Skip to Main Content
Winiary
Winiary
  • Szukaj
  • Zaloguj się / Zarejestruj
  • Przepisy
  • #niemarnujemy
  • Obiad na każdą kieszeń
  • MyMenu Plan
  • CookBook
  • Desery
  • Zakochane w zupach
  • Porady
  • Nasi eksperci
  • Winiary
  • Kontakt
  • Wszystkie przepisy
  • Kuchnia sezonowa
  • Składniki
  • Okazja
  • Nie marnujemy
  • Desery
  • Kolacja
  • Obiad
  • Śniadanie
  • Dania i przekąski
  • Pomagamy w gotowaniu i niemarnowaniu
  • Przepisy
  • Porady i inspiracje
  • Foodsharing
  • Recycling opakowań
  • Produkty Dobre Dłużej
  • Obiad na każdą kieszeń
  • Promocja na kiełbasę
  • Mięsny obiad
  • Mięsny obiad do 10 zł
  • Mięsny obiad do 15 zł
  • Bezmięsny obiad
  • Bezmięsny obiad do 10 zł
  • Bezmięsny obiad do 15 zł
  • Zakochane w zupach
  • Przepisy
  • Porady
  • Przyjaciele od kuchni Winiary
  • Jagna Niedzielska
  • Robert Harna
  • Marta Śliwicka
  • Zakochane w zupach
  • Produkty
  • O nas
  • Nowości i konkursy
  • Kategorie produktów
Brownie według Pascala Brodnickiego

Brownie według Pascala Brodnickiego

(0)
1 godz 32 min
Łatwy
Kup składniki
Autorem przepisu jest Beatris

Dodaj ten przepis do MyMenu Plan!

Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas

Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!

Dodaj do My Menu Plan

Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się

Zaloguj się lub załóż konto

Dodaj do CookBook

Składniki

20 porcji

Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz

ingredient_quantity
recipe ingredient
2  łyżeczek
Proszek do pieczenia WINIARY
5  tabliczek
Czekolada deserowa
300  g
Masło
3  szklanek
Cukier
8 
Jajko
3  łyżek
Kakao
1.25  szklanek
Mąka tortowa
1  tabliczka
Biała czekolada
Kopiuj

Porady & triki

Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.

Kopiuj składniki

Wybierz z listy składników

Kopiuj
.

Wartości odżywcze

Białko
4.77 g
Węglowodany
52.29 g
Tłuszcze
26.23 g
Wartość energetyczna
458.02 kcal
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Klasyczne ciasto brownie przygotowane według przepisu słynnego francuskiego kucharza. To, co wyróżnia tę wersję to duża ilość czekolady, która może skusić miłośników tego deseru. Ponad to ciasto odznacza się delikatnością, aromatem, a przede wszystkim genialnym smakiem. Smacznego!

Przygotowanie

92 min
  • Krok 1

    15 min
    4 tabliczki czekolady deserowej połamać na mniejsze kawałki i roztopić w kąpieli wodnej.
  • Krok 2

    5 min
    Masło roztopić i ostudzić.
  • Krok 3

    10 min
    Do masła dodać cukier i ubijać tak długo, aż cukier prawie się rozpuści.
  • Krok 4

    5 min
    Do tego dodawać po jednym jajku i za każdym razem dobrze ubić.
  • Krok 5

    5 min
    Do masy dodawać powoli roztopioną czekoladę i cały czas mieszać.
  • Krok 6

    5 min
    Dodać kakao, mąkę i proszek do pieczenia. Dokładnie wymieszać.
  • Krok 7

    3 min
    Pozostałą czekoladę deserową i białą czekoladę grubo posiekać.
  • Krok 8

    2 min
    Posiekane czekolady dodać do masy czekoladowej i wymieszać.
  • Krok 9

    2 min
    Ciasto przelać do foremki (23 x 36 cm).
  • Krok 10

    40 min
    Piec w 200 stopniach przez około 40 minut. Ciasto wstawiłam do nagrzanego piekarnika. Upieczone ciasto dobrze ostudzić.
Brownie według Pascala Brodnickiego

Krok 1 z 10

4 tabliczki czekolady deserowej połamać na mniejsze kawałki i roztopić w kąpieli wodnej.

Brownie według Pascala Brodnickiego

Krok 2 z 10

Masło roztopić i ostudzić.

Brownie według Pascala Brodnickiego

Krok 3 z 10

Do masła dodać cukier i ubijać tak długo, aż cukier prawie się rozpuści.

Brownie według Pascala Brodnickiego

Krok 4 z 10

Do tego dodawać po jednym jajku i za każdym razem dobrze ubić.

Brownie według Pascala Brodnickiego

Krok 5 z 10

Do masy dodawać powoli roztopioną czekoladę i cały czas mieszać.

Brownie według Pascala Brodnickiego

Krok 6 z 10

Dodać kakao, mąkę i proszek do pieczenia. Dokładnie wymieszać.

Brownie według Pascala Brodnickiego

Krok 7 z 10

Pozostałą czekoladę deserową i białą czekoladę grubo posiekać.

Brownie według Pascala Brodnickiego

Krok 8 z 10

Posiekane czekolady dodać do masy czekoladowej i wymieszać.

Brownie według Pascala Brodnickiego

Krok 9 z 10

Ciasto przelać do foremki (23 x 36 cm).

Brownie według Pascala Brodnickiego

Krok 10 z 10

Piec w 200 stopniach przez około 40 minut. Ciasto wstawiłam do nagrzanego piekarnika. Upieczone ciasto dobrze ostudzić.

Dodaj do My Menu Plan

Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się

Zaloguj się lub załóż konto

Przepis w formacie PDF

Udostępnij

  • Facebook
  • Twitter
  • Pinterest
  • Whatsapp

Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną

Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.

lite

Dziękujemy za ocenę!

Czekamy na Twoją recenzję!

Oceniłeś już ten przepis/produkt.

Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.

Zapisz

Komentarze 0

Please enter proper keywords 0/4000
Proszę podać poprawną nazwę użytkownika. Musi zawierać 4-15 znaków. Znaki od A do Z i od 0 do 9 są dozwolone
Nazwa użytkownika
Anuluj
Prześlij
Pokaż więcej komentarzy

Zarejestruj się na winiary.pl i zyskaj więcej!

Zobacz wszystkie benefity
Benefit Zaplanuj posiłki z My Menu Plan

Zaplanuj swoje posiłki z My Menu Plan

Zobacz wszystkie benefity

Więcej przepisów

  • Bez orzechów / orzeszków ziemnych
  • Bez orzechów laskowych
  • Czekolada
  • Deser
  • Jajka

Polecane przepisy

Pokaż więcej przepisów

  • Placek z mascarpone

    Placek z mascarpone

    1 godz 35 min Łatwy
  • Ciasto czekoladowe à la brownie

    Ciasto czekoladowe à la brownie

    1 godz 20 min Łatwy
  • Tort makowy z orzechową masą

    Tort makowy z orzechową masą

    2 godz 20 min Łatwy
  • Ciasto amerykańskie Brownie

    Ciasto amerykańskie Brownie

    53 min Łatwy

Pokaż więcej przepisów

  • Facebook
  • Youtube
  • Twitter
  • Instagram
  • Pinterest
  • Zarejestruj się
  • Polityka Cookies
  • Zaloguj się
  • Kontakt
  • Polityka prywatności
  • Regulamin serwisu