Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Bitki schabowe w sosie koperkowym

0
44min
Łatwy
Recipe Chef
Autorem przepisu jest Wafelek2601

Składniki

-
4 porcje
+

Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz tutaj

500  g
Schab bez kości
1  pęczek
Koperek
trochę
Pieprz czarny
3 
Liść laurowy
4  kulek
Ziele angielskie całe
1  łyżka
Mąka pszenna pełnoziarnista
trochę
Olej

Porady & triki

Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.

Kopiuj składniki

Wybierz z listy składników

Kopiuj
| Liczba skopiowanych składników
.

Wartości odżywcze

Białko
30.53 g
Węglowodany
3.53 g
Tłuszcze
6.64 g
Wartość energetyczna
193.54 kcal
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Gotujmy

Przygotowanie

44 min
Krok 1
10 min
Schab umyć, osuszyć, pokroić w plastry. Bardzo cienko rozbić. Przekroić każdy plaster na 4 części.
Krok 2
10 min
Olej rozgrzać na patelni. Podsmażyć mięsko z obu stron na złoty kolor.
Krok 3
15 min
Zalać litrem wody, dodać ziele i liście laurowe, dusić pod przykryciem do miękkości.
Krok 4
5 min
Doprawić ziarenkami smaku i pieprzem. Mąkę wymieszać z 1/4 szklanki wody, wlać do sosu. Dodać posiekany koperek. Zagotować.
Krok 5
3 min
Gotować około 3 minut.
Krok 6
1 min
Podawać z kluskami lub ziemniakami i surówką.
Bitki schabowe w sosie koperkowym

Krok 1 z 6

Schab umyć, osuszyć, pokroić w plastry. Bardzo cienko rozbić. Przekroić każdy plaster na 4 części.

Bitki schabowe w sosie koperkowym

Krok 2 z 6

Olej rozgrzać na patelni. Podsmażyć mięsko z obu stron na złoty kolor.

Bitki schabowe w sosie koperkowym

Krok 3 z 6

Zalać litrem wody, dodać ziele i liście laurowe, dusić pod przykryciem do miękkości.

Bitki schabowe w sosie koperkowym

Krok 4 z 6

Doprawić ziarenkami smaku i pieprzem. Mąkę wymieszać z 1/4 szklanki wody, wlać do sosu. Dodać posiekany koperek. Zagotować.

Bitki schabowe w sosie koperkowym

Krok 5 z 6

Gotować około 3 minut.

Bitki schabowe w sosie koperkowym

Krok 6 z 6

Podawać z kluskami lub ziemniakami i surówką.

Bitki schabowe w sosie koperkowym, to genialny pomysł na niedzielny obiad dla całej rodziny. Koperkowy aromat świetnie podkreśli smak mięsa, dzięki czemu o całym daniu nie zapomnimy przez długi czas. Dodajmy ziarenka smaku WINIARY, a aromat, który zawładnie naszą kuchnią, zmusi domowników do zajrzenia do najważniejszego pomieszczenia w całym domu. Pycha!
Przepis w formacie PDF
Pobierz
Udostępnij

Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną

Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.

80 ze 100
Zbilansuj swoje danie
MyMenu IQ™
80 ze 100
Doskonały bilans
Twoje danie jest doskonale zbilansowane

Zbilansuj swoje danie

Deser
Dodaj do dania
Przystawka
Dodaj do dania
Dodatek
Dodaj do dania
Wstecz
Czym jest zbilansowane menu?

Zbilansowane menu zapewnia bogactwo produków ze zróżnicownych grup spożywczych i kluczowe składniki odżywcze.

MyMenu IQ ™ generuje wynik wartości odżywczych, biorąc pod uwagę wartość energetyczną i składniki odżywcze zawarte w menu oraz ich wkład w osiągnięcie zaleceń żywieniowych na podstawie dziennej diety 2000 kcal dla przeciętnej osoby dorosłej.

MyMenu IQ ™ pomoże Ci w stworzeniu zbilansowanego menu w skali od 0 do 100, ze szczególnym uwzględnieniem głównego posiłku.

Co oznacza wynik MyMenu IQ ™?
Popraw bilans dania (0 - 44)
Popraw równowagę makroskładników, by spełnić zalecenia żywnościowe i dietetyczne.
Prawidłowy bilans (45 - 69)
To menu ma prawidłową równowagę składników odżywczych, dzięki czemu zapewnia dużą różnorodność produktów spożywczych i kluczowe składniki odżywcze.
Doskonały bilans (70 - 100)
To menu ma doskonałą równowagę składników odżywczych, dzięki czemu zapewnia dużą różnorodność produktów spożywczych i kluczowe składniki odżywcze.
Wynik MyMenu IQ ™ dotyczy cyfrowego przepisu zaprezentowanego na stronie. Dane dotyczące wartości odżywczych użytych składników i produktów są oparte na bazach danych standardowych składników odżywczych takich jak USDA SR28, BLS32, a także danych z etykiet produktów.
Białko
30.5g / 62%
Węglowodany
3.5g / 7%
Tłuszcze
6.6g / 31%
Podział wartości energetycznych przedstawia zawartość makroskładników (tj. węglowodanów, tłuszczu i białka) w jednej porcji dania wykonanego na podstawie przepisu oraz ich względny udział (w %) w całkowitej wartości energetycznej porcji.

Wskazówki żywieniowe

  • Ciesz się zrównoważonym menu przygotowanym ze smacznych, pożywnych i niedrogich lokalnych składników. Czy wiesz, że dodanie warzyw i ziół pod koniec gotowania pomaga zachować ich żywe kolory, smak, chrupkość i ważne składniki odżywcze?
  • Ciesz się posiłkiem z pomarańczą, ananasem lub innymi owocami bogatymi w witaminę C, aby pomóc organizmowi wchłonąć więcej żelaza z posiłku. #odżywczasiłażelaza
  • Świetna wiadomość! To danie ma wystarczającą ilość oleju i soli, abyś uzyskał zbilansowany i pyszny posiłek. Nie trzeba dodawać więcej.
Dziękujemy za ocenę!
Czekamy na Twoją recenzję!

Oceniłeś już ten przepis/produkt.

Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.

Zapisz
Asset 10

Komentarze 0

0/4000
Proszę podać poprawną nazwę użytkownika. Musi zawierać 4-15 znaków. Znaki od A do Z i od 0 do 9 są dozwolone
Nazwa użytkownika