Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Barszcz z kluskami makowymi

0
48 min
Łatwy

Składniki

-
4 porcje
+

Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz tutaj

1 kubek
Mąka pszenna pełnoziarnista
0.5 szklanka
Mak
1 
Jajko
1 trochę
Sól
0.5 szklanka
Woda

Porady & triki

Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.

Kopiuj składniki

Wybierz z listy składników

Kopiuj
| Liczba skopiowanych składników
.

Wartości odżywcze

Białko
9.18 g
Tłuszcze
9.42 g
Węglowodany
27.35 g
Wartość energetyczna
262.58 kcal
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Gotujmy

Przygotowanie

48 min
Krok 1
10 min
W garnku zagotuj 900 ml wody i dodaj Barszcz Czerwony Ekspresowa Zupa Winiary.
Krok 2
10 min
Mak i mąkę wysyp na stolnicę lub do miski. Dodaj jajko, wodę, sól i dokładnie wymieszaj. Ciasto powinno mieć konsystencję ciasta na makaron/pierogi.
Krok 3
10 min
Gotowe ciasto odstaw na około 10 minut.
Krok 4
10 min
Następnie ciasto cienko rozwałkuj, oprósz mąką i zwiń w rulon.
Krok 5
5 min
Pokrój ciasto na różnej grubości wstążki.
Krok 6
3 min
Tak przygotowany makaron gotuj około 2 – 3 min w osolonym wrzątku. Barszcz podawaj z makaronem.
Barszcz z kluskami makowymi

Krok 1 z 6

W garnku zagotuj 900 ml wody i dodaj Barszcz Czerwony Ekspresowa Zupa Winiary.

Barszcz z kluskami makowymi

Krok 2 z 6

Mak i mąkę wysyp na stolnicę lub do miski. Dodaj jajko, wodę, sól i dokładnie wymieszaj. Ciasto powinno mieć konsystencję ciasta na makaron/pierogi.

Barszcz z kluskami makowymi

Krok 3 z 6

Gotowe ciasto odstaw na około 10 minut.

Barszcz z kluskami makowymi

Krok 4 z 6

Następnie ciasto cienko rozwałkuj, oprósz mąką i zwiń w rulon.

Barszcz z kluskami makowymi

Krok 5 z 6

Pokrój ciasto na różnej grubości wstążki.

Barszcz z kluskami makowymi

Krok 6 z 6

Tak przygotowany makaron gotuj około 2 – 3 min w osolonym wrzątku. Barszcz podawaj z makaronem.

Nie wyobrażasz sobie wigilijnego stołu bez barszczu? Sprawdź, jak znakomicie smakuje barszcz z kluskami makowymi. To połączenie dwóch tradycyjnych, bożonarodzeniowych potraw z pewnością przypadnie do gustu wszystkim świątecznym gościom. Wytrawność Barszczu czerwonego Ekspresowej Zupy WINIARY i słodycz makowych klusek stworzą pyszny smakowy kontrast, a aromat dania jeszcze bardziej podkreśli świąteczną atmosferę.
Przepis w formacie PDF
Pobierz
Udostępnij

Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną

Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.

Dziękujemy za ocenę!
Czekamy na Twoją recenzję!

Oceniłeś już ten przepis/produkt.

Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.

Zapisz
Asset 10

Komentarze 0

0/4000
Proszę podać poprawną nazwę użytkownika. Musi zawierać 4-15 znaków. Znaki od A do Z i od 0 do 9 są dozwolone
Nazwa użytkownika