Skip to Main Content
Winiary
Winiary
  • Szukaj
  • Zaloguj się / Zarejestruj
  • Przepisy
  • #niemarnujemy
  • Obiad na każdą kieszeń
  • MyMenu Plan
  • CookBook
  • Desery
  • Zakochane w zupach
  • Porady
  • Nasi eksperci
  • Winiary
  • Kontakt
  • Wszystkie przepisy
  • Kuchnia sezonowa
  • Składniki
  • Okazja
  • Nie marnujemy
  • Desery
  • Kolacja
  • Obiad
  • Śniadanie
  • Dania i przekąski
  • Pomagamy w gotowaniu i niemarnowaniu
  • Przepisy
  • Porady i inspiracje
  • Foodsharing
  • Recycling opakowań
  • Produkty Dobre Dłużej
  • Obiad na każdą kieszeń
  • Promocja na kiełbasę
  • Mięsny obiad
  • Mięsny obiad do 10 zł
  • Mięsny obiad do 15 zł
  • Bezmięsny obiad
  • Bezmięsny obiad do 10 zł
  • Bezmięsny obiad do 15 zł
  • Zakochane w zupach
  • Przepisy
  • Porady
  • Przyjaciele od kuchni Winiary
  • Jagna Niedzielska
  • Robert Harna
  • Marta Śliwicka
  • Zakochane w zupach
  • Produkty
  • O nas
  • Nowości i konkursy
  • Kategorie produktów
Biszkopt z jabłkami i galaretką

Biszkopt z jabłkami i galaretką

(0)
2 godz 3 min
Łatwy
Kup składniki
Autorem przepisu jest Motorek70

Dodaj ten przepis do MyMenu Plan!

Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas

Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!

Dodaj do My Menu Plan

Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się

Zaloguj się lub załóż konto

Dodaj do CookBook

Składniki

10 porcji

Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz

ingredient_quantity
recipe ingredient
1  łyżeczka
Proszek do pieczenia
1  opakowanie
Cukier wanilinowy WINIARY
1  opakowanie
Cukier wanilinowy WINIARY
1  opakowanie
Galaretka o smaku cytrynowym WINIARY
1  opakowanie
Galaretka truskawkowy smak WINIARY
5 
Jajko
5  łyżek
Mąka pszenna pełnoziarnista
1  kg
Jabłka
4  łyżek
Cukier
Kopiuj

Porady & triki

Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.

Kopiuj składniki

Wybierz z listy składników

Kopiuj
.

Wartości odżywcze

Białko
4.41 g
Węglowodany
26.79 g
Tłuszcze
2.63 g
Wartość energetyczna
142.46 kcal
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Przepis na biszkopt z jabłkami i galaretkami to pomysł na urozmaicenie tradycyjnej szarlotki. Czym wyróżnia się ten jabłecznik? Tym, że jabłka podsmażamy z dodatkiem aromatycznego Cukru wanilinowego WINIARY i Galaretki cytrynowy smak WINIARY, a na wierzch ciasta wylewamy pierzynkę galaretki truskawkowej. Biszkopt z jabłkami i galaretkami idealnie smakuje schłodzony i zajadany w ulubionym towarzystwie.

Przygotowanie

123 min
  • Krok 1

    15 min
    Białka ubijamy na sztywno z cukrem i cukrem waniliowym. Dalej ubijając dodajemy po jednym żółtku. A na koniec dajemy mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia.
  • Krok 2

    25 min
    Przekładamy masę do wysmarowanej tłuszczem i posypanej mąką formy. Pieczemy biszkopt w nagrzanym piekarniku w temp. 180 stopni ok. 25 minut.
  • Krok 3

    15 min
    Jabłka obieramy i ścieramy na tarce o grubych oczkach. Smażymy na rozgrzanej patelni z cukrem waniliowym ok. 8 minut.
  • Krok 4

    3 min
    Następnie wsypujemy galaretkę cytrynową i smażymy przez ok. 3 minuty ciągle mieszając, aby się nie przypaliła. Ściągamy i chłodzimy.
  • Krok 5

    5 min
    Zimne jabłka dajemy na upieczony biszkopt i zalewamy przygotowaną według przepisu na opakowaniu galaretką truskawkową.
  • Krok 6

    60 min
    Dajemy do lodówki, aby stężała.
Biszkopt z jabłkami i galaretką

Krok 1 z 6

Białka ubijamy na sztywno z cukrem i cukrem waniliowym. Dalej ubijając dodajemy po jednym żółtku. A na koniec dajemy mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia.

Biszkopt z jabłkami i galaretką

Krok 2 z 6

Przekładamy masę do wysmarowanej tłuszczem i posypanej mąką formy. Pieczemy biszkopt w nagrzanym piekarniku w temp. 180 stopni ok. 25 minut.

Biszkopt z jabłkami i galaretką

Krok 3 z 6

Jabłka obieramy i ścieramy na tarce o grubych oczkach. Smażymy na rozgrzanej patelni z cukrem waniliowym ok. 8 minut.

Biszkopt z jabłkami i galaretką

Krok 4 z 6

Następnie wsypujemy galaretkę cytrynową i smażymy przez ok. 3 minuty ciągle mieszając, aby się nie przypaliła. Ściągamy i chłodzimy.

Biszkopt z jabłkami i galaretką

Krok 5 z 6

Zimne jabłka dajemy na upieczony biszkopt i zalewamy przygotowaną według przepisu na opakowaniu galaretką truskawkową.

Biszkopt z jabłkami i galaretką

Krok 6 z 6

Dajemy do lodówki, aby stężała.

Dodaj do My Menu Plan

Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się

Zaloguj się lub załóż konto

Przepis w formacie PDF

Udostępnij

  • Facebook
  • Twitter
  • Pinterest
  • Whatsapp

Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną

Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.

lite

Dziękujemy za ocenę!

Czekamy na Twoją recenzję!

Oceniłeś już ten przepis/produkt.

Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.

Zapisz

Komentarze 0

Please enter proper keywords 0/4000
Proszę podać poprawną nazwę użytkownika. Musi zawierać 4-15 znaków. Znaki od A do Z i od 0 do 9 są dozwolone
Nazwa użytkownika
Anuluj
Prześlij
Pokaż więcej komentarzy

Zarejestruj się na winiary.pl i zyskaj więcej!

Zobacz wszystkie benefity
Benefit Zaplanuj posiłki z My Menu Plan

Zaplanuj swoje posiłki z My Menu Plan

Zobacz wszystkie benefity

Więcej przepisów

  • Bez laktozy
  • Bez orzechów / orzeszków ziemnych
  • Bez orzechów laskowych
  • Deser
  • Jajka

Polecane przepisy

Pokaż więcej przepisów

  • Ciasto z jabłkami i masą budyniową

    Ciasto z jabłkami i masą budyniową

    2 godz 5 min Łatwy
  • Biszkopt kokosowy

    Biszkopt kokosowy

    35 min Łatwy
  • Biszkopt z dwóch jajek

    Biszkopt z dwóch jajek

    35 min Łatwy
  • Ciasto ucierane z kakao

    Ciasto ucierane z kakao

    55 min Łatwy

Pokaż więcej przepisów

  • Facebook
  • Youtube
  • Twitter
  • Instagram
  • Pinterest
  • Zarejestruj się
  • Polityka Cookies
  • Zaloguj się
  • Kontakt
  • Polityka prywatności
  • Regulamin serwisu