Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Barszcz z kluskami makowymi

(1)
40min
Łatwy
Winiary winiary.pl
Od ponad 80 lat ułatwiamy przygotowywanie smakowitych dań w Twojej kuchni. Jesteśmy zawsze pod ręką! Nasze produkty pomagają w przygotowaniu zarówno polskich, tradycyjnych dań, jak i zaskakujących, nowoczesnych potraw inspirowanych kuchniami świata. Z nami gotujesz pysznie, sprytnie i mądrze: bez marnowania składników czy produktów. Zaproś nas do swojego rodzinnego stołu!

Składniki

-
4 porcje
+

Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz tutaj

1  szklanka
Mąka pszenna
0.5  szklanka
Mak
1 
Jajko
1  szczypta
Sól
0.5  szklanka
Woda

Porady & triki

Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.

Kopiuj składniki

Wybierz z listy składników

Kopiuj
| Liczba skopiowanych składników
.

Wartości odżywcze

Białko
8.74 g
Węglowodany
27.88 g
Tłuszcze
9.27 g
Wartość energetyczna
218.55 kcal
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Nie wyobrażasz sobie wigilijnego stołu bez barszczu? Sprawdź, jak znakomicie smakuje barszcz z kluskami makowymi. To połączenie dwóch tradycyjnych, bożonarodzeniowych potraw z pewnością przypadnie do gustu wszystkim świątecznym gościom. Wytrawność Barszczu czerwonego na bazie Pasty z Pomysłem Na… WINIARY i słodycz makowych klusek stworzą pyszny smakowy kontrast, a aromat dania jeszcze bardziej podkreśli świąteczną atmosferę.
Gotujmy

Przygotowanie

40 min
Krok 1
15 min
Przygotuj zupę na bazie Pasty z Pomysłem na… Barszcz czerwony WINIARY według przepisu na opakowaniu.
Krok 2
15 min
Mak i mąkę wysyp na stolnicę lub do miski. Dodaj jajko, wodę, sól i dokładnie wymieszaj. Ciasto powinno mieć konsystencję ciasta na makaron/pierogi. Gotowe ciasto odstaw na około 10 min, a następnie cienko rozwałkuj, oprósz mąką i zwiń w rulon.
Krok 3
10 min
Pokrój ciasto na różnej grubości wstążki. Tak przygotowany makaron gotuj około 2 – 3 min w osolonym wrzątku. Barszcz podawaj z makaronem.
Barszcz z kluskami makowymi

Krok 1 z 3

Przygotuj zupę na bazie Pasty z Pomysłem na… Barszcz czerwony WINIARY według przepisu na opakowaniu.

Barszcz z kluskami makowymi

Krok 2 z 3

Mak i mąkę wysyp na stolnicę lub do miski. Dodaj jajko, wodę, sól i dokładnie wymieszaj. Ciasto powinno mieć konsystencję ciasta na makaron/pierogi. Gotowe ciasto odstaw na około 10 min, a następnie cienko rozwałkuj, oprósz mąką i zwiń w rulon.

Barszcz z kluskami makowymi

Krok 3 z 3

Pokrój ciasto na różnej grubości wstążki. Tak przygotowany makaron gotuj około 2 – 3 min w osolonym wrzątku. Barszcz podawaj z makaronem.

Przepis w formacie PDF
Pobierz
Udostępnij

Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną

Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.

lite
Dziękujemy za ocenę!
Czekamy na Twoją recenzję!

Oceniłeś już ten przepis/produkt.

Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.

Zapisz

Komentarze 4

Please enter proper keywords 0/4000
Proszę podać poprawną nazwę użytkownika. Musi zawierać 4-15 znaków. Znaki od A do Z i od 0 do 9 są dozwolone
Nazwa użytkownika
B Bożena
.

Mak ma być ugotowany

A Anna
.

2 krok pierwsze słowo

E Ewa
.

Chodzi mi o to że mak jako składnik jest podany, natomiast w wykonaniu już go nie ma i nie jest napisane kiedy go dodać.

E Ewa
.

A gdzie ten mak...????!!!

Winiary
.
Expert

Ewo, mak dodajemy do ciasta na makaron. Pozdrawiamy!

Pokaż więcej komentarzy