Barszcz czerwony z jajkiem
1 godz 12 min
Łatwy
1
opakowanie
4
Buraki
1
pęczek
Włoszczyzna
2
Liść laurowy
4
kulek
Ziele angielskie całe
1
ząbek
trochę
Sól
trochę
Pieprz
4
Jajka
4
gałązek
Pietruszka
.
Wartości odżywcze
Białko
10.4 g
Węglowodany
16.28 g
Tłuszcze
5.63 g
Wartość energetyczna
196.69 kcal
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Przygotowanie
72 min
Krok 1
10 min
Buraki obrać, pociąć w plastry zalać wodą, posolić i gotować. Dodać liść laurowy i ziele angielskie.
Krok 2
27 min
Włoszczyznę oczyścić, obrać i pokroić. Dodać do gotujących buraków. Gotować razem jeszcze ok.15 minut, do miękkości warzyw.
Krok 3
10 min
Wywar buraczano-warzywny odcedzić przez sito. Dodać czosnek, zagotować. Do czystej zupy wsypać barszcz czerwony instant Winiary i mocno podgrzać. Doprawić solą i pieprzem.
Krok 4
15 min
Jajka ugotować na twardo ostudzić i obrać
Krok 5
10 min
Barszcz podawać gorący z dodatkiem jajka np. przekrojonego na pół. Ozdobić natką pietruszki.
Popularną zupę jaką jest barszcz można podawać na różne sposoby, np. z jajkiem. Barszcz czerwony z jajkiem świetnie się sprawdzi w roli rozgrzewającego obiadu. Zobacz, jak na bazie Barszczu czerwonego Ekspresowa Zupa WINIARY możesz wyczarować szybkie i pożywne danie.
Komentarze 0