Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Bitki schabowe w sosie koperkowym

0
44 min
Łatwy

Składniki

-
4 porcje
+

Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz tutaj

500 g
Schab bez kości
1 pęczek
Koperek
1 trochę
Pieprz czarny
3 
Liść laurowy
4 kulek
Ziele angielskie całe
1 łyżka
Mąka pszenna pełnoziarnista
1 trochę
Olej

Porady & triki

Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.

Kopiuj składniki

Wybierz z listy składników

Kopiuj
| Liczba skopiowanych składników
.

Wartości odżywcze

Tłuszcze
6.64 g
Białko
30.53 g
Wartość energetyczna
193.54 kcal
Węglowodany
3.53 g
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Gotujmy

Przygotowanie

44 min
Krok 1
10 min
Schab umyć, osuszyć, pokroić w plastry. Bardzo cienko rozbić. Przekroić każdy plaster na 4 części.
Krok 2
10 min
Olej rozgrzać na patelni. Podsmażyć mięsko z obu stron na złoty kolor.
Krok 3
15 min
Zalać litrem wody, dodać ziele i liście laurowe, dusić pod przykryciem do miękkości.
Krok 4
5 min
Doprawić ziarenkami smaku i pieprzem. Mąkę wymieszać z 1/4 szklanki wody, wlać do sosu. Dodać posiekany koperek. Zagotować.
Krok 5
3 min
Gotować około 3 minut.
Krok 6
1 min
Podawać z kluskami lub ziemniakami i surówką.
Bitki schabowe w sosie koperkowym

Krok 1 z 6

Schab umyć, osuszyć, pokroić w plastry. Bardzo cienko rozbić. Przekroić każdy plaster na 4 części.

Bitki schabowe w sosie koperkowym

Krok 2 z 6

Olej rozgrzać na patelni. Podsmażyć mięsko z obu stron na złoty kolor.

Bitki schabowe w sosie koperkowym

Krok 3 z 6

Zalać litrem wody, dodać ziele i liście laurowe, dusić pod przykryciem do miękkości.

Bitki schabowe w sosie koperkowym

Krok 4 z 6

Doprawić ziarenkami smaku i pieprzem. Mąkę wymieszać z 1/4 szklanki wody, wlać do sosu. Dodać posiekany koperek. Zagotować.

Bitki schabowe w sosie koperkowym

Krok 5 z 6

Gotować około 3 minut.

Bitki schabowe w sosie koperkowym

Krok 6 z 6

Podawać z kluskami lub ziemniakami i surówką.

Bitki schabowe w sosie koperkowym, to genialny pomysł na niedzielny obiad dla całej rodziny. Koperkowy aromat świetnie podkreśli smak mięsa, dzięki czemu o całym daniu nie zapomnimy przez długi czas. Dodajmy ziarenka smaku WINIARY, a aromat, który zawładnie naszą kuchnią, zmusi domowników do zajrzenia do najważniejszego pomieszczenia w całym domu. Pycha!
Przepis w formacie PDF
Pobierz
Udostępnij

Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną

Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.

Dziękujemy za ocenę!
Czekamy na Twoją recenzję!

Oceniłeś już ten przepis/produkt.

Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.

Zapisz
Asset 10

Komentarze 0

0/4000
Proszę podać poprawną nazwę użytkownika. Musi zawierać 4-15 znaków. Znaki od A do Z i od 0 do 9 są dozwolone
Nazwa użytkownika