Skip to Main Content
Winiary
Winiary
  • Szukaj Szukaj
  • Przepisy i porady Przepisy i porady
  • Nasze Produkty Nasze Produkty
  • Majonez dekoracyjny WINIARY Majonez Dekoracyjny
  • MyMenu Plan MyMenu Plan
  • Logowanie | Cookbook Logowanie | Cookbook
  • Klub Pomagania i niemarnowania Klub WINIARY
  • #niemarnujemy #niemarnujemy
  • Aktualności Aktualności
  • WINIARY WINIARY
  • Szukaj
  • ☞ Nasze porady
  • Sezonowa kuchnia
  • Wszystkie przepisy
  • Obiad
  • Śniadanie
  • Kolacja
  • Dania i przekąski
  • Desery
  • Święta i okazje
  • Kategorie produktów
  • Nasze produkty
  • Strona główna
  • Produkty
  • Recykling
  • Daj drugie życie słoikowi
  • Zaloguj się
  • Zarejestruj się
  • Strefa GGrill
  • Cookbook
  • MyMenu Plan
  • Pomagamy w gotowaniu i niemarnowaniu
  • Przepisy
  • Porady i inspiracje
  • Foodsharing
  • Produkty Dobre Dłużej
  • Klub Pomagania i niemarnowania
  • Nie marnujemy
  • Roślinna kuchnia
  • Konkursy i nowości
  • Wyszukiwarka
  • Poznaj naszych ekspertów
  • Dowiedz się więcej o nas
  • Skontaktuj się z nami!
Barszcz z kaszą bulgur i jabłkiem
Dodaj do CookBook

Barszcz z kaszą bulgur i jabłkiem

(0)
45 min
Łatwy
Kup składniki
WINIARY logo
Winiary winiary.pl
Smacznego!
mymenu plan winiary

Dodaj ten przepis do MyMenu Plan!

mymenu plan winiary

Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas

Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!

Dodaj do My Menu Plan

Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się

Zaloguj się lub załóż konto

Dodaj do CookBook

Składniki

6 porcji

Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz

ingredient_quantity
recipe ingredient
1  opakowanie
WINIARY Barszcz czerwony instant
1  kostka
Bulion warzywny WINIARY
1 
Cebula
2  ząbków
Czosnek
3  łyżek
Masło
1  szklanka
Kasza bulgur
1  łyżka
Majeranek
2 
Jabłko Szara reneta
Kopiuj

Porady & triki

Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.

Kopiuj składniki

Wybierz z listy składników

Kopiuj
.

Wartości odżywcze

Węglowodany
31.6 g
Wartość energetyczna
236.4 kcal
Tłuszcze
6.8 g
Białko
4.7 g
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Barszcz z kaszą bulgur i jabłkiem to połączenie tradycyjnego smaku czerwonego barszczu z zupełnie niecodziennymi dodatkami – kaszą bulgur i jabłkami. Barszcz czerwony z kaszą bulgur będzie niezwykle aromatyczny, jeśli na początku gotowania podsmażysz cebulę i czosnek na masełku. To samo zrób z plastrami jabłek – podsmażaj je z obu stron, a gdy się zarumienią, udekoruj nimi zupę.

Przygotowanie

45 min
  • Krok 1

    7 min
    Cebulę pokrój w bardzo drobną kostkę. Czosnek posiekaj.
  • Krok 2

    5 min
    Cebulę podsmażaj na 2 łyżkach masła do chwili, aż będzie miękka. Pod koniec dodaj czosnek. Całość zalej 2 l wody.
  • Krok 3

    20 min
    Dodaj Barszcz WINIARY oraz kostkę Bulionową WINIARY. Na końcu wsyp kaszę i gotuj razem z zupą, aż kasza będzie gotowa.
  • Krok 4

    10 min
    Jabłka umyj i pokrój w plastry razem ze skórką. Na patelni rozgrzej 2 łyżki masła. Wrzuć pokrojone jabłka i smaż, aż się przyrumienią.
  • Krok 5

    3 min
    Na koniec dodaj majeranek, odrobinę soli i pieprzu. Zupę podawaj ze smażonymi jabłkami.
Barszcz z kaszą bulgur i jabłkiem

Krok 1 z 5

Cebulę pokrój w bardzo drobną kostkę. Czosnek posiekaj.

Barszcz z kaszą bulgur i jabłkiem

Krok 2 z 5

Cebulę podsmażaj na 2 łyżkach masła do chwili, aż będzie miękka. Pod koniec dodaj czosnek. Całość zalej 2 l wody.

Barszcz z kaszą bulgur i jabłkiem

Krok 3 z 5

Dodaj Barszcz WINIARY oraz kostkę Bulionową WINIARY. Na końcu wsyp kaszę i gotuj razem z zupą, aż kasza będzie gotowa.

Barszcz z kaszą bulgur i jabłkiem

Krok 4 z 5

Jabłka umyj i pokrój w plastry razem ze skórką. Na patelni rozgrzej 2 łyżki masła. Wrzuć pokrojone jabłka i smaż, aż się przyrumienią.

Barszcz z kaszą bulgur i jabłkiem

Krok 5 z 5

Na koniec dodaj majeranek, odrobinę soli i pieprzu. Zupę podawaj ze smażonymi jabłkami.

Dodaj do My Menu Plan

Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się

Zaloguj się lub załóż konto

Przepis w formacie PDF

Udostępnij

  • Facebook
  • Twitter
  • Pinterest
  • Whatsapp

Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną

Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.

Kup składniki
lite

Podziel się swoją opinią

Twoja opinia
Images
Dodano 0 z 6.
Proszę wypełnić pole captcha

Zarejestruj się na winiary.pl i zyskaj więcej!

Benefit Zaplanuj posiłki z My Menu Plan

Zaplanuj swoje posiłki z My Menu Plan

Więcej przepisów

  • Bez jajek
  • Bez orzechów laskowych
  • Bez orzeszków ziemnych
  • Bez soi
  • Boże Narodzenie
  • Kuchnia regionalna
  • Obiad
  • Poniżej 300 kcal
  • Przystawka
  • Warzywa
  • Źródło błonnika
  • Zupa

Polecane przepisy

Pokaż więcej przepisów

  • Prawdziwy barszcz ukrainski - przepis połtawski

    Prawdziwy barszcz ukrainski - przepis połtawski

    3 godz 27 min Średni
  • Tosty z barszczem czerwonym WINIARY

    Tosty z barszczem czerwonym WINIARY

    18 min Łatwy
  • Barszcz ukraiński z botwinką

    Barszcz ukraiński z botwinką

    1 godz 57 min Łatwy
  • Barszcz z botwiny z fasolką szparagową

    Barszcz z botwiny z fasolką szparagową

    29 min Łatwy

Pokaż więcej przepisów

  • Facebook
  • Youtube
  • Twitter
  • Instagram
  • Pinterest
  • Zarejestruj się
  • Polityka Cookies
  • Dostępność
  • Zaloguj się
  • Kontakt
  • Polityka prywatności
  • Regulamin serwisu