Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Budyniowy deser z serkiem mascarpone

3
57min
Łatwy
Recipe Chef
Autorem przepisu jest @NARCYZA.CZARTORYSKA
Dodaj do My Menu Plan

Składniki

-
3 porcje
+

Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz tutaj

250  g
Serek mascarpone
100  g
Czerwone porzeczki (świeże lub mrożone)
1  opakowanie
Galaretka truskawkowy smak WINIARY
100  ml
Śmietanka 36% (dobrze schłodzona)
50  g
Świeże owoce
3  łyżek
Cukier puder

Porady & triki

Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.

Kopiuj składniki

Wybierz z listy składników

Kopiuj
| Liczba skopiowanych składników
.

Wartości odżywcze

Białko
6.86 g
Węglowodany
22.39 g
Tłuszcze
36.99 g
Wartość energetyczna
439.82 kcal
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Gotujmy

Przygotowanie

57 min
Krok 1
20 min
Zacznij od przygotowania musu porzeczkowego. Umyj i obierz porzeczki. Dodaj wybraną galaretkę i 1-2 łyżki cukru pudru.
Krok 2
25 min
Do pucharków, miseczek deserowych lub kieliszków dodaj warstwę musu. Przygotuj porcję ulubionego budyniu, poczekaj aż ostygnie i następnie zalej nią mus.
Krok 3
10 min
W kolejnej warstwie dodaj ulubione owoce i krem na bazie serka mascarpone, który wykonasz następująco: serek mascarpone ubij razem ze śmietanką, dodaj 2 łyżki cukru pudru. Tip: im więcej dodasz śmietanki, tym krem będzie lżejszy i puszysty.
Krok 4
2 min
Całość udekoruj świeżymi owocami.
Budyniowy deser z serkiem mascarpone

Krok 1 z 4

Składniki: Czerwone porzeczki (świeże lub mrożone), Galaretka truskawkowy smak WINIARY, Cukier puder

Zacznij od przygotowania musu porzeczkowego. Umyj i obierz porzeczki. Dodaj wybraną galaretkę i 1-2 łyżki cukru pudru.

Budyniowy deser z serkiem mascarpone

Krok 2 z 4

Do pucharków, miseczek deserowych lub kieliszków dodaj warstwę musu. Przygotuj porcję ulubionego budyniu, poczekaj aż ostygnie i następnie zalej nią mus.

Budyniowy deser z serkiem mascarpone

Krok 3 z 4

Składniki: Serek mascarpone, Śmietanka 36% (dobrze schłodzona), Cukier puder

W kolejnej warstwie dodaj ulubione owoce i krem na bazie serka mascarpone, który wykonasz następująco: serek mascarpone ubij razem ze śmietanką, dodaj 2 łyżki cukru pudru. Tip: im więcej dodasz śmietanki, tym krem będzie lżejszy i puszysty.

Budyniowy deser z serkiem mascarpone

Krok 4 z 4

Całość udekoruj świeżymi owocami.

Jeśli klasyczny budyń sam w sobie jest dla Ciebie za słodki i mdły, połącz go z kwaskowatymi owocami - uzyskasz ciekawy i smakowity kontrast. Budyniowy deser z serkiem mascarpone i musem z czerwonej porzeczki to idealna propozycja dla fanów niekonwencjonalnych połączeń smakowych.
Przepis w formacie PDF
Pobierz
Udostępnij

Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną

Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.

Dziękujemy za ocenę!
Czekamy na Twoją recenzję!

Oceniłeś już ten przepis/produkt.

Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.

Zapisz
Asset 10

Komentarze 0

0/4000
Proszę podać poprawną nazwę użytkownika. Musi zawierać 4-15 znaków. Znaki od A do Z i od 0 do 9 są dozwolone
Nazwa użytkownika