Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Carpaccio z polędwicy wołowej

0
88 min
Łatwy

Składniki

-
5 porcji
+

Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz tutaj

1 trochę
WINIARY Ziarenka smaku uniwersalne
40 dag
Polędwica wołowa
0.5 
Cytryna
5 łyżek
Oliwa z oliwek
0.5 pęczek
Bazylia świeża
1 trochę
Pieprz czarny

Porady & triki

Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.

Kopiuj składniki

Wybierz z listy składników

Kopiuj
| Liczba skopiowanych składników
.

Wartości odżywcze

Białko
17.82 g
Węglowodany
0.86 g
Tłuszcze
18.15 g
Wartość energetyczna
234.3 kcal
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Gotujmy

Przygotowanie

88 min
Krok 1
5 min
Mięso umyć, osuszyć.
Krok 2
40 min
Włożyć do zamrażalnika na ok. 30-40 minut.
Krok 3
5 min
Po tym czasie mięso pokroić w bardzo cienkie plasterki.
Krok 4
3 min
Plasterki mięsa rozłożyć na półmisku, oprószyć Ziarenkami i grubo mielonym pieprzem.
Krok 5
5 min
Oliwę dokładnie wymieszać z sokiem wyciśniętym z cytryny i posiekaną bazylią. Polać tym mięso i dokładnie rozprowadzić.
Krok 6
30 min
Mięso przykryć folią spożywczą i odłożyć do lodówki na ok. 20-30 minut.
Carpaccio z polędwicy wołowej

Krok 1 z 6

Mięso umyć, osuszyć.

Carpaccio z polędwicy wołowej

Krok 2 z 6

Włożyć do zamrażalnika na ok. 30-40 minut.

Carpaccio z polędwicy wołowej

Krok 3 z 6

Po tym czasie mięso pokroić w bardzo cienkie plasterki.

Carpaccio z polędwicy wołowej

Krok 4 z 6

Plasterki mięsa rozłożyć na półmisku, oprószyć Ziarenkami i grubo mielonym pieprzem.

Carpaccio z polędwicy wołowej

Krok 5 z 6

Oliwę dokładnie wymieszać z sokiem wyciśniętym z cytryny i posiekaną bazylią. Polać tym mięso i dokładnie rozprowadzić.

Carpaccio z polędwicy wołowej

Krok 6 z 6

Mięso przykryć folią spożywczą i odłożyć do lodówki na ok. 20-30 minut.

Kuchnia włoska w Twoim domu. Carpaccio z polędwicy wołowej będzie pełnić rolę przystawki przed daniem głównym. Pięknie rozbudzi apetyty Twoich gości i sprawi, że będą chcieli jeszcze. Przyprawa Jarzynka WINIARY doda naszej potrawie aromatu i wzbogaci jej smak, czyniąc z niej niemal arcydzieło. Smacznego!
Przepis w formacie PDF
Pobierz
Udostępnij

Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną

Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.

Dziękujemy za ocenę!
Czekamy na Twoją recenzję!

Oceniłeś już ten przepis/produkt.

Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.

Zapisz
Asset 10

Komentarze 0

0/4000
Proszę podać poprawną nazwę użytkownika. Musi zawierać 4-15 znaków. Znaki od A do Z i od 0 do 9 są dozwolone
Nazwa użytkownika