Carpaccio z polędwicy wołowej
88min
Łatwy
.
Wartości odżywcze
Białko
17.82 g
Węglowodany
0.86 g
Tłuszcze
18.15 g
Wartość energetyczna
234.3 kcal
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Przygotowanie
88 min
Krok 1
5 min
Mięso umyć, osuszyć.
Krok 2
40 min
Włożyć do zamrażalnika na ok. 30-40 minut.
Krok 3
5 min
Po tym czasie mięso pokroić w bardzo cienkie plasterki.
Krok 4
3 min
Plasterki mięsa rozłożyć na półmisku, oprószyć Ziarenkami i grubo mielonym pieprzem.
Krok 5
5 min
Oliwę dokładnie wymieszać z sokiem wyciśniętym z cytryny i posiekaną bazylią. Polać tym mięso i dokładnie rozprowadzić.
Krok 6
30 min
Mięso przykryć folią spożywczą i odłożyć do lodówki na ok. 20-30 minut.
Kuchnia włoska w Twoim domu. Carpaccio z polędwicy wołowej będzie pełnić rolę przystawki przed daniem głównym. Pięknie rozbudzi apetyty Twoich gości i sprawi, że będą chcieli jeszcze. Przyprawa Jarzynka WINIARY doda naszej potrawie aromatu i wzbogaci jej smak, czyniąc z niej niemal arcydzieło. Smacznego!
Komentarze 0