Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Brzoskwinie w syropie to pomysł na pyszne brzoskwinie nawet w środku zimy! Twarde brzoskwinie obierz ze skórek, przekrój na połówki i włóż ciasno do słoików. Zalewę przygotujesz z wody, cukru i soku z cytryny. Zalej syropem brzoskwinie i pasteryzuj je w słoiczkach przez 10 minut. Brzoskwinie w syropie będą doskonałym dodatkiem do ciast i deserów.
Przygotowanie
32 min
Krok 1
15 min
Brzoskwinie obrać ze skórki, przekroić na pół, wyciągnąć pestkę. Połówki brzoskwiń powkładać dosyć ciasno do słoików.
Krok 2
7 min
Wodę zagotować z cukrem, zdjąć z pieca, dodać sok z cytryny i ciepłą zalewą zalać brzoskwinie.
Krok 3
10 min
Słoiki szczelnie zakręcić i pasteryzować 10 min. Ja wybieram brzoskwinie twarde, miękkie po zagotowaniu mogą się rozpadać.
Krok 1
z
3
Brzoskwinie obrać ze skórki, przekroić na pół, wyciągnąć pestkę. Połówki brzoskwiń powkładać dosyć ciasno do słoików.
Krok 2
z
3
Wodę zagotować z cukrem, zdjąć z pieca, dodać sok z cytryny i ciepłą zalewą zalać brzoskwinie.
Krok 3
z
3
Słoiki szczelnie zakręcić i pasteryzować 10 min. Ja wybieram brzoskwinie twarde, miękkie po zagotowaniu mogą się rozpadać.
Dodaj do My Menu Plan
Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się
Zaloguj się lub załóż konto
Przepis w formacie PDF
Udostępnij
Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną
Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.
lite
Dziękujemy za ocenę!
Czekamy na Twoją recenzję!
Oceniłeś już ten przepis/produkt.
Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.
Komentarze 1