Skip to Main Content
Winiary
Winiary
  • Szukaj
  • Zaloguj się / Zarejestruj
  • Przepisy
  • #niemarnujemy
  • Obiad na każdą kieszeń
  • MyMenu Plan
  • CookBook
  • Roślinna kuchnia
  • Desery
  • Zakochane w zupach
  • Porady
  • Nasi eksperci
  • Winiary
  • Kontakt
  • Wszystkie przepisy
  • Kuchnia sezonowa
  • Składniki
  • Okazja
  • Nie marnujemy
  • Desery
  • Kolacja
  • Obiad
  • Śniadanie
  • Dania i przekąski
  • Pomagamy w gotowaniu i niemarnowaniu
  • Przepisy
  • Porady i inspiracje
  • Foodsharing
  • Recycling opakowań
  • Produkty Dobre Dłużej
  • Obiad na każdą kieszeń
  • Promocja na kiełbasę
  • Promocja na ziemniaki
  • Mięsny obiad
  • Mięsny obiad do 10 zł
  • Mięsny obiad do 15 zł
  • Bezmięsny obiad
  • Bezmięsny obiad do 10 zł
  • Bezmięsny obiad do 15 zł
  • Zakochane w zupach
  • Przepisy
  • Porady
  • Przyjaciele od kuchni Winiary
  • Jagna Niedzielska
  • Robert Harna
  • Marta Śliwicka
  • Zakochane w zupach
  • Produkty
  • O nas
  • Nowości i konkursy
  • Kategorie produktów
Carpaccio z polędwicy wołowej

Carpaccio z polędwicy wołowej

(0)
1 godz 28 min
Łatwy
Kup składniki
Autorem przepisu jest Beatris

Dodaj ten przepis do MyMenu Plan!

Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas

Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!

Dodaj do My Menu Plan

Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się

Zaloguj się lub załóż konto

Dodaj do CookBook

Składniki

5 porcji

Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz

ingredient_quantity
recipe ingredient
trochę
WINIARY Ziarenka smaku uniwersalne
40  dag
Polędwica wołowa
0.5 
Cytryna
5  łyżek
Oliwa z oliwek
0.5  pęczek
Bazylia świeża
trochę
Pieprz czarny
Kopiuj

Porady & triki

Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.

Kopiuj składniki

Wybierz z listy składników

Kopiuj
.

Wartości odżywcze

Białko
17.74 g
Węglowodany
0.8 g
Tłuszcze
18.14 g
Wartość energetyczna
233.72 kcal
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Kuchnia włoska w Twoim domu. Carpaccio z polędwicy wołowej będzie pełnić rolę przystawki przed daniem głównym. Pięknie rozbudzi apetyty Twoich gości i sprawi, że będą chcieli jeszcze. Przyprawa Jarzynka WINIARY doda naszej potrawie aromatu i wzbogaci jej smak, czyniąc z niej niemal arcydzieło. Smacznego!

Przygotowanie

88 min
  • Krok 1

    5 min
    Mięso umyć, osuszyć.
  • Krok 2

    40 min
    Włożyć do zamrażalnika na ok. 30-40 minut.
  • Krok 3

    5 min
    Po tym czasie mięso pokroić w bardzo cienkie plasterki.
  • Krok 4

    3 min
    Plasterki mięsa rozłożyć na półmisku, oprószyć Ziarenkami i grubo mielonym pieprzem.
  • Krok 5

    5 min
    Oliwę dokładnie wymieszać z sokiem wyciśniętym z cytryny i posiekaną bazylią. Polać tym mięso i dokładnie rozprowadzić.
  • Krok 6

    30 min
    Mięso przykryć folią spożywczą i odłożyć do lodówki na ok. 20-30 minut.
Carpaccio z polędwicy wołowej

Krok 1 z 6

Mięso umyć, osuszyć.

Carpaccio z polędwicy wołowej

Krok 2 z 6

Włożyć do zamrażalnika na ok. 30-40 minut.

Carpaccio z polędwicy wołowej

Krok 3 z 6

Po tym czasie mięso pokroić w bardzo cienkie plasterki.

Carpaccio z polędwicy wołowej

Krok 4 z 6

Plasterki mięsa rozłożyć na półmisku, oprószyć Ziarenkami i grubo mielonym pieprzem.

Carpaccio z polędwicy wołowej

Krok 5 z 6

Oliwę dokładnie wymieszać z sokiem wyciśniętym z cytryny i posiekaną bazylią. Polać tym mięso i dokładnie rozprowadzić.

Carpaccio z polędwicy wołowej

Krok 6 z 6

Mięso przykryć folią spożywczą i odłożyć do lodówki na ok. 20-30 minut.

Dodaj do My Menu Plan

Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się

Zaloguj się lub załóż konto

Przepis w formacie PDF

Udostępnij

  • Facebook
  • Twitter
  • Pinterest
  • Whatsapp

Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną

Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.

lite

Dziękujemy za ocenę!

Czekamy na Twoją recenzję!

Oceniłeś już ten przepis/produkt.

Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.

Zapisz

Komentarze 0

Please enter proper keywords 0/4000
Proszę podać poprawną nazwę użytkownika. Musi zawierać 4-15 znaków. Znaki od A do Z i od 0 do 9 są dozwolone
Nazwa użytkownika
Anuluj
Prześlij
Pokaż więcej komentarzy

Zarejestruj się na winiary.pl i zyskaj więcej!

Zobacz wszystkie benefity
Benefit Zaplanuj posiłki z My Menu Plan

Zaplanuj swoje posiłki z My Menu Plan

Zobacz wszystkie benefity

Więcej przepisów

  • Bez jajek
  • Bez orzechów / orzeszków ziemnych
  • Bez orzechów laskowych
  • Bez soi
  • Z mięsem

Polecane przepisy

Pokaż więcej przepisów

  • Pierś z kurczaka pod podwójnie serową pierzynką

    Pierś z kurczaka pod podwójnie serową pierzynką

    2 godz 15 min Łatwy
  • Domowa kiełbasa

    Domowa kiełbasa

    153 godz 25 min Średni
  • Szynka z szynkowara

    Szynka z szynkowara

    41 godz 5 min Łatwy
  • Chrupiące udka z kurczaka

    Chrupiące udka z kurczaka

    1 godz 13 min Łatwy

Pokaż więcej przepisów

  • Facebook
  • Youtube
  • Twitter
  • Instagram
  • Pinterest
  • Zarejestruj się
  • Polityka Cookies
  • Zaloguj się
  • Kontakt
  • Polityka prywatności
  • Regulamin serwisu