Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Barszcz czerwony z jajkiem

0
84 min
Łatwy

Składniki

-
4 porcje
+

Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz tutaj

4 
Buraki
1 pęczek
Włoszczyzna
2 
Liść laurowy
4 kulek
Ziele angielskie całe
1 ząbek
Czosnek
1 trochę
Sól
1 trochę
Pieprz czarny
4 
Jajko
4 pęczków
Pietruszka

Porady & triki

Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.

Kopiuj składniki

Wybierz z listy składników

Kopiuj
| Liczba skopiowanych składników
.

Wartości odżywcze

Tłuszcze
5.93 g
Wartość energetyczna
210.37 kcal
Białko
11.52 g
Węglowodany
18.68 g
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Gotujmy

Przygotowanie

84 min
Krok 1
10 min
Buraki obrać, pociąć w plastry zalać wodą, posolić.
Krok 2
30 min
Buraki ugotować. Dodać liść laurowy i ziele angielskie.
Krok 3
10 min
Włoszczyznę oczyścić, obrać i pokroić. Dodać do gotujących buraków.
Krok 4
15 min
Gotować całość jeszcze ok.15 minut, do miękkości warzyw.
Krok 5
10 min
Wywar buraczano-warzywny odcedzić przez sito. Dodać czosnek, zagotować. Do czystej zupy wsypać barszcz czerwony instant Winiary i mocno podgrzać. Doprawić solą i pieprzem.
Krok 6
8 min
Jajka ugotować na twardo ostudzić i obrać.
Krok 5
1 min
Barszcz podawać gorący z dodatkiem jajka np. przekrojonego na pół. Ozdobić natką pietruszki.
Barszcz czerwony z jajkiem

Krok 1 z 7

Buraki obrać, pociąć w plastry zalać wodą, posolić.

Barszcz czerwony z jajkiem

Krok 2 z 7

Buraki ugotować. Dodać liść laurowy i ziele angielskie.

Barszcz czerwony z jajkiem

Krok 3 z 7

Włoszczyznę oczyścić, obrać i pokroić. Dodać do gotujących buraków.

Barszcz czerwony z jajkiem

Krok 4 z 7

Gotować całość jeszcze ok.15 minut, do miękkości warzyw.

Barszcz czerwony z jajkiem

Krok 5 z 7

Wywar buraczano-warzywny odcedzić przez sito. Dodać czosnek, zagotować. Do czystej zupy wsypać barszcz czerwony instant Winiary i mocno podgrzać. Doprawić solą i pieprzem.

Barszcz czerwony z jajkiem

Krok 6 z 7

Jajka ugotować na twardo ostudzić i obrać.

Barszcz czerwony z jajkiem

Krok 5 z 7

Barszcz podawać gorący z dodatkiem jajka np. przekrojonego na pół. Ozdobić natką pietruszki.

Popularną zupę jaką jest barszcz można podawać na różne sposoby, np. z jajkiem. Barszcz czerwony z jajkiem świetnie się sprawdzi w roli rozgrzewającego obiadu. Zobacz, jak na bazie Barszczu czerwonego Ekspresowa Zupa WINIARY możesz wyczarować szybkie i pożywne danie.
Przepis w formacie PDF
Pobierz
Udostępnij

Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną

Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.

Dziękujemy za ocenę!
Czekamy na Twoją recenzję!

Oceniłeś już ten przepis/produkt.

Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.

Zapisz
Asset 10

Komentarze 0

0/4000
Proszę podać poprawną nazwę użytkownika. Musi zawierać 4-15 znaków. Znaki od A do Z i od 0 do 9 są dozwolone
Nazwa użytkownika