Skip to Main Content
Winiary
Winiary
  • Szukaj Szukaj
  • Przepisy i porady Przepisy i porady
  • Nasze Produkty Nasze Produkty
  • Majonez dekoracyjny WINIARY Majonez Dekoracyjny
  • MyMenu Plan MyMenu Plan
  • Logowanie | Cookbook Logowanie | Cookbook
  • Klub Pomagania i niemarnowania Klub WINIARY
  • #niemarnujemy #niemarnujemy
  • Aktualności Aktualności
  • WINIARY WINIARY
  • Szukaj
  • ☞ Nasze porady
  • Sezonowa kuchnia
  • Wszystkie przepisy
  • Obiad
  • Śniadanie
  • Kolacja
  • Dania i przekąski
  • Desery
  • Święta i okazje
  • Kategorie produktów
  • Nasze produkty
  • Strona główna
  • Produkty
  • Recykling
  • Daj drugie życie słoikowi
  • Zaloguj się
  • Zarejestruj się
  • Strefa GGrill
  • Cookbook
  • MyMenu Plan
  • Pomagamy w gotowaniu i niemarnowaniu
  • Przepisy
  • Porady i inspiracje
  • Foodsharing
  • Produkty Dobre Dłużej
  • Klub Pomagania i niemarnowania
  • Nie marnujemy
  • Roślinna kuchnia
  • Konkursy i nowości
  • Wyszukiwarka
  • Poznaj naszych ekspertów
  • Dowiedz się więcej o nas
  • Skontaktuj się z nami!
Biszkopt z jabłkami i galaretką
Dodaj do CookBook

Biszkopt z jabłkami i galaretką

(0)
2 godz 3 min
Łatwy
Kup składniki
Autorem przepisu jest Motorek70
mymenu plan winiary

Dodaj ten przepis do MyMenu Plan!

mymenu plan winiary

Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas

Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!

Dodaj do My Menu Plan

Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się

Zaloguj się lub załóż konto

Dodaj do CookBook

Składniki

10 porcji

Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz

ingredient_quantity
recipe ingredient
1  łyżeczka
Proszek do pieczenia
1  opakowanie
Cukier wanilinowy WINIARY
1  opakowanie
Cukier wanilinowy WINIARY
1  opakowanie
Galaretka o smaku cytrynowym WINIARY
1  opakowanie
Galaretka truskawkowy smak WINIARY
5 
Jajko
5  łyżek
Mąka pszenna pełnoziarnista
1  kg
Jabłka
4  łyżek
Cukier
Kopiuj

Porady & triki

Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.

Kopiuj składniki

Wybierz z listy składników

Kopiuj
.

Wartości odżywcze

Węglowodany
26.8 g
Wartość energetyczna
142.3 kcal
Tłuszcze
2.6 g
Białko
4.4 g
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Przepis na biszkopt z jabłkami i galaretkami to pomysł na urozmaicenie tradycyjnej szarlotki. Czym wyróżnia się ten jabłecznik? Tym, że jabłka podsmażamy z dodatkiem aromatycznego Cukru wanilinowego WINIARY i Galaretki cytrynowy smak WINIARY, a na wierzch ciasta wylewamy pierzynkę galaretki truskawkowej. Biszkopt z jabłkami i galaretkami idealnie smakuje schłodzony i zajadany w ulubionym towarzystwie.

Przygotowanie

123 min
  • Krok 1

    15 min
    Białka ubijamy na sztywno z cukrem i cukrem waniliowym. Dalej ubijając dodajemy po jednym żółtku. A na koniec dajemy mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia.
  • Krok 2

    25 min
    Przekładamy masę do wysmarowanej tłuszczem i posypanej mąką formy. Pieczemy biszkopt w nagrzanym piekarniku w temp. 180 stopni ok. 25 minut.
  • Krok 3

    15 min
    Jabłka obieramy i ścieramy na tarce o grubych oczkach. Smażymy na rozgrzanej patelni z cukrem waniliowym ok. 8 minut.
  • Krok 4

    3 min
    Następnie wsypujemy galaretkę cytrynową i smażymy przez ok. 3 minuty ciągle mieszając, aby się nie przypaliła. Ściągamy i chłodzimy.
  • Krok 5

    5 min
    Zimne jabłka dajemy na upieczony biszkopt i zalewamy przygotowaną według przepisu na opakowaniu galaretką truskawkową.
  • Krok 6

    60 min
    Dajemy do lodówki, aby stężała.
Biszkopt z jabłkami i galaretką

Krok 1 z 6

Białka ubijamy na sztywno z cukrem i cukrem waniliowym. Dalej ubijając dodajemy po jednym żółtku. A na koniec dajemy mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia.

Biszkopt z jabłkami i galaretką

Krok 2 z 6

Przekładamy masę do wysmarowanej tłuszczem i posypanej mąką formy. Pieczemy biszkopt w nagrzanym piekarniku w temp. 180 stopni ok. 25 minut.

Biszkopt z jabłkami i galaretką

Krok 3 z 6

Jabłka obieramy i ścieramy na tarce o grubych oczkach. Smażymy na rozgrzanej patelni z cukrem waniliowym ok. 8 minut.

Biszkopt z jabłkami i galaretką

Krok 4 z 6

Następnie wsypujemy galaretkę cytrynową i smażymy przez ok. 3 minuty ciągle mieszając, aby się nie przypaliła. Ściągamy i chłodzimy.

Biszkopt z jabłkami i galaretką

Krok 5 z 6

Zimne jabłka dajemy na upieczony biszkopt i zalewamy przygotowaną według przepisu na opakowaniu galaretką truskawkową.

Biszkopt z jabłkami i galaretką

Krok 6 z 6

Dajemy do lodówki, aby stężała.

Dodaj do My Menu Plan

Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się

Zaloguj się lub załóż konto

Przepis w formacie PDF

Udostępnij

  • Facebook
  • Twitter
  • Pinterest
  • Whatsapp

Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną

Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.

Kup składniki
lite

Podziel się swoją opinią

Twoja opinia
Images
Dodano 0 z 6.
Proszę wypełnić pole captcha

Zarejestruj się na winiary.pl i zyskaj więcej!

Benefit Zaplanuj posiłki z My Menu Plan

Zaplanuj swoje posiłki z My Menu Plan

Więcej przepisów

  • Bez laktozy
  • Bez laktozy
  • Bez orzechów laskowych
  • Bez orzeszków ziemnych
  • Bez ryb
  • Bez skorupiaków
  • Deser
  • Jajka
  • Niski poziom soli
  • Poniżej 300 kcal
  • Źródło białka

Polecane przepisy

Pokaż więcej przepisów

  • Tradycyjny biszkopt z 5 jaj

    Tradycyjny biszkopt z 5 jaj

    1 godz 2 min Łatwy
  • Rolada biszkoptowa z kremem i galaretką

    Rolada biszkoptowa z kremem i galaretką

    3 godz 40 min Średni
  • Biszkopt z gruszkami - najlepszy przepis

    Biszkopt z gruszkami - najlepszy przepis

    1 godz 45 min Łatwy
  • Biszkopt z masą truskawkową

    Biszkopt z masą truskawkową

    1 godz 15 min Łatwy

Pokaż więcej przepisów

  • Facebook
  • Youtube
  • Twitter
  • Instagram
  • Pinterest
  • Zarejestruj się
  • Polityka Cookies
  • Zaloguj się
  • Kontakt
  • Polityka prywatności
  • Regulamin serwisu