Barszcz z kluskami makowymi
30min
Łatwy
1 opakowanie
1 szklanka
Mąka pszenna
0.5 szklanka
Mak
1
Jajko
1 szczypta
Sól
0.5 szklanka
Woda
.
Wartości odżywcze
Białko
9.18 g
Węglowodany
27.35 g
Tłuszcze
9.42 g
Wartość energetyczna
262.58 kcal
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Przygotowanie
30 min
Krok 1
10 min
W garnku zagotuj 900 ml wody i dodaj Barszcz Czerwony Ekspresowa Zupa Winiary.
Krok 2
10 min
Mak i mąkę wysyp na stolnicę lub do miski. Dodaj jajko, wodę, sól i dokładnie wymieszaj. Ciasto powinno mieć konsystencję ciasta na makaron/pierogi. Gotowe ciasto odstaw na około 10 min, a następnie cienko rozwałkuj, oprósz mąką i zwiń w rulon.
Krok 3
10 min
Pokrój ciasto na różnej grubości wstążki. Tak przygotowany makaron gotuj około 2 – 3 min w osolonym wrzątku. Barszcz podawaj z makaronem.
Nie wyobrażasz sobie wigilijnego stołu bez barszczu? Sprawdź, jak znakomicie smakuje barszcz z kluskami makowymi. To połączenie dwóch tradycyjnych, bożonarodzeniowych potraw z pewnością przypadnie do gustu wszystkim świątecznym gościom. Wytrawność Barszczu czerwonego Ekspresowej Zupy WINIARY i słodycz makowych klusek stworzą pyszny smakowy kontrast, a aromat dania jeszcze bardziej podkreśli świąteczną atmosferę.
Komentarze 0