
- Wszystkie przepisy
- Kuchnia sezonowa
- Składniki
- Okazja
- Nie marnujemy
- Desery
- Kolacja
- Obiad
- Śniadanie
- Dania i przekąski
- Pomagamy w gotowaniu i niemarnowaniu
- Przepisy
- Porady i inspiracje
- Foodsharing
- Recycling opakowań
- Produkty Dobre Dłużej
- Obiad na każdą kieszeń
- Mięsny obiad
- Mięsny obiad do 10 zł
- Mięsny obiad do 15 zł
- Bezmięsny obiad
- Bezmięsny obiad do 10 zł
- Bezmięsny obiad do 15 zł
Barszcz z kaszą bulgur i jabłkiem
Kliknij w przycisk poniżej "Dodaj do My Menu Plan", żeby urozmaicić swój jadłospis lub wejdź do My Menu Plan z poziomu menu strony, zaloguj się i wybieraj spośród setek przepisów, które dla Ciebie przygotowaliśmy. Dowiedz się więcej o Planerze posiłków i zaplanuj swoje menu.
Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz tutaj
Porady & triki
Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Wartości odżywcze
Przygotowanie
Krok 1
7 minKrok 2
5 minKrok 3
20 minKrok 4
10 minKrok 5
3 minKrok 1 z 5
Cebulę pokrój w bardzo drobną kostkę. Czosnek posiekaj.
Krok 2 z 5
Cebulę podsmażaj na 2 łyżkach masła do chwili, aż będzie miękka. Pod koniec dodaj czosnek. Całość zalej 2 l wody.
Krok 3 z 5
Dodaj Barszcz WINIARY oraz kostkę Bulionową WINIARY. Na końcu wsyp kaszę i gotuj razem z zupą, aż kasza będzie gotowa.
Krok 4 z 5
Jabłka umyj i pokrój w plastry razem ze skórką. Na patelni rozgrzej 2 łyżki masła. Wrzuć pokrojone jabłka i smaż, aż się przyrumienią.
Krok 5 z 5
Na koniec dodaj majeranek, odrobinę soli i pieprzu. Zupę podawaj ze smażonymi jabłkami.
Przepis w formacie PDF
PobierzDziękujemy za ocenę!
Czekamy na Twoją recenzję!
Oceniłeś już ten przepis/produkt.
Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.
Komentarze 0