Skip to Main Content
Winiary
Winiary
  • Szukaj
  • Zaloguj się / Zarejestruj
  • Przepisy
  • #niemarnujemy
  • Obiad na każdą kieszeń
  • MyMenu Plan
  • CookBook
  • Roślinna kuchnia
  • Desery
  • Zakochane w zupach
  • Porady
  • Nasi eksperci
  • Winiary
  • Kontakt
  • Wszystkie przepisy
  • Kuchnia sezonowa
  • Składniki
  • Okazja
  • Nie marnujemy
  • Desery
  • Kolacja
  • Obiad
  • Śniadanie
  • Dania i przekąski
  • Pomagamy w gotowaniu i niemarnowaniu
  • Przepisy
  • Porady i inspiracje
  • Foodsharing
  • Recycling opakowań
  • Produkty Dobre Dłużej
  • Obiad na każdą kieszeń
  • Promocja na buraki
  • Promocja na ćwiartkę z kurczaka
  • Mięsny obiad
  • Mięsny obiad do 10 zł
  • Mięsny obiad do 15 zł
  • Bezmięsny obiad
  • Bezmięsny obiad do 10 zł
  • Bezmięsny obiad do 15 zł
  • Zakochane w zupach
  • Przepisy
  • Porady
  • Przyjaciele od kuchni Winiary
  • Jagna Niedzielska
  • Robert Harna
  • Marta Śliwicka
  • Zakochane w zupach
  • Produkty
  • O nas
  • Nowości i konkursy
  • Kategorie produktów
Biszkopt przekładany musem jabłkowym

Biszkopt przekładany musem jabłkowym

(0)
2 godz 35 min
Łatwy
Kup składniki
Autorem przepisu jest KatarzynaJ

Dodaj ten przepis do MyMenu Plan!

Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas

Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!

Dodaj do My Menu Plan

Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się

Zaloguj się lub załóż konto

Dodaj do CookBook

Składniki

20 porcji

Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz

ingredient_quantity
recipe ingredient
1  kg
Jabłka
1  opakowanie
Galaretka Winiary o smaku agrestowym
6 
Jajko
1  szklanka
Cukier
2  kubków
Mąka pszenna pełnoziarnista
8  łyżek
Olej
1  łyżka
Proszek do pieczenia WINIARY
1  łyżka
Ocet
trochę
Cukier puder
Kopiuj

Porady & triki

Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.

Kopiuj składniki

Wybierz z listy składników

Kopiuj
.

Wartości odżywcze

Białko
3.69 g
Węglowodany
27.32 g
Tłuszcze
7.39 g
Wartość energetyczna
183.54 kcal
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Ciasto biszkoptowe przekładane musem jabłkowym to wspaniały deser, który na stałe zagości w Waszej domowej książce kucharskiej. Smaki biszkoptu i jabłek fantastycznie się uzupełniają, przez co całość tworzy wybitną kompozycję. Długo jej nie zapomnicie!

Przygotowanie

155 min
  • Krok 1

    10 min
    Przygotowujemy biszkopt. Żółtka oddzielamy od białek. Białka ubijamy na sztywno. Dodajemy stopniowo żółtka oraz cukier. Nadal ubijając wlewamy olej oraz wsypujemy mąkę. Na końcu wlewamy ocet oraz dodajemy proszek. Ubijamy mikserem.
  • Krok 2

    50 min
    Masę wlewamy na wyłożoną papierem formę. Pieczemy 50 minut w temp. 180 stopni. Po upieczeniu zdejmujemy papier i przekrawamy biszkopt na pół.
  • Krok 3

    5 min
    Jabłka obieramy, kroimy.
  • Krok 4

    20 min
    Jabłka podlewamy wodą i dusimy do miękkości (aż się rozgotują).
  • Krok 5

    5 min
    Do przygotowanego, gorącego musu wsypujemy galaretkę, mieszamy aż się rozpuści.
  • Krok 6

    60 min
    Odstawiamy do zgęstnięcia.
  • Krok 7

    5 min
    Gęstym musem przekładamy upieczony biszkopt. Wierzch posypujemy cukrem pudrem. Odstawiamy, by masa stwardniała.
Biszkopt przekładany musem jabłkowym

Krok 1 z 7

Przygotowujemy biszkopt. Żółtka oddzielamy od białek. Białka ubijamy na sztywno. Dodajemy stopniowo żółtka oraz cukier. Nadal ubijając wlewamy olej oraz wsypujemy mąkę. Na końcu wlewamy ocet oraz dodajemy proszek. Ubijamy mikserem.

Biszkopt przekładany musem jabłkowym

Krok 2 z 7

Masę wlewamy na wyłożoną papierem formę. Pieczemy 50 minut w temp. 180 stopni. Po upieczeniu zdejmujemy papier i przekrawamy biszkopt na pół.

Biszkopt przekładany musem jabłkowym

Krok 3 z 7

Jabłka obieramy, kroimy.

Biszkopt przekładany musem jabłkowym

Krok 4 z 7

Jabłka podlewamy wodą i dusimy do miękkości (aż się rozgotują).

Biszkopt przekładany musem jabłkowym

Krok 5 z 7

Do przygotowanego, gorącego musu wsypujemy galaretkę, mieszamy aż się rozpuści.

Biszkopt przekładany musem jabłkowym

Krok 6 z 7

Odstawiamy do zgęstnięcia.

Biszkopt przekładany musem jabłkowym

Krok 7 z 7

Gęstym musem przekładamy upieczony biszkopt. Wierzch posypujemy cukrem pudrem. Odstawiamy, by masa stwardniała.

Dodaj do My Menu Plan

Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się

Zaloguj się lub załóż konto

Przepis w formacie PDF

Udostępnij

  • Facebook
  • Twitter
  • Pinterest
  • Whatsapp

Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną

Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.

lite

Dziękujemy za ocenę!

Czekamy na Twoją recenzję!

Oceniłeś już ten przepis/produkt.

Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.

Zapisz

Komentarze 0

Please enter proper keywords 0/4000
Proszę podać poprawną nazwę użytkownika. Musi zawierać 4-15 znaków. Znaki od A do Z i od 0 do 9 są dozwolone
Nazwa użytkownika
Anuluj
Prześlij
Pokaż więcej komentarzy

Zarejestruj się na winiary.pl i zyskaj więcej!

Zobacz wszystkie benefity
Benefit Zaplanuj posiłki z My Menu Plan

Zaplanuj swoje posiłki z My Menu Plan

Zobacz wszystkie benefity

Więcej przepisów

  • Bez orzechów / orzeszków ziemnych
  • Bez orzechów laskowych
  • Bez ryb
  • Bez skorupiaków
  • Ciasto
  • Deser
  • Jajka

Polecane przepisy

Pokaż więcej przepisów

  • Placek z masą cappuccino

    Placek z masą cappuccino

    1 godz 25 min Łatwy
  • Słoneczny jabłecznik

    Słoneczny jabłecznik

    1 godz 50 min Łatwy
  • Budyniowy torcik z mlecznym kremem i galaretką

    Budyniowy torcik z mlecznym kremem i galaretką

    1 godz 45 min Łatwy
  • Ciasto z jabłkami i masą budyniową

    Ciasto z jabłkami i masą budyniową

    2 godz 5 min Łatwy

Pokaż więcej przepisów

  • Facebook
  • Youtube
  • Twitter
  • Instagram
  • Pinterest
  • Zarejestruj się
  • Polityka Cookies
  • Zaloguj się
  • Kontakt
  • Polityka prywatności
  • Regulamin serwisu