Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Barszcz z kaszą bulgur i jabłkiem to połączenie tradycyjnego smaku czerwonego barszczu z zupełnie niecodziennymi dodatkami – kaszą bulgur i jabłkami. Barszcz czerwony z kaszą bulgur będzie niezwykle aromatyczny, jeśli na początku gotowania podsmażysz cebulę i czosnek na masełku. To samo zrób z plastrami jabłek – podsmażaj je z obu stron, a gdy się zarumienią, udekoruj nimi zupę.
Przygotowanie
45 min
Krok 1
7 min
Cebulę pokrój w bardzo drobną kostkę. Czosnek posiekaj.
Krok 2
5 min
Cebulę podsmażaj na 2 łyżkach masła do chwili, aż będzie miękka. Pod koniec dodaj czosnek. Całość zalej 2 l wody.
Krok 3
20 min
Dodaj Barszcz WINIARY oraz kostkę Bulionową WINIARY. Na końcu wsyp kaszę i gotuj razem z zupą, aż kasza będzie gotowa.
Krok 4
10 min
Jabłka umyj i pokrój w plastry razem ze skórką. Na patelni rozgrzej 2 łyżki masła. Wrzuć pokrojone jabłka i smaż, aż się przyrumienią.
Krok 5
3 min
Na koniec dodaj majeranek, odrobinę soli i pieprzu. Zupę podawaj ze smażonymi jabłkami.
Krok 1
z
5
Cebulę pokrój w bardzo drobną kostkę. Czosnek posiekaj.
Krok 2
z
5
Cebulę podsmażaj na 2 łyżkach masła do chwili, aż będzie miękka. Pod koniec dodaj czosnek. Całość zalej 2 l wody.
Krok 3
z
5
Dodaj Barszcz WINIARY oraz kostkę Bulionową WINIARY. Na końcu wsyp kaszę i gotuj razem z zupą, aż kasza będzie gotowa.
Krok 4
z
5
Jabłka umyj i pokrój w plastry razem ze skórką. Na patelni rozgrzej 2 łyżki masła. Wrzuć pokrojone jabłka i smaż, aż się przyrumienią.
Krok 5
z
5
Na koniec dodaj majeranek, odrobinę soli i pieprzu. Zupę podawaj ze smażonymi jabłkami.
Dodaj do My Menu Plan
Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się
Zaloguj się lub załóż konto
Przepis w formacie PDF
Udostępnij
Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną
Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.
lite
Dziękujemy za ocenę!
Czekamy na Twoją recenzję!
Oceniłeś już ten przepis/produkt.
Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.
Komentarze 0