
- Wszystkie przepisy
- Kuchnia sezonowa
- Składniki
- Okazja
- Nie marnujemy
- Desery
- Kolacja
- Obiad
- Śniadanie
- Dania i przekąski
- Pomagamy w gotowaniu i niemarnowaniu
- Przepisy
- Porady i inspiracje
- Foodsharing
- Recycling opakowań
- Produkty Dobre Dłużej
- Obiad na każdą kieszeń
- Mięsny obiad
- Mięsny obiad do 10 zł
- Mięsny obiad do 15 zł
- Bezmięsny obiad
- Bezmięsny obiad do 10 zł
- Bezmięsny obiad do 15 zł
Carpaccio z buraków

Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz tutaj
Porady & triki
Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Wartości odżywcze
Carpaccio z buraków to nie tylko idealna alternatywa dla osób nie jedzących mięsa, ale także codzienna porcja witamin.
Smacznego!
Przygotowanie
Krok 1
30 minKrok 2
10 minKrok 3
5 minKrok 4
120 minKrok 5
5 minKrok 1 z 5
Buraki ugotować w łupinkach.
Krok 2 z 5
Ostudzić, obrać i pokroić w cieniutkie plasterki.
Krok 3 z 5
Rozłożyć na okrągłym talerzu. Z oliwy, octu balsamicznego i miodu przygotować sos. Wszystkie składniki wymieszać dokładnie, aby powstał gładki sos, doprawić solą i pieprzem.
Krok 4 z 5
Polać buraki i wstawić do lodówki na dwie godziny.
Krok 5 z 5
Pestki słonecznika uprażyć na suchej patelni. Przed podaniem posypać buraki pestkami słonecznika, pokruszonym serem i drobno pokrojonym szczypiorkiem. Posypać świeżo zmielonym pieprzem.
Przepis w formacie PDF
PobierzDziękujemy za ocenę!
Czekamy na Twoją recenzję!
Oceniłeś już ten przepis/produkt.
Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.
Komentarze 0