Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
100 ml odkładamy na razie na bok. W 200 ml rozpuszczamy zawartość opakowania budyniu wraz z cukrem, kolejne 200 ml zagotowujemy. Do gorącego mleka dodajemy 200 ml z rozpuszczoną zawartością budyniu i cukrem. Całość zagotowujemy i mieszamy intensywnie do zagęszczenia.
Krok 3
5 min
100 ml odłożone mleka podgrzewamy, ale nie zagotowujemy. Rozpuszczamy w nim żelatynę.
Krok 4
2 min
Dodajemy mleko z rozpuszczoną żelatyną do budyniu i intensywnie mieszamy.
Krok 5
300 min
Przelewamy budyń do płaskiego pojemnika do żywności i schładzamy całość minimum 5 h. Najlepiej zostawić na całą noc.
Krok 6
10 min
Następnego dnia kroimy budyń w kostkę. Wybrane owoce (u mnie truskawki, winogrono, pomarańcze, kiwi, truskawki) kroimy w kostkę. Nakłuwamy naprzemiennie na wykałaczki.
Krok 1
z
6
Przyrządzamy budyń z 400 ml mleka.
Krok 2
z
6
100 ml odkładamy na razie na bok. W 200 ml rozpuszczamy zawartość opakowania budyniu wraz z cukrem, kolejne 200 ml zagotowujemy. Do gorącego mleka dodajemy 200 ml z rozpuszczoną zawartością budyniu i cukrem. Całość zagotowujemy i mieszamy intensywnie do zagęszczenia.
Krok 3
z
6
100 ml odłożone mleka podgrzewamy, ale nie zagotowujemy. Rozpuszczamy w nim żelatynę.
Krok 4
z
6
Dodajemy mleko z rozpuszczoną żelatyną do budyniu i intensywnie mieszamy.
Krok 5
z
6
Przelewamy budyń do płaskiego pojemnika do żywności i schładzamy całość minimum 5 h. Najlepiej zostawić na całą noc.
Krok 6
z
6
Następnego dnia kroimy budyń w kostkę. Wybrane owoce (u mnie truskawki, winogrono, pomarańcze, kiwi, truskawki) kroimy w kostkę. Nakłuwamy naprzemiennie na wykałaczki.
Dodaj do My Menu Plan
Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się
Zaloguj się lub załóż konto
Przepis w formacie PDF
Udostępnij
Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną
Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.
lite
Dziękujemy za ocenę!
Czekamy na Twoją recenzję!
Oceniłeś już ten przepis/produkt.
Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.
Komentarze 0