Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas
Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!
Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz
Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Kuchnia włoska w Twoim domu. Carpaccio z polędwicy wołowej będzie pełnić rolę przystawki przed daniem głównym. Pięknie rozbudzi apetyty Twoich gości i sprawi, że będą chcieli jeszcze. Przyprawa Ziarenka Smaku WINIARY doda naszej potrawie aromatu i wzbogaci jej smak, czyniąc z niej niemal arcydzieło. Smacznego!
Mięso umyć, osuszyć.
Włożyć do zamrażalnika na ok. 30-40 minut.
Po tym czasie mięso pokroić w bardzo cienkie plasterki.
Plasterki mięsa rozłożyć na półmisku, oprószyć Ziarenkami i grubo mielonym pieprzem.
Oliwę dokładnie wymieszać z sokiem wyciśniętym z cytryny i posiekaną bazylią. Polać tym mięso i dokładnie rozprowadzić.
Mięso przykryć folią spożywczą i odłożyć do lodówki na ok. 20-30 minut.