Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Burger drobiowy

0
30 min
Łatwy

Składniki

-
2 porcje
+

Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz tutaj

2 bułek
Bułki do hamburgera lub hot doga
400 g
Kurczak
25 g
Mix sałat z rukolą
1 
Cebula
1 
Pomidory
1 
Ogórki konserwowe
2 plastrów
Papryka czerwona
1 ząbek
Czosnek
1 
Żółtko
1 łyżeczka
Oliwa z oliwek
1 trochę
Sól
1 trochę
Pieprz czarny

Porady & triki

Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.

Kopiuj składniki

Wybierz z listy składników

Kopiuj
| Liczba skopiowanych składników
Adimo
.

Wartości odżywcze

Białko
45.65 g
Węglowodany
42.62 g
Tłuszcze
131.84 g
Wartość energetyczna
1556.04 kcal
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Gotujmy

Przygotowanie

30 min
Krok 1
15 min
Zmielić mięso, doprawić solą i pieprzem, dodać posiekany czosnek oraz żółtko. Delikatnie wymieszać składniki i uformować 2 kotleciki.
Krok 2
3 min
Smażyć mięso ok. 3 minuty z każdej ze stron na rozgrzanej patelni z oliwą.
Krok 3
10 min
Bułki przeciąć na pół, ułożyć umytą sałatę, plaster pomidora, cebulę pokrojoną w plastry. Paprykę pokroić w krążki, ogórek w plastry i razem z usmażonymi kotlecikami ułożyć na bułkach.
Krok 4
2 min
Polać mięso lub kolejne warstwy w bułce Sosem burgerowym WINIARY i przykryć całość drugą częścią bułki.
Burger drobiowy

Krok 1 z 4

Zmielić mięso, doprawić solą i pieprzem, dodać posiekany czosnek oraz żółtko. Delikatnie wymieszać składniki i uformować 2 kotleciki.

Burger drobiowy

Krok 2 z 4

Smażyć mięso ok. 3 minuty z każdej ze stron na rozgrzanej patelni z oliwą.

Burger drobiowy

Krok 3 z 4

Bułki przeciąć na pół, ułożyć umytą sałatę, plaster pomidora, cebulę pokrojoną w plastry. Paprykę pokroić w krążki, ogórek w plastry i razem z usmażonymi kotlecikami ułożyć na bułkach.

Burger drobiowy

Krok 4 z 4

Polać mięso lub kolejne warstwy w bułce Sosem burgerowym WINIARY i przykryć całość drugą częścią bułki.

Domowy, zdrowy "fast food" będzie smakował każdemu. Burgerowa biesiada zamiast tradycyjnego obiadu lub na przyjęcie ze znajomymi.... mniam!
Przepis w formacie PDF
Pobierz
Udostępnij

Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną

Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.

Dziękujemy za ocenę!
Czekamy na Twoją recenzję!

Oceniłeś już ten przepis/produkt.

Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.

Zapisz
Asset 10

Komentarze 0

0/4000
Proszę podać poprawną nazwę użytkownika. Musi zawierać 4-15 znaków. Znaki od A do Z i od 0 do 9 są dozwolone
Nazwa użytkownika