Carpaccio z buraków
2 godz 50 min
Łatwy
.
Wartości odżywcze
Białko
2.41 g
Węglowodany
8.73 g
Tłuszcze
16.51 g
Wartość energetyczna
187.9 kcal
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Przygotowanie
170 min
Krok 1
30 min
Buraki ugotować w łupinkach.
Krok 2
10 min
Ostudzić, obrać i pokroić w cieniutkie plasterki.
Krok 3
5 min
Rozłożyć na okrągłym talerzu. Z oliwy, octu balsamicznego i miodu przygotować sos. Wszystkie składniki wymieszać dokładnie, aby powstał gładki sos, doprawić solą i pieprzem.
Krok 4
120 min
Polać buraki i wstawić do lodówki na dwie godziny.
Krok 5
5 min
Pestki słonecznika uprażyć na suchej patelni. Przed podaniem posypać buraki pestkami słonecznika, pokruszonym serem i drobno pokrojonym szczypiorkiem. Posypać świeżo zmielonym pieprzem.
Tradycyjne dla kuchni włoskiej carpaccio w nowej odsłonie bez mięsa, ale za to z soczystymi, cienko pokrojonymi buraczkami. Carpaccio z buraków podajemy z uprażonym na złocisty kolor słonecznikiem, serem typu blue i świeżym szczypiorkiem.
Carpaccio z buraków to nie tylko idealna alternatywa dla osób nie jedzących mięsa, ale także codzienna porcja witamin.
Smacznego!
Carpaccio z buraków to nie tylko idealna alternatywa dla osób nie jedzących mięsa, ale także codzienna porcja witamin.
Smacznego!
Komentarze 0