Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz
Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Maślankę podgrzej, dodaj do niej pokruszone drożdże i cukier, odstaw aż powiększy objętość.
Mąkę przesiej do miski, dodaj drożdże, majonez i sól, dobrze wyrób.
Przykryj ściereczką i zostaw do wyrośnięcia na około 30 minut.
Po tym czasie wyłóż na stolnicę i przerób, podsypując mąką.
Ciasto podziel na osiem porcji. Uformuj bułeczki.
Odstaw na 30 minut do wyrośnięcia.
Posmaruj wodą lub białkiem jajka.
Piekarnik rozgrzej do 230°C, piecz 15 minut.
Zmniejsz temp. do 180°C i piecz kolejne 15-20 minut.
Dziękujemy za ocenę!
Czekamy na Twoją recenzję!
Oceniłeś już ten przepis/produkt.
Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.
Zapisz
Komentarze 0