Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Bigos z kabaczka

0
32 min
Łatwy

Składniki

-
4 porcje
+

Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz tutaj

1 kg
Cukinia
3 łyżek
Olej
2 
Cebula
30 dag
Pomidory
1 łyżka
Mąka pszenna pełnoziarnista
10 dag
Boczek wędzony
2 łyżek
Koperek
1 trochę
Sól
1 trochę
Pieprz czarny

Porady & triki

Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.

Kopiuj składniki

Wybierz z listy składników

Kopiuj
| Liczba skopiowanych składników
.

Wartości odżywcze

Białko
7.85 g
Węglowodany
16.52 g
Wartość energetyczna
293.6 kcal
Tłuszcze
23.36 g
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Gotujmy

Przygotowanie

32 min
Krok 1
5 min
Na rozgrzanym oleju wytopić pokrojony w kostkę boczek, skwarki wyjąć, a na tłuszczu podsmażyć cebulę.
Krok 2
5 min
Kabaczek obrać, usunąć nasiona i pokroić w kostkę.
Krok 3
5 min
Dodać do cebuli, smażyć aż trochę zmięknie.
Krok 4
10 min
Następnie dodać pomidory obrane ze skórki i pokrojone w kostkę, jeszcze podgotować.
Krok 5
5 min
Gdy kabaczek jest miękki, potrawę osolić, oprószyć mąką, przyprawić do smaku pieprzem, zagotować.
Krok 6
2 min
Posypać skwarkami z boczku i koperkiem.
Bigos z kabaczka

Krok 1 z 6

Na rozgrzanym oleju wytopić pokrojony w kostkę boczek, skwarki wyjąć, a na tłuszczu podsmażyć cebulę.

Bigos z kabaczka

Krok 2 z 6

Kabaczek obrać, usunąć nasiona i pokroić w kostkę.

Bigos z kabaczka

Krok 3 z 6

Dodać do cebuli, smażyć aż trochę zmięknie.

Bigos z kabaczka

Krok 4 z 6

Następnie dodać pomidory obrane ze skórki i pokrojone w kostkę, jeszcze podgotować.

Bigos z kabaczka

Krok 5 z 6

Gdy kabaczek jest miękki, potrawę osolić, oprószyć mąką, przyprawić do smaku pieprzem, zagotować.

Bigos z kabaczka

Krok 6 z 6

Posypać skwarkami z boczku i koperkiem.

Spróbuj bigosu w nieco odmienionej formie, czyli z dodatkiem kabaczka! Bigos z kabaczka przyrządzamy na boczku, a także z dodatkiem pomidorów, cebuli i przypraw. Aromatyczny bigos z kabaczka podajemy ze skwarkami. Całość posyp także świeżym koperkiem.
Przepis w formacie PDF
Pobierz
Udostępnij

Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną

Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.

Dziękujemy za ocenę!
Czekamy na Twoją recenzję!

Oceniłeś już ten przepis/produkt.

Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.

Zapisz
Asset 10

Komentarze 0

0/4000
Proszę podać poprawną nazwę użytkownika. Musi zawierać 4-15 znaków. Znaki od A do Z i od 0 do 9 są dozwolone
Nazwa użytkownika