Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Bitki schabowe w sosie koperkowym

0
44min
Łatwy

Składniki

-
4 porcje
+

Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz tutaj

500 g
Schab bez kości
1 pęczek
Koperek
1 trochę
Pieprz czarny
3 
Liść laurowy
4 kulek
Ziele angielskie całe
1 łyżka
Mąka pszenna pełnoziarnista
1 trochę
Olej

Porady & triki

Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.

Kopiuj składniki

Wybierz z listy składników

Kopiuj
| Liczba skopiowanych składników
.

Wartości odżywcze

Białko
30.53 g
Węglowodany
3.53 g
Tłuszcze
6.64 g
Wartość energetyczna
193.54 kcal
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Gotujmy

Przygotowanie

44 min
Krok 1
10 min
Schab umyć, osuszyć, pokroić w plastry. Bardzo cienko rozbić. Przekroić każdy plaster na 4 części.
Krok 2
10 min
Olej rozgrzać na patelni. Podsmażyć mięsko z obu stron na złoty kolor.
Krok 3
15 min
Zalać litrem wody, dodać ziele i liście laurowe, dusić pod przykryciem do miękkości.
Krok 4
5 min
Doprawić ziarenkami smaku i pieprzem. Mąkę wymieszać z 1/4 szklanki wody, wlać do sosu. Dodać posiekany koperek. Zagotować.
Krok 5
3 min
Gotować około 3 minut.
Krok 6
1 min
Podawać z kluskami lub ziemniakami i surówką.
Bitki schabowe w sosie koperkowym

Krok 1 z 6

Schab umyć, osuszyć, pokroić w plastry. Bardzo cienko rozbić. Przekroić każdy plaster na 4 części.

Bitki schabowe w sosie koperkowym

Krok 2 z 6

Olej rozgrzać na patelni. Podsmażyć mięsko z obu stron na złoty kolor.

Bitki schabowe w sosie koperkowym

Krok 3 z 6

Zalać litrem wody, dodać ziele i liście laurowe, dusić pod przykryciem do miękkości.

Bitki schabowe w sosie koperkowym

Krok 4 z 6

Doprawić ziarenkami smaku i pieprzem. Mąkę wymieszać z 1/4 szklanki wody, wlać do sosu. Dodać posiekany koperek. Zagotować.

Bitki schabowe w sosie koperkowym

Krok 5 z 6

Gotować około 3 minut.

Bitki schabowe w sosie koperkowym

Krok 6 z 6

Podawać z kluskami lub ziemniakami i surówką.

Bitki schabowe w sosie koperkowym, to genialny pomysł na niedzielny obiad dla całej rodziny. Koperkowy aromat świetnie podkreśli smak mięsa, dzięki czemu o całym daniu nie zapomnimy przez długi czas. Dodajmy ziarenka smaku WINIARY, a aromat, który zawładnie naszą kuchnią, zmusi domowników do zajrzenia do najważniejszego pomieszczenia w całym domu. Pycha!
Przepis w formacie PDF
Pobierz
Udostępnij

Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną

Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.

80 ze 100
Zbilansuj swoje danie
MyMenu IQ™
80 ze 100
Doskonały bilans
Twoje danie jest doskonale zbilansowane
Wstecz
Czym jest zbilansowane menu?

A balanced menu provides a wealth of products from various food groups and key nutrients.

MyMenu IQ ™ generates a nutritional score based on the energy value and nutrients in the menu and their contribution to achieving nutritional recommendations based on a 2,000 kcal daily diet for the average adult.

MyMenu IQ ™ will help you create a balanced menu on a scale from 0 to 100, with particular emphasis on the main meal.

Co oznacza wynik MyMenu IQ ™?
Popraw bilans dania (0 - 44)
Popraw równowagę makroskładników, by spełnić zalecenia żywnościowe i dietetyczne.
Prawidłowy bilans (45 - 69)
To menu ma prawidłową równowagę składników odżywczych, dzięki czemu zapewnia dużą różnorodność produktów spożywczych i kluczowe składniki odżywcze.
Doskonały bilans (70 - 100)
To menu ma doskonałą równowagę składników odżywczych, dzięki czemu zapewnia dużą różnorodność produktów spożywczych i kluczowe składniki odżywcze.
Wynik MyMenu IQ ™ dotyczy cyfrowego przepisu zaprezentowanego na stronie. Dane dotyczące wartości odżywczych użytych składników i produktów są oparte na bazach danych standardowych składników odżywczych takich jak USDA SR28, BLS32, a także danych z etykiet produktów.
Białko
30.5g / 62%
Węglowodany
3.5g / 7%
Tłuszcze
6.6g / 31%
Podział wartości energetycznych przedstawia zawartość makroskładników (tj. węglowodanów, tłuszczu i białka) w jednej porcji dania wykonanego na podstawie przepisu oraz ich względny udział (w %) w całkowitej wartości energetycznej porcji.

Wskazówki żywieniowe

  • Ciesz się zrównoważonym menu przygotowanym ze smacznych, pożywnych i niedrogich lokalnych składników. Czy wiesz, że dodanie warzyw i ziół pod koniec gotowania pomaga zachować ich żywe kolory, smak, chrupkość i ważne składniki odżywcze?
  • Ciesz się posiłkiem z pomarańczą, ananasem lub innymi owocami bogatymi w witaminę C, aby pomóc organizmowi wchłonąć więcej żelaza z posiłku. #odżywczasiłażelaza
  • Świetna wiadomość! To danie ma wystarczającą ilość oleju i soli, abyś uzyskał zbilansowany i pyszny posiłek. Nie trzeba dodawać więcej.
Dziękujemy za ocenę!
Czekamy na Twoją recenzję!

Oceniłeś już ten przepis/produkt.

Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.

Zapisz
Asset 10

Komentarze 0

0/4000
Proszę podać poprawną nazwę użytkownika. Musi zawierać 4-15 znaków. Znaki od A do Z i od 0 do 9 są dozwolone
Nazwa użytkownika