Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Brownie według Pascala Brodnickiego

0
92 min
Łatwy

Składniki

-
20 porcji
+

Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz tutaj

5 tabliczek
Czekolada deserowa
300 g
Masło
3 szklanek
Cukier
8 
Jajko
3 łyżek
Kakao
1.25 szklanek
Mąka tortowa
1 tabliczka
Biała czekolada

Porady & triki

Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.

Kopiuj składniki

Wybierz z listy składników

Kopiuj
| Liczba skopiowanych składników
.

Wartości odżywcze

Wartość energetyczna
458.02 kcal
Tłuszcze
26.23 g
Węglowodany
52.29 g
Białko
4.77 g
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Gotujmy

Przygotowanie

92 min
Krok 1
15 min
4 tabliczki czekolady deserowej połamać na mniejsze kawałki i roztopić w kąpieli wodnej.
Krok 2
5 min
Masło roztopić i ostudzić.
Krok 3
10 min
Do masła dodać cukier i ubijać tak długo, aż cukier prawie się rozpuści.
Krok 4
5 min
Do tego dodawać po jednym jajku i za każdym razem dobrze ubić.
Krok 5
5 min
Do masy dodawać powoli roztopioną czekoladę i cały czas mieszać.
Krok 6
5 min
Dodać kakao, mąkę i proszek do pieczenia. Dokładnie wymieszać.
Krok 7
3 min
Pozostałą czekoladę deserową i białą czekoladę grubo posiekać.
Krok 8
2 min
Posiekane czekolady dodać do masy czekoladowej i wymieszać.
Krok 9
2 min
Ciasto przelać do foremki (23 x 36 cm).
Krok 10
40 min
Piec w 200 stopniach przez około 40 minut. Ciasto wstawiłam do nagrzanego piekarnika. Upieczone ciasto dobrze ostudzić.
Brownie według Pascala Brodnickiego

Krok 1 z 10

4 tabliczki czekolady deserowej połamać na mniejsze kawałki i roztopić w kąpieli wodnej.

Brownie według Pascala Brodnickiego

Krok 2 z 10

Masło roztopić i ostudzić.

Brownie według Pascala Brodnickiego

Krok 3 z 10

Do masła dodać cukier i ubijać tak długo, aż cukier prawie się rozpuści.

Brownie według Pascala Brodnickiego

Krok 4 z 10

Do tego dodawać po jednym jajku i za każdym razem dobrze ubić.

Brownie według Pascala Brodnickiego

Krok 5 z 10

Do masy dodawać powoli roztopioną czekoladę i cały czas mieszać.

Brownie według Pascala Brodnickiego

Krok 6 z 10

Dodać kakao, mąkę i proszek do pieczenia. Dokładnie wymieszać.

Brownie według Pascala Brodnickiego

Krok 7 z 10

Pozostałą czekoladę deserową i białą czekoladę grubo posiekać.

Brownie według Pascala Brodnickiego

Krok 8 z 10

Posiekane czekolady dodać do masy czekoladowej i wymieszać.

Brownie według Pascala Brodnickiego

Krok 9 z 10

Ciasto przelać do foremki (23 x 36 cm).

Brownie według Pascala Brodnickiego

Krok 10 z 10

Piec w 200 stopniach przez około 40 minut. Ciasto wstawiłam do nagrzanego piekarnika. Upieczone ciasto dobrze ostudzić.

Klasyczne ciasto brownie przygotowane według przepisu słynnego francuskiego kucharza. To, co wyróżnia tę wersję to duża ilość czekolady, która może skusić miłośników tego deseru. Ponad to ciasto odznacza się delikatnością, aromatem, a przede wszystkim genialnym smakiem. Smacznego!
Przepis w formacie PDF
Pobierz
Udostępnij

Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną

Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.

Dziękujemy za ocenę!
Czekamy na Twoją recenzję!

Oceniłeś już ten przepis/produkt.

Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.

Zapisz
Asset 10

Komentarze 0

0/4000
Proszę podać poprawną nazwę użytkownika. Musi zawierać 4-15 znaków. Znaki od A do Z i od 0 do 9 są dozwolone
Nazwa użytkownika