatę. Drobno posiekaj lub zmiksuj 2 pomidory – zostaw sam miąższ, pestki możesz wyrzucić. Trzeciego pomidora pokrój w większą kostkę. W misce wymieszaj sok z cytryny, sos pomidorowy WINIARY, wszystkie pomidory, cebulę, sok pomarańczowy i musztardę.

Ceviche z krewetkami

Krok 3 z 3

Do marynaty dodaj krewetki i odstaw na chwilę. Ceviche przełóż do szklanek, kieliszków lub pucharków, dopraw solą, pieprzem i świeżo posiekaną kolendrą.

Dodaj do My Menu Plan

Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się

Zaloguj się lub załóż konto

Przepis w formacie PDF

Udostępnij

  • Facebook
  • Twitter
  • Pinterest
  • Whatsapp

Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną

Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.

lite

Dziękujemy za ocenę!

Czekamy na Twoją recenzję!

Oceniłeś już ten przepis/produkt.

Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.

Zapisz

Komentarze 0

Please enter proper keywords 0/4000
Proszę podać poprawną nazwę użytkownika. Musi zawierać 4-15 znaków. Znaki od A do Z i od 0 do 9 są dozwolone
Nazwa użytkownika
Anuluj
Prześlij
Pokaż więcej komentarzy

Zarejestruj się na winiary.pl i zyskaj więcej!

Zobacz wszystkie benefity
Benefit Zaplanuj posiłki z My Menu Plan

Zaplanuj swoje posiłki z My Menu Plan

Zobacz wszystkie benefity

Więcej przepisów

  • Appetizer
  • Bez jajek
  • Bez orzechów / orzeszków ziemnych
  • Bez orzechów laskowych
  • Bez ryb
  • Kuchnia europejska
  • Tapas

Polecane przepisy

Pokaż więcej przepisów

  • Zupa z soczewicy na mleku kokosowym

    Zupa z soczewicy na mleku kokosowym

    1 godz 20 min Średni
  • Tabbouleh - sałatka arabska z kaszą bulgur

    Tabbouleh - sałatka arabska z kaszą bulgur

    50 min Łatwy
  • Guacamole - przepis

    Guacamole - przepis

    1 godz 5 min Łatwy
  • Barszcz czerwony z uszkami z pieczoną cebulą

    Barszcz czerwony z uszkami z pieczoną cebulą

    1 godz Średni

Pokaż więcej przepisów

  • Facebook
  • Youtube
  • Twitter
  • Instagram
  • Pinterest
  • Zarejestruj się
  • Polityka Cookies
  • Zaloguj się
  • Kontakt
  • Polityka prywatności
  • Regulamin serwisu