Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Barszcz na rosole drobiowym

0
50 min
Łatwy

Składniki

-
6 porcji
+

Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz tutaj

2 
Buraki
1 
Jabłka
2 ząbków
Czosnek
1 trochę
Ocet
1 l
Woda

Porady & triki

Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.

Kopiuj składniki

Wybierz z listy składników

Kopiuj
| Liczba skopiowanych składników
Adimo
.

Wartości odżywcze

Białko
1.1 g
Węglowodany
7.09 g
Tłuszcze
0.63 g
Wartość energetyczna
66.24 kcal
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Gotujmy

Przygotowanie

50 min
Krok 1
10 min
Buraczki obierz, zetrzyj na tarce o grubych oczkach.
Krok 2
5 min
Jabłko podziel na cząstki ze skórą. Przygotuj rosół.
Krok 3
25 min
Czosnek oczyść, zalej 3 szklankami wody i gotuj wszystko razem 15 minut, dodaj ocet i pozostaw na 10 minut. Następnie przecedź i połącz z gorącym rosołem drobiowym.
Krok 4
5 min
Dodaj Barszcz czerwony Ekspresowa Zupa WINIARY i dokładnie wymieszaj.
Krok 5
5 min
Barszcz czerwony podawaj z pasztecikami z mięsem.
Barszcz na rosole drobiowym

Krok 1 z 5

Buraczki obierz, zetrzyj na tarce o grubych oczkach.

Barszcz na rosole drobiowym

Krok 2 z 5

Jabłko podziel na cząstki ze skórą. Przygotuj rosół.

Barszcz na rosole drobiowym

Krok 3 z 5

Czosnek oczyść, zalej 3 szklankami wody i gotuj wszystko razem 15 minut, dodaj ocet i pozostaw na 10 minut. Następnie przecedź i połącz z gorącym rosołem drobiowym.

Barszcz na rosole drobiowym

Krok 4 z 5

Dodaj Barszcz czerwony Ekspresowa Zupa WINIARY i dokładnie wymieszaj.

Barszcz na rosole drobiowym

Krok 5 z 5

Barszcz czerwony podawaj z pasztecikami z mięsem.

Poznaj przepis, dzięki któremu barszcz czerwony na rosole przyrządzisz szybko i łatwo – nie tylko na Wigilię, ale także na codzienny obiad. Do jego przygotowania wykorzystaj Barszcz czerwony Ekspresowa Zupa WINIARY, dzięki któremu Twoja potrawa będzie miała głęboki, ciemny kolor.
Barszcz czerwony podawaj najlepiej z mięsnymi pasztecikami, krokietami lub uszkami z grzybowym farszem.
Przepis w formacie PDF
Pobierz
Udostępnij

Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną

Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.

Dziękujemy za ocenę!
Czekamy na Twoją recenzję!

Oceniłeś już ten przepis/produkt.

Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.

Zapisz
Asset 10

Komentarze 0

0/4000
Proszę podać poprawną nazwę użytkownika. Musi zawierać 4-15 znaków. Znaki od A do Z i od 0 do 9 są dozwolone
Nazwa użytkownika