Skip to Main Content
Winiary
Winiary
  • Szukaj Szukaj
  • Przepisy i porady Przepisy i porady
  • Nasze Produkty Nasze Produkty
  • Majonez dekoracyjny WINIARY Majonez Dekoracyjny
  • MyMenu Plan MyMenu Plan
  • Logowanie | Cookbook Logowanie | Cookbook
  • Klub Pomagania i niemarnowania Klub Pomagania i niemarnowania
  • #niemarnujemy #niemarnujemy
  • Aktualności Aktualności
  • WINIARY WINIARY
  • Szukaj
  • ☞ Nasze porady
  • Sezonowa kuchnia
  • Wszystkie przepisy
  • Obiad
  • Śniadanie
  • Kolacja
  • Dania i przekąski
  • Desery
  • Święta i okazje
  • Strona główna
  • Produkty
  • Recykling
  • Daj drugie życie słoikowi
  • Zaloguj się
  • Zarejestruj się
  • Cookbook
  • MyMenu Plan
  • Pomagamy w gotowaniu i niemarnowaniu
  • Przepisy
  • Porady i inspiracje
  • Foodsharing
  • Recycling opakowań
  • Produkty Dobre Dłużej
  • Klub Pomagania i niemarnowania
  • Nie marnujemy
  • Roślinna kuchnia
  • Konkursy i nowości
  • Wyszukiwarka
  • Poznaj naszych ekspertów
  • Dowiedz się więcej o nas
  • Skontaktuj się z nami!
Biszkopt przekładany musem jabłkowym
Dodaj do CookBook

Biszkopt przekładany musem jabłkowym

(0)
2 godz 35 min
Łatwy
Kup składniki
WINIARY logo
Winiary winiary.pl
Smacznego!
mymenu plan winiary

Dodaj ten przepis do MyMenu Plan!

mymenu plan winiary

Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas

Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!

Dodaj do My Menu Plan

Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się

Zaloguj się lub załóż konto

Dodaj do CookBook

Składniki

20 porcji

Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz

ingredient_quantity
recipe ingredient
1  kg
Jabłka
1  opakowanie
Galaretka Winiary o smaku agrestowym
6 
Jajko
1  szklanka
Cukier
2  kubków
Mąka pszenna pełnoziarnista
8  łyżek
Olej
1  łyżka
Proszek do pieczenia
1  łyżka
Ocet
trochę
Cukier puder
Kopiuj

Porady & triki

Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.

Kopiuj składniki

Wybierz z listy składników

Kopiuj
.

Wartości odżywcze

Węglowodany
27.2 g
Wartość energetyczna
182.9 kcal
Tłuszcze
7.4 g
Białko
3.7 g
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję

Ciasto biszkoptowe przekładane musem jabłkowym to wspaniały deser, który na stałe zagości w Waszej domowej książce kucharskiej. Smaki biszkoptu i jabłek fantastycznie się uzupełniają, przez co całość tworzy wybitną kompozycję. Długo jej nie zapomnicie!

Przygotowanie

155 min
  • Krok 1

    10 min
    Przygotowujemy biszkopt. Żółtka oddzielamy od białek. Białka ubijamy na sztywno. Dodajemy stopniowo żółtka oraz cukier. Nadal ubijając wlewamy olej oraz wsypujemy mąkę. Na końcu wlewamy ocet oraz dodajemy proszek. Ubijamy mikserem.
  • Krok 2

    50 min
    Masę wlewamy na wyłożoną papierem formę. Pieczemy 50 minut w temp. 180 stopni. Po upieczeniu zdejmujemy papier i przekrawamy biszkopt na pół.
  • Krok 3

    5 min
    Jabłka obieramy, kroimy.
  • Krok 4

    20 min
    Jabłka podlewamy wodą i dusimy do miękkości (aż się rozgotują).
  • Krok 5

    5 min
    Do przygotowanego, gorącego musu wsypujemy galaretkę, mieszamy aż się rozpuści.
  • Krok 6

    60 min
    Odstawiamy do zgęstnięcia.
  • Krok 7

    5 min
    Gęstym musem przekładamy upieczony biszkopt. Wierzch posypujemy cukrem pudrem. Odstawiamy, by masa stwardniała.
Biszkopt przekładany musem jabłkowym

Krok 1 z 7

Przygotowujemy biszkopt. Żółtka oddzielamy od białek. Białka ubijamy na sztywno. Dodajemy stopniowo żółtka oraz cukier. Nadal ubijając wlewamy olej oraz wsypujemy mąkę. Na końcu wlewamy ocet oraz dodajemy proszek. Ubijamy mikserem.

Biszkopt przekładany musem jabłkowym

Krok 2 z 7

Masę wlewamy na wyłożoną papierem formę. Pieczemy 50 minut w temp. 180 stopni. Po upieczeniu zdejmujemy papier i przekrawamy biszkopt na pół.

Biszkopt przekładany musem jabłkowym

Krok 3 z 7

Jabłka obieramy, kroimy.

Biszkopt przekładany musem jabłkowym

Krok 4 z 7

Jabłka podlewamy wodą i dusimy do miękkości (aż się rozgotują).

Biszkopt przekładany musem jabłkowym

Krok 5 z 7

Do przygotowanego, gorącego musu wsypujemy galaretkę, mieszamy aż się rozpuści.

Biszkopt przekładany musem jabłkowym

Krok 6 z 7

Odstawiamy do zgęstnięcia.

Biszkopt przekładany musem jabłkowym

Krok 7 z 7

Gęstym musem przekładamy upieczony biszkopt. Wierzch posypujemy cukrem pudrem. Odstawiamy, by masa stwardniała.

Dodaj do My Menu Plan

Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się

Zaloguj się lub załóż konto

Przepis w formacie PDF

Kup składniki
lite

Podziel się swoją opinią

Twoja opinia
Images
Dodano 0 z 6.
Proszę wypełnić pole captcha

Zarejestruj się na winiary.pl i zyskaj więcej!

Zobacz wszystkie benefity
Benefit Zaplanuj posiłki z My Menu Plan

Zaplanuj swoje posiłki z My Menu Plan

Zobacz wszystkie benefity

Więcej przepisów

  • Bez laktozy
  • Bez laktozy
  • Bez orzechów laskowych
  • Bez orzeszków ziemnych
  • Bez ryb
  • Bez skorupiaków
  • Ciasto
  • Deser
  • Jajka
  • Niski poziom soli
  • Poniżej 300 kcal

Polecane przepisy

Pokaż więcej przepisów

  • Tradycyjny biszkopt z 5 jaj

    Tradycyjny biszkopt z 5 jaj

    1 godz 2 min Łatwy
  • Rolada biszkoptowa z kremem i galaretką

    Rolada biszkoptowa z kremem i galaretką

    3 godz 40 min Średni
  • Biszkopt z gruszkami - najlepszy przepis

    Biszkopt z gruszkami - najlepszy przepis

    1 godz 45 min Łatwy
  • Biszkopt z masą truskawkową

    Biszkopt z masą truskawkową

    1 godz 15 min Łatwy

Pokaż więcej przepisów

  • Facebook
  • Youtube
  • Twitter
  • Instagram
  • Pinterest
  • Zarejestruj się
  • Polityka Cookies
  • Zaloguj się
  • Kontakt
  • Polityka prywatności
  • Regulamin serwisu