Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Poznaj przepis, dzięki któremu barszcz czerwony na rosole przyrządzisz szybko i łatwo – nie tylko na Wigilię, ale także na codzienny obiad. Do jego przygotowania wykorzystaj Barszcz czerwony Ekspresowa Zupa WINIARY, dzięki któremu Twoja potrawa będzie miała głęboki, ciemny kolor. Barszcz czerwony podawaj najlepiej z mięsnymi pasztecikami, krokietami lub uszkami z grzybowym farszem.
Buraczki obierz, zetrzyj na tarce o grubych oczkach.
Krok 2
5 min
Jabłko podziel na cząstki ze skórą. Przygotuj rosół.
Krok 3
25 min
Czosnek oczyść, zalej 3 szklankami wody i gotuj wszystko razem 15 minut, dodaj ocet i pozostaw na 10 minut. Następnie przecedź i połącz z gorącym rosołem drobiowym.
Krok 4
5 min
Dodaj Barszcz czerwony Ekspresowa Zupa WINIARY i dokładnie wymieszaj.
Krok 5
5 min
Barszcz czerwony podawaj z pasztecikami z mięsem.
Krok 1
z
5
Buraczki obierz, zetrzyj na tarce o grubych oczkach.
Krok 2
z
5
Jabłko podziel na cząstki ze skórą. Przygotuj rosół.
Krok 3
z
5
Czosnek oczyść, zalej 3 szklankami wody i gotuj wszystko razem 15 minut, dodaj ocet i pozostaw na 10 minut. Następnie przecedź i połącz z gorącym rosołem drobiowym.
Krok 4
z
5
Dodaj Barszcz czerwony Ekspresowa Zupa WINIARY i dokładnie wymieszaj.
Krok 5
z
5
Barszcz czerwony podawaj z pasztecikami z mięsem.
Dodaj do My Menu Plan
Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się
Zaloguj się lub załóż konto
Przepis w formacie PDF
lite
Dziękujemy za ocenę!
Czekamy na Twoją recenzję!
Oceniłeś już ten przepis/produkt.
Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.
Komentarze 0