Skip to Main Content
Winiary
Winiary
  • Szukaj
  • Zaloguj się / Zarejestruj
  • Przepisy
  • #niemarnujemy
  • Obiad na każdą kieszeń
  • MyMenu Plan
  • CookBook
  • Roślinna kuchnia
  • Desery
  • Porady
  • Nasi eksperci
  • Winiary
  • Wszystkie przepisy
  • Kuchnia sezonowa
  • Składniki
  • Okazja
  • Nie marnujemy
  • Desery
  • Kolacja
  • Obiad
  • Śniadanie
  • Dania i przekąski
  • Zupy
  • Pomagamy w gotowaniu i niemarnowaniu
  • Przepisy
  • Porady i inspiracje
  • Foodsharing
  • Recycling opakowań
  • Produkty Dobre Dłużej
  • Obiad na każdą kieszeń
  • Promocja na kiełbasę
  • Promocja na pomidory
  • Mięsny obiad
  • Mięsny obiad do 10 zł
  • Mięsny obiad do 15 zł
  • Bezmięsny obiad
  • Bezmięsny obiad do 10 zł
  • Bezmięsny obiad do 15 zł
  • Przyjaciele od kuchni Winiary
  • Jagna Niedzielska
  • Robert Harna
  • Marta Śliwicka
  • Zakochane w zupach
  • Produkty
  • O nas
  • Nowości i konkursy
  • Kategorie produktów
  • Kontakt
Barszcz czerwony z jajkiem

Barszcz czerwony z jajkiem

(0)
1 godz 12 min
Łatwy
Kup składniki
Autorem przepisu jest lucynako

Dodaj ten przepis do MyMenu Plan!

Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas

Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!

Dodaj do My Menu Plan

Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się

Zaloguj się lub załóż konto

Dodaj do CookBook

Składniki

4 porcje

Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz

ingredient_quantity
recipe ingredient
1  opakowanie
Barszcz czerwony Ekspresowa Zupa WINIARY
4 
Buraki
1  pęczek
Włoszczyzna
2 
Liść laurowy
4  kulek
Ziele angielskie całe
1  ząbek
Czosnek
trochę
Sól
trochę
Pieprz
4 
Jajka
4  gałązek
Pietruszka
Kopiuj

Porady & triki

Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.

Kopiuj składniki

Wybierz z listy składników

Kopiuj
.

Wartości odżywcze

Białko
10.4 g
Węglowodany
16.28 g
Tłuszcze
5.63 g
Wartość energetyczna
196.69 kcal
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Popularną zupę jaką jest barszcz można podawać na różne sposoby, np. z jajkiem. Barszcz czerwony z jajkiem świetnie się sprawdzi w roli rozgrzewającego obiadu. Zobacz, jak na bazie Barszczu czerwonego Ekspresowa Zupa WINIARY możesz wyczarować szybkie i pożywne danie.
RecipeFull HTML Comp

Zainspiruj się również

  Pomysł na obiad - przepisy, co przygotować?   Lekkie potrawy wielkanocne – przepisy

Przygotowanie

72 min
  • Krok 1

    10 min
    Buraki obrać, pociąć w plastry zalać wodą, posolić i gotować. Dodać liść laurowy i ziele angielskie.
  • Krok 2

    27 min
    Włoszczyznę oczyścić, obrać i pokroić. Dodać do gotujących buraków. Gotować razem jeszcze ok.15 minut, do miękkości warzyw.
  • Krok 3

    10 min
    Wywar buraczano-warzywny odcedzić przez sito. Dodać czosnek, zagotować. Do czystej zupy wsypać barszcz czerwony instant Winiary i mocno podgrzać. Doprawić solą i pieprzem.
  • Krok 4

    15 min
    Jajka ugotować na twardo ostudzić i obrać
  • Krok 5

    10 min
    Barszcz podawać gorący z dodatkiem jajka np. przekrojonego na pół. Ozdobić natką pietruszki.
Barszcz czerwony z jajkiem

Krok 1 z 5

Buraki obrać, pociąć w plastry zalać wodą, posolić i gotować. Dodać liść laurowy i ziele angielskie.

Barszcz czerwony z jajkiem

Krok 2 z 5

Włoszczyznę oczyścić, obrać i pokroić. Dodać do gotujących buraków. Gotować razem jeszcze ok.15 minut, do miękkości warzyw.

Barszcz czerwony z jajkiem

Krok 3 z 5

Wywar buraczano-warzywny odcedzić przez sito. Dodać czosnek, zagotować. Do czystej zupy wsypać barszcz czerwony instant Winiary i mocno podgrzać. Doprawić solą i pieprzem.

Barszcz czerwony z jajkiem

Krok 4 z 5

Jajka ugotować na twardo ostudzić i obrać

Barszcz czerwony z jajkiem

Krok 5 z 5

Barszcz podawać gorący z dodatkiem jajka np. przekrojonego na pół. Ozdobić natką pietruszki.

Dodaj do My Menu Plan

Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się

Zaloguj się lub załóż konto

Przepis w formacie PDF

Udostępnij

  • Facebook
  • Twitter
  • Pinterest
  • Whatsapp

Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną

Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.

lite

Dziękujemy za ocenę!

Czekamy na Twoją recenzję!

Oceniłeś już ten przepis/produkt.

Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.

Zapisz

Komentarze 0

Please enter proper keywords 0/4000
Proszę podać poprawną nazwę użytkownika. Musi zawierać 4-15 znaków. Znaki od A do Z i od 0 do 9 są dozwolone
Nazwa użytkownika
Anuluj
Prześlij
Pokaż więcej komentarzy

Zarejestruj się na winiary.pl i zyskaj więcej!

Zobacz wszystkie benefity
Benefit Zaplanuj posiłki z My Menu Plan

Zaplanuj swoje posiłki z My Menu Plan

Zobacz wszystkie benefity

Więcej przepisów

  • Boże Narodzenie
  • Jajka
  • Obiad
  • Przystawka
  • środek do polerowania kuchni
  • Warzywa
  • Zupa

Polecane przepisy

Pokaż więcej przepisów

  • Barszcz na miodzie

    Barszcz na miodzie

    1 godz 3 min Łatwy
  • Wigilijny barszcz z uszkami lub tortellini

    Wigilijny barszcz z uszkami lub tortellini

    53 min Średni
  • Zupa z kapustą, groszkiem i ciecierzycą

    Zupa z kapustą, groszkiem i ciecierzycą

    14 godz 35 min Łatwy
  • Barszcz z uszkami z chrzanem

    Barszcz z uszkami z chrzanem

    3 godz 49 min Średni

Pokaż więcej przepisów

  • Facebook
  • Youtube
  • Twitter
  • Instagram
  • Pinterest
  • Zarejestruj się
  • Polityka Cookies
  • Zaloguj się
  • Kontakt
  • Polityka prywatności
  • Regulamin serwisu