Brokuł i kalafior w cieście – warzywny popcorn
23min
Łatwy
0.5
Kalafior
0.5
Brokuł
250
g
1
Jajko
1
łyżeczka
Curry
1
łyżeczka
Czosnek granulowany
1.25
szklanek
Mąka pszenna
200
g
Tarty parmezan
1
łyżeczka
1
szklanka
Woda gazowana
1
szczypta
Sól
trochę
Olej
1
szczypta
Pieprz
.
Wartości odżywcze
Białko
20.98 g
Węglowodany
34.3 g
Tłuszcze
46 g
Wartość energetyczna
641.08 kcal
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Przygotowanie
23 min
Krok 1
3 min
Warzywa podziel na małe różyczki.
Krok 2
2 min
W osobnej misce wymieszaj ze sobą jajko z wodą gazowaną i mąką.
Krok 3
5 min
Dodaj proszek do pieczenia, 3 sery oraz przyprawę curry i czosnek. Całość dokładnie wymieszaj. Ciasto powinno mieć konsystencję gęstej śmietany.
Krok 4
1 min
Warzywa oprósz mąką, a jej nadmiar strząśnij.
Krok 5
1 min
Warzywa wrzuć do ciasta i dokładnie je w nim obtocz.
Krok 6
10 min
Warzywa w cieście smażymy w rozgrzanym głębokim tłuszczu aż ciasto zrobi się chrupiące.
Krok 7
1 min
Warzywa podawaj doprawione solą i posypane serem z Remuladą Winiary.
Komentarze 0