Barszcz na rosole drobiowym

(0)
50min
Łatwy
Winiary winiary.pl
Ten przepis możesz dodać do Planera posiłków dostępnego na naszej stronie.

Kliknij w przycisk poniżej "Dodaj do My Menu Plan", żeby urozmaicić swój jadłospis lub wejdź do My Menu Plan z poziomu menu strony, zaloguj się i wybieraj spośród setek przepisów, które dla Ciebie przygotowaliśmy. Dowiedz się więcej o Planerze posiłków i zaplanuj swoje menu.

Składniki

-
6 porcji
+

Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz tutaj

2 
Buraki
1 
2  ząbków
trochę
Ocet
1  l
Woda

Porady & triki

Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.

Kopiuj składniki

Wybierz z listy składników

Kopiuj
| Liczba skopiowanych składników
.

Wartości odżywcze

Białko
1.1 g
Węglowodany
7.09 g
Tłuszcze
0.63 g
Wartość energetyczna
66.24 kcal
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Poznaj przepis, dzięki któremu barszcz czerwony na rosole przyrządzisz szybko i łatwo – nie tylko na Wigilię, ale także na codzienny obiad. Do jego przygotowania wykorzystaj Barszcz czerwony Ekspresowa Zupa WINIARY, dzięki któremu Twoja potrawa będzie miała głęboki, ciemny kolor.
Barszcz czerwony podawaj najlepiej z mięsnymi pasztecikami, krokietami lub uszkami z grzybowym farszem.
Gotujmy

Przygotowanie

50 min
Krok 1
10 min
Buraczki obierz, zetrzyj na tarce o grubych oczkach.
Krok 2
5 min
Jabłko podziel na cząstki ze skórą. Przygotuj rosół.
Krok 3
25 min
Czosnek oczyść, zalej 3 szklankami wody i gotuj wszystko razem 15 minut, dodaj ocet i pozostaw na 10 minut. Następnie przecedź i połącz z gorącym rosołem drobiowym.
Krok 4
5 min
Dodaj Barszcz czerwony Ekspresowa Zupa WINIARY i dokładnie wymieszaj.
Krok 5
5 min
Barszcz czerwony podawaj z pasztecikami z mięsem.
Barszcz na rosole drobiowym

Krok 1 z 5

Buraczki obierz, zetrzyj na tarce o grubych oczkach.

Barszcz na rosole drobiowym

Krok 2 z 5

Jabłko podziel na cząstki ze skórą. Przygotuj rosół.

Barszcz na rosole drobiowym

Krok 3 z 5

Czosnek oczyść, zalej 3 szklankami wody i gotuj wszystko razem 15 minut, dodaj ocet i pozostaw na 10 minut. Następnie przecedź i połącz z gorącym rosołem drobiowym.

Barszcz na rosole drobiowym

Krok 4 z 5

Dodaj Barszcz czerwony Ekspresowa Zupa WINIARY i dokładnie wymieszaj.

Barszcz na rosole drobiowym

Krok 5 z 5

Barszcz czerwony podawaj z pasztecikami z mięsem.

Przepis w formacie PDF
Pobierz
Udostępnij

Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną

Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.

lite
Dziękujemy za ocenę!
Czekamy na Twoją recenzję!

Oceniłeś już ten przepis/produkt.

Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.

Zapisz

Komentarze 0

Please enter proper keywords 0/4000
Proszę podać poprawną nazwę użytkownika. Musi zawierać 4-15 znaków. Znaki od A do Z i od 0 do 9 są dozwolone
Nazwa użytkownika