Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Ciasto biszkoptowe przekładane musem jabłkowym to wspaniały deser, który na stałe zagości w Waszej domowej książce kucharskiej. Smaki biszkoptu i jabłek fantastycznie się uzupełniają, przez co całość tworzy wybitną kompozycję. Długo jej nie zapomnicie!
Przygotowanie
155 min
Krok 1
10 min
Przygotowujemy biszkopt. Żółtka oddzielamy od białek. Białka ubijamy na sztywno. Dodajemy stopniowo żółtka oraz cukier. Nadal ubijając wlewamy olej oraz wsypujemy mąkę. Na końcu wlewamy ocet oraz dodajemy proszek. Ubijamy mikserem.
Krok 2
50 min
Masę wlewamy na wyłożoną papierem formę. Pieczemy 50 minut w temp. 180 stopni. Po upieczeniu zdejmujemy papier i przekrawamy biszkopt na pół.
Krok 3
5 min
Jabłka obieramy, kroimy.
Krok 4
20 min
Jabłka podlewamy wodą i dusimy do miękkości (aż się rozgotują).
Krok 5
5 min
Do przygotowanego, gorącego musu wsypujemy galaretkę, mieszamy aż się rozpuści.
Krok 6
60 min
Odstawiamy do zgęstnięcia.
Krok 7
5 min
Gęstym musem przekładamy upieczony biszkopt. Wierzch posypujemy cukrem pudrem. Odstawiamy, by masa stwardniała.
Krok 1
z
7
Przygotowujemy biszkopt. Żółtka oddzielamy od białek. Białka ubijamy na sztywno. Dodajemy stopniowo żółtka oraz cukier. Nadal ubijając wlewamy olej oraz wsypujemy mąkę. Na końcu wlewamy ocet oraz dodajemy proszek. Ubijamy mikserem.
Krok 2
z
7
Masę wlewamy na wyłożoną papierem formę. Pieczemy 50 minut w temp. 180 stopni. Po upieczeniu zdejmujemy papier i przekrawamy biszkopt na pół.
Krok 3
z
7
Jabłka obieramy, kroimy.
Krok 4
z
7
Jabłka podlewamy wodą i dusimy do miękkości (aż się rozgotują).
Krok 5
z
7
Do przygotowanego, gorącego musu wsypujemy galaretkę, mieszamy aż się rozpuści.
Krok 6
z
7
Odstawiamy do zgęstnięcia.
Krok 7
z
7
Gęstym musem przekładamy upieczony biszkopt. Wierzch posypujemy cukrem pudrem. Odstawiamy, by masa stwardniała.
Dodaj do My Menu Plan
Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się
Zaloguj się lub załóż konto
Przepis w formacie PDF
Udostępnij
Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną
Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.
lite
Dziękujemy za ocenę!
Czekamy na Twoją recenzję!
Oceniłeś już ten przepis/produkt.
Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.
Komentarze 0