Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Budyniowe - owocowe koreczki

0
332 min
Łatwy

Składniki

-
30 porcji
+

Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz tutaj

400 ml
Mleko
10 g
Żelatyna Winiary
24 g
Cukier
70 g
Truskawki

Porady & triki

Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.

Kopiuj składniki

Wybierz z listy składników

Kopiuj
| Liczba skopiowanych składników
Adimo
.

Wartości odżywcze

Wartość energetyczna
21.41 kcal
Węglowodany
2.02 g
Białko
0.81 g
Tłuszcze
0.57 g
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Gotujmy

Przygotowanie

332 min
Krok 1
5 min
Przyrządzamy budyń z 400 ml mleka.
Krok 2
10 min
100 ml odkładamy na razie na bok. W 200 ml rozpuszczamy zawartość opakowania budyniu wraz z cukrem, kolejne 200 ml zagotowujemy. Do gorącego mleka dodajemy 200 ml z rozpuszczoną zawartością budyniu i cukrem. Całość zagotowujemy i mieszamy intensywnie do zagęszczenia.
Krok 3
5 min
100 ml odłożone mleka podgrzewamy, ale nie zagotowujemy. Rozpuszczamy w nim żelatynę.
Krok 4
2 min
Dodajemy mleko z rozpuszczoną żelatyną do budyniu i intensywnie mieszamy.
Krok 5
300 min
Przelewamy budyń do płaskiego pojemnika do żywności i schładzamy całość minimum 5 h. Najlepiej zostawić na całą noc.
Krok 6
10 min
Następnego dnia kroimy budyń w kostkę. Wybrane owoce (u mnie truskawki, winogrono, pomarańcze, kiwi, truskawki) kroimy w kostkę. Nakłuwamy naprzemiennie na wykałaczki.
Budyniowe - owocowe koreczki

Krok 1 z 6

Przyrządzamy budyń z 400 ml mleka.

Budyniowe - owocowe koreczki

Krok 2 z 6

100 ml odkładamy na razie na bok. W 200 ml rozpuszczamy zawartość opakowania budyniu wraz z cukrem, kolejne 200 ml zagotowujemy. Do gorącego mleka dodajemy 200 ml z rozpuszczoną zawartością budyniu i cukrem. Całość zagotowujemy i mieszamy intensywnie do zagęszczenia.

Budyniowe - owocowe koreczki

Krok 3 z 6

100 ml odłożone mleka podgrzewamy, ale nie zagotowujemy. Rozpuszczamy w nim żelatynę.

Budyniowe - owocowe koreczki

Krok 4 z 6

Dodajemy mleko z rozpuszczoną żelatyną do budyniu i intensywnie mieszamy.

Budyniowe - owocowe koreczki

Krok 5 z 6

Przelewamy budyń do płaskiego pojemnika do żywności i schładzamy całość minimum 5 h. Najlepiej zostawić na całą noc.

Budyniowe - owocowe koreczki

Krok 6 z 6

Następnego dnia kroimy budyń w kostkę. Wybrane owoce (u mnie truskawki, winogrono, pomarańcze, kiwi, truskawki) kroimy w kostkę. Nakłuwamy naprzemiennie na wykałaczki.

Słodki przepis na zaskoczenie gości!
Przepis w formacie PDF
Pobierz
Udostępnij

Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną

Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.

Dziękujemy za ocenę!
Czekamy na Twoją recenzję!

Oceniłeś już ten przepis/produkt.

Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.

Zapisz
Asset 10

Komentarze 0

0/4000
Proszę podać poprawną nazwę użytkownika. Musi zawierać 4-15 znaków. Znaki od A do Z i od 0 do 9 są dozwolone
Nazwa użytkownika