Barszcz z kaszą bulgur i jabłkiem
45min
Łatwy
1 opakowanie
1 kostka
1
Cebula
2 ząbków
Czosnek
3 łyżek
Masło
1 szklanka
Kasza bulgur
1 łyżka
Majeranek
2
Jabłko Szara reneta
.
Wartości odżywcze
Białko
4.65 g
Węglowodany
31.61 g
Tłuszcze
6.87 g
Wartość energetyczna
237.24 kcal
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Przygotowanie
45 min
Krok 1
7 min
Cebulę pokrój w bardzo drobną kostkę. Czosnek posiekaj.
Krok 2
5 min
Cebulę podsmażaj na 2 łyżkach masła do chwili, aż będzie miękka. Pod koniec dodaj czosnek. Całość zalej 2 l wody.
Krok 3
20 min
Dodaj Barszcz WINIARY oraz kostkę Bulionową WINIARY. Na końcu wsyp kaszę i gotuj razem z zupą, aż kasza będzie gotowa.
Krok 4
10 min
Jabłka umyj i pokrój w plastry razem ze skórką. Na patelni rozgrzej 2 łyżki masła. Wrzuć pokrojone jabłka i smaż, aż się przyrumienią.
Krok 5
3 min
Na koniec dodaj majeranek, odrobinę soli i pieprzu. Zupę podawaj ze smażonymi jabłkami.
Barszcz z kaszą bulgur i jabłkiem to połączenie tradycyjnego smaku czerwonego barszczu z zupełnie niecodziennymi dodatkami – kaszą bulgur i jabłkami. Barszcz czerwony z kaszą bulgur będzie niezwykle aromatyczny, jeśli na początku gotowania podsmażysz cebulę i czosnek na masełku. To samo zrób z plastrami jabłek – podsmażaj je z obu stron, a gdy się zarumienią, udekoruj nimi zupę.
Komentarze 0