Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Spróbuj bigosu w nieco odmienionej formie, czyli z dodatkiem kabaczka! Bigos z kabaczka przyrządzamy na boczku, a także z dodatkiem pomidorów, cebuli i przypraw. Aromatyczny bigos z kabaczka podajemy ze skwarkami. Całość posyp także świeżym koperkiem.
Przygotowanie
32 min
Krok 1
5 min
Na rozgrzanym oleju wytopić pokrojony w kostkę boczek, skwarki wyjąć, a na tłuszczu podsmażyć cebulę.
Krok 2
5 min
Kabaczek obrać, usunąć nasiona i pokroić w kostkę.
Krok 3
5 min
Dodać do cebuli, smażyć aż trochę zmięknie.
Krok 4
10 min
Następnie dodać pomidory obrane ze skórki i pokrojone w kostkę, jeszcze podgotować.
Krok 5
5 min
Gdy kabaczek jest miękki, potrawę osolić, oprószyć mąką, przyprawić do smaku pieprzem, zagotować.
Krok 6
2 min
Posypać skwarkami z boczku i koperkiem.
Krok 1
z
6
Na rozgrzanym oleju wytopić pokrojony w kostkę boczek, skwarki wyjąć, a na tłuszczu podsmażyć cebulę.
Krok 2
z
6
Kabaczek obrać, usunąć nasiona i pokroić w kostkę.
Krok 3
z
6
Dodać do cebuli, smażyć aż trochę zmięknie.
Krok 4
z
6
Następnie dodać pomidory obrane ze skórki i pokrojone w kostkę, jeszcze podgotować.
Krok 5
z
6
Gdy kabaczek jest miękki, potrawę osolić, oprószyć mąką, przyprawić do smaku pieprzem, zagotować.
Krok 6
z
6
Posypać skwarkami z boczku i koperkiem.
Dodaj do My Menu Plan
Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się
Zaloguj się lub załóż konto
Przepis w formacie PDF
Udostępnij
Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną
Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.
lite
Dziękujemy za ocenę!
Czekamy na Twoją recenzję!
Oceniłeś już ten przepis/produkt.
Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.
Komentarze 0