
- Wszystkie przepisy
- Kuchnia sezonowa
- Składniki
- Okazja
- Nie marnujemy
- Desery
- Kolacja
- Obiad
- Śniadanie
- Dania i przekąski
- Pomagamy w gotowaniu i niemarnowaniu
- Przepisy
- Porady i inspiracje
- Foodsharing
- Recycling opakowań
- Produkty Dobre Dłużej
- Obiad na każdą kieszeń
- Mięsny obiad
- Mięsny obiad do 10 zł
- Mięsny obiad do 15 zł
- Bezmięsny obiad
- Bezmięsny obiad do 10 zł
- Bezmięsny obiad do 15 zł

Bigos z kabaczka

Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz tutaj
Porady & triki
Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Wartości odżywcze
Przygotowanie
Krok 1
5 minKrok 2
5 minKrok 3
5 minKrok 4
10 minKrok 5
5 minKrok 6
2 min
Krok 1 z 6
Na rozgrzanym oleju wytopić pokrojony w kostkę boczek, skwarki wyjąć, a na tłuszczu podsmażyć cebulę.

Krok 2 z 6
Kabaczek obrać, usunąć nasiona i pokroić w kostkę.

Krok 3 z 6
Dodać do cebuli, smażyć aż trochę zmięknie.

Krok 4 z 6
Następnie dodać pomidory obrane ze skórki i pokrojone w kostkę, jeszcze podgotować.

Krok 5 z 6
Gdy kabaczek jest miękki, potrawę osolić, oprószyć mąką, przyprawić do smaku pieprzem, zagotować.

Krok 6 z 6
Posypać skwarkami z boczku i koperkiem.
Przepis w formacie PDF
PobierzDziękujemy za ocenę!
Czekamy na Twoją recenzję!
Oceniłeś już ten przepis/produkt.
Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.
Komentarze 0