Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Biszkopt przekładany musem jabłkowym

0
155 min
Łatwy

Składniki

-
20 porcji
+

Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz tutaj

1 kg
Jabłka
1 paczka
Galaretka Winiary o smaku agrestowym
6 
Jajko
1 szklanka
Cukier
2 kubków
Mąka pszenna pełnoziarnista
8 łyżek
Olej
1 łyżka
Ocet
1 trochę
Cukier puder

Porady & triki

Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.

Kopiuj składniki

Wybierz z listy składników

Kopiuj
| Liczba skopiowanych składników
Adimo
.

Wartości odżywcze

Białko
3.69 g
Węglowodany
26.82 g
Wartość energetyczna
183.54 kcal
Tłuszcze
7.89 g
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Gotujmy

Przygotowanie

155 min
Krok 1
10 min
Przygotowujemy biszkopt. Żółtka oddzielamy od białek. Białka ubijamy na sztywno. Dodajemy stopniowo żółtka oraz cukier. Nadal ubijając wlewamy olej oraz wsypujemy mąkę. Na końcu wlewamy ocet oraz dodajemy proszek. Ubijamy mikserem.
Krok 2
50 min
Masę wlewamy na wyłożoną papierem formę. Pieczemy 50 minut w temp. 180 stopni. Po upieczeniu zdejmujemy papier i przekrawamy biszkopt na pół.
Krok 3
5 min
Jabłka obieramy, kroimy.
Krok 4
20 min
Jabłka podlewamy wodą i dusimy do miękkości (aż się rozgotują).
Krok 5
5 min
Do przygotowanego, gorącego musu wsypujemy galaretkę, mieszamy aż się rozpuści.
Krok 6
60 min
Odstawiamy do zgęstnięcia.
Krok 7
5 min
Gęstym musem przekładamy upieczony biszkopt. Wierzch posypujemy cukrem pudrem. Odstawiamy, by masa stwardniała.
Biszkopt przekładany musem jabłkowym

Krok 1 z 7

Przygotowujemy biszkopt. Żółtka oddzielamy od białek. Białka ubijamy na sztywno. Dodajemy stopniowo żółtka oraz cukier. Nadal ubijając wlewamy olej oraz wsypujemy mąkę. Na końcu wlewamy ocet oraz dodajemy proszek. Ubijamy mikserem.

Biszkopt przekładany musem jabłkowym

Krok 2 z 7

Masę wlewamy na wyłożoną papierem formę. Pieczemy 50 minut w temp. 180 stopni. Po upieczeniu zdejmujemy papier i przekrawamy biszkopt na pół.

Biszkopt przekładany musem jabłkowym

Krok 3 z 7

Jabłka obieramy, kroimy.

Biszkopt przekładany musem jabłkowym

Krok 4 z 7

Jabłka podlewamy wodą i dusimy do miękkości (aż się rozgotują).

Biszkopt przekładany musem jabłkowym

Krok 5 z 7

Do przygotowanego, gorącego musu wsypujemy galaretkę, mieszamy aż się rozpuści.

Biszkopt przekładany musem jabłkowym

Krok 6 z 7

Odstawiamy do zgęstnięcia.

Biszkopt przekładany musem jabłkowym

Krok 7 z 7

Gęstym musem przekładamy upieczony biszkopt. Wierzch posypujemy cukrem pudrem. Odstawiamy, by masa stwardniała.

Ciasto biszkoptowe przekładane musem jabłkowym to wspaniały deser, który na stałe zagości w Waszej domowej książce kucharskiej. Smaki biszkoptu i jabłek fantastycznie się uzupełniają, przez co całość tworzy wybitną kompozycję. Długo jej nie zapomnicie!
Przepis w formacie PDF
Pobierz
Udostępnij

Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną

Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.

Dziękujemy za ocenę!
Czekamy na Twoją recenzję!

Oceniłeś już ten przepis/produkt.

Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.

Zapisz
Asset 10

Komentarze 0

0/4000
Proszę podać poprawną nazwę użytkownika. Musi zawierać 4-15 znaków. Znaki od A do Z i od 0 do 9 są dozwolone
Nazwa użytkownika