Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Biszkopt z jabłkami i galaretką

0
123 min
Łatwy

Składniki

-
10 porcji
+

Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz tutaj

1 łyżeczka
5 
Jajko
5 łyżek
Mąka pszenna pełnoziarnista
1 kg
Jabłka
4 łyżek
Cukier

Porady & triki

Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.

Kopiuj składniki

Wybierz z listy składników

Kopiuj
| Liczba skopiowanych składników
Adimo
.

Wartości odżywcze

Węglowodany
26.79 g
Wartość energetyczna
142.46 kcal
Białko
4.41 g
Tłuszcze
2.63 g
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Gotujmy

Przygotowanie

123 min
Krok 1
15 min
Białka ubijamy na sztywno z cukrem i cukrem waniliowym. Dalej ubijając dodajemy po jednym żółtku. A na koniec dajemy mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia.
Krok 2
25 min
Przekładamy masę do wysmarowanej tłuszczem i posypanej mąką formy. Pieczemy biszkopt w nagrzanym piekarniku w temp. 180 stopni ok. 25 minut.
Krok 3
15 min
Jabłka obieramy i ścieramy na tarce o grubych oczkach. Smażymy na rozgrzanej patelni z cukrem waniliowym ok. 8 minut.
Krok 4
3 min
Następnie wsypujemy galaretkę cytrynową i smażymy przez ok. 3 minuty ciągle mieszając, aby się nie przypaliła. Ściągamy i chłodzimy.
Krok 5
5 min
Zimne jabłka dajemy na upieczony biszkopt i zalewamy przygotowaną według przepisu na opakowaniu galaretką truskawkową.
Krok 6
60 min
Dajemy do lodówki, aby stężała.
Biszkopt z jabłkami i galaretką

Krok 1 z 6

Białka ubijamy na sztywno z cukrem i cukrem waniliowym. Dalej ubijając dodajemy po jednym żółtku. A na koniec dajemy mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia.

Biszkopt z jabłkami i galaretką

Krok 2 z 6

Przekładamy masę do wysmarowanej tłuszczem i posypanej mąką formy. Pieczemy biszkopt w nagrzanym piekarniku w temp. 180 stopni ok. 25 minut.

Biszkopt z jabłkami i galaretką

Krok 3 z 6

Jabłka obieramy i ścieramy na tarce o grubych oczkach. Smażymy na rozgrzanej patelni z cukrem waniliowym ok. 8 minut.

Biszkopt z jabłkami i galaretką

Krok 4 z 6

Następnie wsypujemy galaretkę cytrynową i smażymy przez ok. 3 minuty ciągle mieszając, aby się nie przypaliła. Ściągamy i chłodzimy.

Biszkopt z jabłkami i galaretką

Krok 5 z 6

Zimne jabłka dajemy na upieczony biszkopt i zalewamy przygotowaną według przepisu na opakowaniu galaretką truskawkową.

Biszkopt z jabłkami i galaretką

Krok 6 z 6

Dajemy do lodówki, aby stężała.

Przepis na biszkopt z jabłkami i galaretkami to pomysł na urozmaicenie tradycyjnej szarlotki. Czym wyróżnia się ten jabłecznik? Tym, że jabłka podsmażamy z dodatkiem aromatycznego Cukru wanilinowego WINIARY i Galaretki cytrynowy smak WINIARY, a na wierzch ciasta wylewamy pierzynkę galaretki truskawkowej. Biszkopt z jabłkami i galaretkami idealnie smakuje schłodzony i zajadany w ulubionym towarzystwie.
Przepis w formacie PDF
Pobierz
Udostępnij

Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną

Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.

Dziękujemy za ocenę!
Czekamy na Twoją recenzję!

Oceniłeś już ten przepis/produkt.

Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.

Zapisz
Asset 10

Komentarze 0

0/4000
Proszę podać poprawną nazwę użytkownika. Musi zawierać 4-15 znaków. Znaki od A do Z i od 0 do 9 są dozwolone
Nazwa użytkownika