Skip to Main Content
Zdobądź losy Loteria Klubu WINIARY
Winiary
Winiary
  • Szukaj Szukaj
  • Przepisy i porady Przepisy i porady
  • Nasze Produkty Nasze Produkty
  • Majonez dekoracyjny WINIARY Majonez Dekoracyjny
  • MyMenu Plan MyMenu Plan
  • Logowanie | Cookbook Logowanie | Cookbook
  • Klub Pomagania i niemarnowania Klub WINIARY
  • #niemarnujemy #niemarnujemy
  • Aktualności Aktualności
  • WINIARY WINIARY
  • Szukaj
  • ☞ Nasze porady
  • Sezonowa kuchnia
  • Wszystkie przepisy
  • Obiad
  • Śniadanie
  • Kolacja
  • Dania i przekąski
  • Desery
  • Święta i okazje
  • Kategorie produktów
  • Nasze produkty
  • Strona główna
  • Produkty
  • Recykling
  • Daj drugie życie słoikowi
  • Zaloguj się
  • Zarejestruj się
  • Strefa GGrill
  • Cookbook
  • MyMenu Plan
  • Pomagamy w gotowaniu i niemarnowaniu
  • Przepisy
  • Porady i inspiracje
  • Foodsharing
  • Produkty Dobre Dłużej
  • Klub Pomagania i niemarnowania
  • Nie marnujemy
  • Roślinna kuchnia
  • Konkursy i nowości
  • Wyszukiwarka
  • Poznaj naszych ekspertów
  • Dowiedz się więcej o nas
  • Skontaktuj się z nami!
Brownie według Pascala Brodnickiego
Dodaj do CookBook

Brownie według Pascala Brodnickiego

(0)
1 godz 32 min
Łatwy
Kup składniki
Autorem przepisu jest Beatris
mymenu plan winiary

Dodaj ten przepis do MyMenu Plan!

mymenu plan winiary

Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas

Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!

Dodaj do My Menu Plan

Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się

Zaloguj się lub załóż konto

Dodaj do CookBook

Składniki

20 porcji

Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz

ingredient_quantity
recipe ingredient
2  łyżeczek
Proszek do pieczenia
5  tabliczek
Czekolada deserowa
300  g
Masło
3  szklanek
Cukier
8 
Jajko
3  łyżek
Kakao
1.25  szklanek
Mąka tortowa
1  tabliczka
Biała czekolada
Kopiuj

Porady & triki

Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.

Kopiuj składniki

Wybierz z listy składników

Kopiuj
.

Wartości odżywcze

Węglowodany
52.3 g
Wartość energetyczna
457.9 kcal
Tłuszcze
26.2 g
Białko
4.8 g
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję

Klasyczne ciasto brownie przygotowane według przepisu słynnego francuskiego kucharza. To, co wyróżnia tę wersję to duża ilość czekolady, która może skusić miłośników tego deseru. Ponad to ciasto odznacza się delikatnością, aromatem, a przede wszystkim genialnym smakiem. Smacznego!

Przygotowanie

92 min
  • Krok 1

    15 min
    4 tabliczki czekolady deserowej połamać na mniejsze kawałki i roztopić w kąpieli wodnej.
  • Krok 2

    5 min
    Masło roztopić i ostudzić.
  • Krok 3

    10 min
    Do masła dodać cukier i ubijać tak długo, aż cukier prawie się rozpuści.
  • Krok 4

    5 min
    Do tego dodawać po jednym jajku i za każdym razem dobrze ubić.
  • Krok 5

    5 min
    Do masy dodawać powoli roztopioną czekoladę i cały czas mieszać.
  • Krok 6

    5 min
    Dodać kakao, mąkę i proszek do pieczenia. Dokładnie wymieszać.
  • Krok 7

    3 min
    Pozostałą czekoladę deserową i białą czekoladę grubo posiekać.
  • Krok 8

    2 min
    Posiekane czekolady dodać do masy czekoladowej i wymieszać.
  • Krok 9

    2 min
    Ciasto przelać do foremki (23 x 36 cm).
  • Krok 10

    40 min
    Piec w 200 stopniach przez około 40 minut. Ciasto wstawiłam do nagrzanego piekarnika. Upieczone ciasto dobrze ostudzić.
Brownie według Pascala Brodnickiego

Krok 1 z 10

4 tabliczki czekolady deserowej połamać na mniejsze kawałki i roztopić w kąpieli wodnej.

Brownie według Pascala Brodnickiego

Krok 2 z 10

Masło roztopić i ostudzić.

Brownie według Pascala Brodnickiego

Krok 3 z 10

Do masła dodać cukier i ubijać tak długo, aż cukier prawie się rozpuści.

Brownie według Pascala Brodnickiego

Krok 4 z 10

Do tego dodawać po jednym jajku i za każdym razem dobrze ubić.

Brownie według Pascala Brodnickiego

Krok 5 z 10

Do masy dodawać powoli roztopioną czekoladę i cały czas mieszać.

Brownie według Pascala Brodnickiego

Krok 6 z 10

Dodać kakao, mąkę i proszek do pieczenia. Dokładnie wymieszać.

Brownie według Pascala Brodnickiego

Krok 7 z 10

Pozostałą czekoladę deserową i białą czekoladę grubo posiekać.

Brownie według Pascala Brodnickiego

Krok 8 z 10

Posiekane czekolady dodać do masy czekoladowej i wymieszać.

Brownie według Pascala Brodnickiego

Krok 9 z 10

Ciasto przelać do foremki (23 x 36 cm).

Brownie według Pascala Brodnickiego

Krok 10 z 10

Piec w 200 stopniach przez około 40 minut. Ciasto wstawiłam do nagrzanego piekarnika. Upieczone ciasto dobrze ostudzić.

Dodaj do My Menu Plan

Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się

Zaloguj się lub załóż konto

Przepis w formacie PDF

Udostępnij

  • Facebook
  • Twitter
  • Pinterest
  • Whatsapp

Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną

Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.

Kup składniki
lite

Podziel się swoją opinią

Twoja opinia
Images
Dodano 0 z 6.
Proszę wypełnić pole captcha

Zarejestruj się na winiary.pl i zyskaj więcej!

Benefit Zaplanuj posiłki z My Menu Plan

Zaplanuj swoje posiłki z My Menu Plan

Więcej przepisów

  • Bez orzechów laskowych
  • Bez orzeszków ziemnych
  • Bez ryb
  • Bez skorupiaków
  • Bez wieprzowiny
  • Czekolada
  • Deser
  • Jajka
  • Pescetarian
  • Wegetariańskie

Polecane przepisy

Pokaż więcej przepisów

  • Piernikowe brownie z malinami i mascarpone

    Piernikowe brownie z malinami i mascarpone

    3 godz 40 min Średni
  • Ciasto amerykańskie Brownie

    Ciasto amerykańskie Brownie

    53 min Łatwy
  • Brownie z buraka

    Brownie z buraka

    1 godz Łatwy
  • Brownie z fasoli

    Brownie z fasoli

    30 min Średni

Pokaż więcej przepisów

  • Facebook
  • Youtube
  • Twitter
  • Instagram
  • Pinterest
  • Zarejestruj się
  • Polityka Cookies
  • Dostępność
  • Zaloguj się
  • Kontakt
  • Polityka prywatności
  • Regulamin serwisu