Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Barszcz z kaszą bulgur i jabłkiem

0
41 min
Łatwy

Składniki

-
6 6 servings
+

Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz tutaj

1 
Cebula
2 ząbków
Czosnek
3 łyżek
Masło
1 szklanka
Kasza bulgur
1 łyżka
Majeranek
2 
Jabłko Szara reneta

Porady & triki

Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.

Kopiuj składniki

Wybierz z listy składników

Kopiuj
| Liczba skopiowanych składników
.

Wartości odżywcze

Białko
4.65 g
Węglowodany
31.56 g
Tłuszcze
6.82 g
Wartość energetyczna
233.57 kcal
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Gotujmy

Przygotowanie

41 min
Krok 1
3 min
Cebulę pokrój w bardzo drobną kostkę. Czosnek posiekaj.
Krok 2
5 min
Cebulę podsmażaj na 2 łyżkach masła do chwili, aż będzie miękka. Pod koniec dodaj czosnek. Całość zalej 2 l wody.
Krok 3
20 min
Dodaj Barszcz WINIARY oraz kostkę Bulionową WINIARY. Na końcu wsyp kaszę i gotuj razem z zupą, aż kasza będzie gotowa.
Krok 4
10 min
Jabłka umyj i pokrój w plastry razem ze skórką. Na patelni rozgrzej 2 łyżki masła. Wrzuć pokrojone jabłka i smaż, aż się przyrumienią.
Krok 5
3 min
Na koniec dodaj majeranek, odrobinę soli i pieprzu. Zupę podawaj ze smażonymi jabłkami.
Barszcz z kaszą bulgur i jabłkiem

Krok 1 z 5

Cebulę pokrój w bardzo drobną kostkę. Czosnek posiekaj.

Barszcz z kaszą bulgur i jabłkiem

Krok 2 z 5

Cebulę podsmażaj na 2 łyżkach masła do chwili, aż będzie miękka. Pod koniec dodaj czosnek. Całość zalej 2 l wody.

Barszcz z kaszą bulgur i jabłkiem

Krok 3 z 5

Dodaj Barszcz WINIARY oraz kostkę Bulionową WINIARY. Na końcu wsyp kaszę i gotuj razem z zupą, aż kasza będzie gotowa.

Barszcz z kaszą bulgur i jabłkiem

Krok 4 z 5

Jabłka umyj i pokrój w plastry razem ze skórką. Na patelni rozgrzej 2 łyżki masła. Wrzuć pokrojone jabłka i smaż, aż się przyrumienią.

Barszcz z kaszą bulgur i jabłkiem

Krok 5 z 5

Na koniec dodaj majeranek, odrobinę soli i pieprzu. Zupę podawaj ze smażonymi jabłkami.

Barszcz z kaszą bulgur i jabłkiem to połączenie tradycyjnego smaku czerwonego barszczu z zupełnie niecodziennymi dodatkami – kaszą bulgur i jabłkami. Barszcz czerwony z kaszą bulgur będzie niezwykle aromatyczny, jeśli na początku gotowania podsmażysz cebulę i czosnek na masełku. To samo zrób z plastrami jabłek – podsmażaj je z obu stron, a gdy się zarumienią, udekoruj nimi zupę.
Przepis w formacie PDF
Pobierz
Udostępnij

Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną

Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.

Dziękujemy za ocenę!
Czekamy na Twoją recenzję!

Oceniłeś już ten przepis/produkt.

Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.

Zapisz
Asset 10

Komentarze 0

0/4000
Proszę podać poprawną nazwę użytkownika. Musi zawierać 4-15 znaków. Znaki od A do Z i od 0 do 9 są dozwolone
Nazwa użytkownika