Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Kuchnia włoska w Twoim domu. Carpaccio z polędwicy wołowej będzie pełnić rolę przystawki przed daniem głównym. Pięknie rozbudzi apetyty Twoich gości i sprawi, że będą chcieli jeszcze. Przyprawa Jarzynka WINIARY doda naszej potrawie aromatu i wzbogaci jej smak, czyniąc z niej niemal arcydzieło. Smacznego!
Przygotowanie
88 min
Krok 1
5 min
Mięso umyć, osuszyć.
Krok 2
40 min
Włożyć do zamrażalnika na ok. 30-40 minut.
Krok 3
5 min
Po tym czasie mięso pokroić w bardzo cienkie plasterki.
Krok 4
3 min
Plasterki mięsa rozłożyć na półmisku, oprószyć Ziarenkami i grubo mielonym pieprzem.
Krok 5
5 min
Oliwę dokładnie wymieszać z sokiem wyciśniętym z cytryny i posiekaną bazylią. Polać tym mięso i dokładnie rozprowadzić.
Krok 6
30 min
Mięso przykryć folią spożywczą i odłożyć do lodówki na ok. 20-30 minut.
Krok 1
z
6
Mięso umyć, osuszyć.
Krok 2
z
6
Włożyć do zamrażalnika na ok. 30-40 minut.
Krok 3
z
6
Po tym czasie mięso pokroić w bardzo cienkie plasterki.
Krok 4
z
6
Plasterki mięsa rozłożyć na półmisku, oprószyć Ziarenkami i grubo mielonym pieprzem.
Krok 5
z
6
Oliwę dokładnie wymieszać z sokiem wyciśniętym z cytryny i posiekaną bazylią. Polać tym mięso i dokładnie rozprowadzić.
Krok 6
z
6
Mięso przykryć folią spożywczą i odłożyć do lodówki na ok. 20-30 minut.
Dodaj do My Menu Plan
Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się
Zaloguj się lub załóż konto
Przepis w formacie PDF
Udostępnij
Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną
Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.
lite
Dziękujemy za ocenę!
Czekamy na Twoją recenzję!
Oceniłeś już ten przepis/produkt.
Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.
Komentarze 0