Skip to Main Content
Winiary
Winiary
  • Szukaj Szukaj
  • Przepisy i porady Przepisy i porady
  • Nasze Produkty Nasze Produkty
  • Majonez dekoracyjny WINIARY Majonez Dekoracyjny
  • MyMenu Plan MyMenu Plan
  • Logowanie | Cookbook Logowanie | Cookbook
  • Klub Pomagania i niemarnowania Klub WINIARY
  • #niemarnujemy #niemarnujemy
  • Aktualności Aktualności
  • WINIARY WINIARY
  • Szukaj
  • ☞ Nasze porady
  • Sezonowa kuchnia
  • Wszystkie przepisy
  • Obiad
  • Śniadanie
  • Kolacja
  • Dania i przekąski
  • Desery
  • Święta i okazje
  • Kategorie produktów
  • Nasze produkty
  • Strona główna
  • Produkty
  • Recykling
  • Daj drugie życie słoikowi
  • Zaloguj się
  • Zarejestruj się
  • Strefa GGrill
  • Cookbook
  • MyMenu Plan
  • Pomagamy w gotowaniu i niemarnowaniu
  • Przepisy
  • Porady i inspiracje
  • Foodsharing
  • Produkty Dobre Dłużej
  • Klub Pomagania i niemarnowania
  • Nie marnujemy
  • Roślinna kuchnia
  • Konkursy i nowości
  • Wyszukiwarka
  • Poznaj naszych ekspertów
  • Dowiedz się więcej o nas
  • Skontaktuj się z nami!
Budyniowe - owocowe koreczki
Dodaj do CookBook

Budyniowe - owocowe koreczki

(0)
5 godz 32 min
Łatwy
Kup składniki
Autorem przepisu jest jb1976
mymenu plan winiary

Dodaj ten przepis do MyMenu Plan!

mymenu plan winiary

Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas

Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!

Dodaj do My Menu Plan

Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się

Zaloguj się lub załóż konto

Dodaj do CookBook

Składniki

30 porcji

Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz

ingredient_quantity
recipe ingredient
1  opakowanie
Budyń o smaku waniliowym bez cukru WINIARY
400  ml
Mleko
10  g
Żelatyna Winiary
24  g
Cukier
70  g
Truskawki
Kopiuj

Porady & triki

Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.

Kopiuj składniki

Wybierz z listy składników

Kopiuj
.

Wartości odżywcze

Węglowodany
2 g
Wartość energetyczna
21.4 kcal
Tłuszcze
0.6 g
Białko
0.8 g
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Słodki przepis na zaskoczenie gości!

Przygotowanie

332 min
  • Krok 1

    5 min
    Przyrządzamy budyń z 400 ml mleka.
  • Krok 2

    10 min
    100 ml odkładamy na razie na bok. W 200 ml rozpuszczamy zawartość opakowania budyniu wraz z cukrem, kolejne 200 ml zagotowujemy. Do gorącego mleka dodajemy 200 ml z rozpuszczoną zawartością budyniu i cukrem. Całość zagotowujemy i mieszamy intensywnie do zagęszczenia.
  • Krok 3

    5 min
    100 ml odłożone mleka podgrzewamy, ale nie zagotowujemy. Rozpuszczamy w nim żelatynę.
  • Krok 4

    2 min
    Dodajemy mleko z rozpuszczoną żelatyną do budyniu i intensywnie mieszamy.
  • Krok 5

    300 min
    Przelewamy budyń do płaskiego pojemnika do żywności i schładzamy całość minimum 5 h. Najlepiej zostawić na całą noc.
  • Krok 6

    10 min
    Następnego dnia kroimy budyń w kostkę. Wybrane owoce (u mnie truskawki, winogrono, pomarańcze, kiwi, truskawki) kroimy w kostkę. Nakłuwamy naprzemiennie na wykałaczki.
Budyniowe - owocowe koreczki

Krok 1 z 6

Przyrządzamy budyń z 400 ml mleka.

Budyniowe - owocowe koreczki

Krok 2 z 6

100 ml odkładamy na razie na bok. W 200 ml rozpuszczamy zawartość opakowania budyniu wraz z cukrem, kolejne 200 ml zagotowujemy. Do gorącego mleka dodajemy 200 ml z rozpuszczoną zawartością budyniu i cukrem. Całość zagotowujemy i mieszamy intensywnie do zagęszczenia.

Budyniowe - owocowe koreczki

Krok 3 z 6

100 ml odłożone mleka podgrzewamy, ale nie zagotowujemy. Rozpuszczamy w nim żelatynę.

Budyniowe - owocowe koreczki

Krok 4 z 6

Dodajemy mleko z rozpuszczoną żelatyną do budyniu i intensywnie mieszamy.

Budyniowe - owocowe koreczki

Krok 5 z 6

Przelewamy budyń do płaskiego pojemnika do żywności i schładzamy całość minimum 5 h. Najlepiej zostawić na całą noc.

Budyniowe - owocowe koreczki

Krok 6 z 6

Następnego dnia kroimy budyń w kostkę. Wybrane owoce (u mnie truskawki, winogrono, pomarańcze, kiwi, truskawki) kroimy w kostkę. Nakłuwamy naprzemiennie na wykałaczki.

Dodaj do My Menu Plan

Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się

Zaloguj się lub załóż konto

Przepis w formacie PDF

Udostępnij

  • Facebook
  • Twitter
  • Pinterest
  • Whatsapp

Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną

Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.

Kup składniki
lite

Podziel się swoją opinią

Twoja opinia
Images
Dodano 0 z 6.
Proszę wypełnić pole captcha

Zarejestruj się na winiary.pl i zyskaj więcej!

Benefit Zaplanuj posiłki z My Menu Plan

Zaplanuj swoje posiłki z My Menu Plan

Więcej przepisów

  • Bez jajek
  • Bez orzechów laskowych
  • Bez orzeszków ziemnych
  • Deser
  • Karnawał
  • Kuchnie świata
  • Niski poziom soli
  • Poniżej 300 kcal
  • Popołudniowa przekąska
  • Wegetariańskie
  • Źródło białka

Polecane przepisy

Pokaż więcej przepisów

  • Ciasto karmelowo-budyniowe na herbatnikach (bez pieczenia)

    Ciasto karmelowo-budyniowe na herbatnikach (bez pieczenia)

    5 godz 20 min Łatwy
  • Budyniowe ciasteczka na Halloween

    Budyniowe ciasteczka na Halloween

    56 min Łatwy
  • Racuchy budyniowe z jabłkami

    Racuchy budyniowe z jabłkami

    1 godz 55 min Łatwy
  • Budyniowe tiramisu

    Budyniowe tiramisu

    2 godz 20 min Łatwy

Pokaż więcej przepisów

  • Facebook
  • Youtube
  • Twitter
  • Instagram
  • Pinterest
  • Zarejestruj się
  • Polityka Cookies
  • Zaloguj się
  • Kontakt
  • Polityka prywatności
  • Regulamin serwisu