
- Wszystkie przepisy
- Kuchnia sezonowa
- Składniki
- Okazja
- Nie marnujemy
- Desery
- Kolacja
- Obiad
- Śniadanie
- Dania i przekąski
- Pomagamy w gotowaniu i niemarnowaniu
- Przepisy
- Porady i inspiracje
- Foodsharing
- Recycling opakowań
- Produkty Dobre Dłużej
- Obiad na każdą kieszeń
- Mięsny obiad
- Mięsny obiad do 10 zł
- Mięsny obiad do 15 zł
- Bezmięsny obiad
- Bezmięsny obiad do 10 zł
- Bezmięsny obiad do 15 zł
Brownie według Pascala Brodnickiego

Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz tutaj
Porady & triki
Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Wartości odżywcze
Przygotowanie
Krok 1
15 minKrok 2
5 minKrok 3
10 minKrok 4
5 minKrok 5
5 minKrok 6
5 minKrok 7
3 minKrok 8
2 minKrok 9
2 minKrok 10
40 minKrok 1 z 10
4 tabliczki czekolady deserowej połamać na mniejsze kawałki i roztopić w kąpieli wodnej.
Krok 2 z 10
Masło roztopić i ostudzić.
Krok 3 z 10
Do masła dodać cukier i ubijać tak długo, aż cukier prawie się rozpuści.
Krok 4 z 10
Do tego dodawać po jednym jajku i za każdym razem dobrze ubić.
Krok 5 z 10
Do masy dodawać powoli roztopioną czekoladę i cały czas mieszać.
Krok 6 z 10
Dodać kakao, mąkę i proszek do pieczenia. Dokładnie wymieszać.
Krok 7 z 10
Pozostałą czekoladę deserową i białą czekoladę grubo posiekać.
Krok 8 z 10
Posiekane czekolady dodać do masy czekoladowej i wymieszać.
Krok 9 z 10
Ciasto przelać do foremki (23 x 36 cm).
Krok 10 z 10
Piec w 200 stopniach przez około 40 minut. Ciasto wstawiłam do nagrzanego piekarnika. Upieczone ciasto dobrze ostudzić.
Przepis w formacie PDF
PobierzDziękujemy za ocenę!
Czekamy na Twoją recenzję!
Oceniłeś już ten przepis/produkt.
Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.
Komentarze 0