Skip to Main Content
Winiary
Winiary
  • Szukaj
  • Zaloguj się / Zarejestruj
  • Przepisy
  • #niemarnujemy
  • MyMenu Plan
  • Obiad na każdą kieszeń
  • Desery
  • Zakochane w zupach
  • Porady
  • Nasi eksperci
  • Winiary
  • Kontakt
  • Wszystkie przepisy
  • Kuchnia sezonowa
  • Składniki
  • Okazja
  • Nie marnujemy
  • Desery
  • Kolacja
  • Obiad
  • Śniadanie
  • Dania i przekąski
  • Pomagamy w gotowaniu i niemarnowaniu
  • Przepisy
  • Porady i inspiracje
  • Foodsharing
  • Recycling opakowań
  • Produkty Dobre Dłużej
  • Obiad na każdą kieszeń
  • Mięsny obiad
  • Mięsny obiad do 10 zł
  • Mięsny obiad do 15 zł
  • Bezmięsny obiad
  • Bezmięsny obiad do 10 zł
  • Bezmięsny obiad do 15 zł
  • Zakochane w zupach
  • Przepisy
  • Porady
  • Przyjaciele od kuchni Winiary
  • Jagna Niedzielska
  • Robert Harna
  • Marta Śliwicka
  • Zakochane w zupach
  • Produkty
  • O nas
  • Nowości i konkursy
  • Kategorie produktów

Barszcz czerwony z jajkiem

(0)
1 godz 12 min
Łatwy
Kup składniki
Autorem przepisu jest lucynako
Dodaj do My Menu Plan

Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się

Zaloguj się lub załóż konto

Składniki

4 porcje

Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz

ingredient_quantity
recipe ingredient
1  opakowanie
Barszcz czerwony Ekspresowa Zupa WINIARY
4 
Buraki
1  pęczek
Włoszczyzna
2 
Liść laurowy
4  kulek
Ziele angielskie całe
1  ząbek
Czosnek
trochę
Sól
trochę
Pieprz
4 
Jajka
4  gałązek
Pietruszka
Kopiuj

Porady & triki

Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.

Kopiuj składniki

Wybierz z listy składników

Kopiuj
.

Wartości odżywcze

Białko
10.4 g
Węglowodany
16.28 g
Tłuszcze
5.63 g
Wartość energetyczna
196.69 kcal
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Popularną zupę jaką jest barszcz można podawać na różne sposoby, np. z jajkiem. Barszcz czerwony z jajkiem świetnie się sprawdzi w roli rozgrzewającego obiadu. Zobacz, jak na bazie Barszczu czerwonego Ekspresowa Zupa WINIARY możesz wyczarować szybkie i pożywne danie.

Przygotowanie

72 min
  • Krok 1

    10 min
    Buraki obrać, pociąć w plastry zalać wodą, posolić i gotować. Dodać liść laurowy i ziele angielskie.
  • Krok 2

    27 min
    Włoszczyznę oczyścić, obrać i pokroić. Dodać do gotujących buraków. Gotować razem jeszcze ok.15 minut, do miękkości warzyw.
  • Krok 3

    10 min
    Wywar buraczano-warzywny odcedzić przez sito. Dodać czosnek, zagotować. Do czystej zupy wsypać barszcz czerwony instant Winiary i mocno podgrzać. Doprawić solą i pieprzem.
  • Krok 4

    15 min
    Jajka ugotować na twardo ostudzić i obrać
  • Krok 5

    10 min
    Barszcz podawać gorący z dodatkiem jajka np. przekrojonego na pół. Ozdobić natką pietruszki.
Barszcz czerwony z jajkiem

Krok 1 z 5

Buraki obrać, pociąć w plastry zalać wodą, posolić i gotować. Dodać liść laurowy i ziele angielskie.

Barszcz czerwony z jajkiem

Krok 2 z 5

Włoszczyznę oczyścić, obrać i pokroić. Dodać do gotujących buraków. Gotować razem jeszcze ok.15 minut, do miękkości warzyw.

Barszcz czerwony z jajkiem

Krok 3 z 5

Wywar buraczano-warzywny odcedzić przez sito. Dodać czosnek, zagotować. Do czystej zupy wsypać barszcz czerwony instant Winiary i mocno podgrzać. Doprawić solą i pieprzem.

Barszcz czerwony z jajkiem

Krok 4 z 5

Jajka ugotować na twardo ostudzić i obrać

Barszcz czerwony z jajkiem

Krok 5 z 5

Barszcz podawać gorący z dodatkiem jajka np. przekrojonego na pół. Ozdobić natką pietruszki.

Przepis w formacie PDF

Udostępnij

  • Facebook
  • Twitter
  • Pinterest
  • Whatsapp

Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną

Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.

lite

Dziękujemy za ocenę!

Czekamy na Twoją recenzję!

Oceniłeś już ten przepis/produkt.

Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.

Zapisz

Komentarze 0

Please enter proper keywords 0/4000
Proszę podać poprawną nazwę użytkownika. Musi zawierać 4-15 znaków. Znaki od A do Z i od 0 do 9 są dozwolone
Nazwa użytkownika
Anuluj
Prześlij
Pokaż więcej komentarzy

Zarejestruj się na winiary.pl i zyskaj więcej!

Zobacz wszystkie benefity
Benefit Zaplanuj posiłki z My Menu Plan

Zaplanuj swoje posiłki z My Menu Plan

Zobacz wszystkie benefity

Więcej przepisów

  • Boże Narodzenie
  • Jajka
  • Obiad
  • Przystawka
  • środek do polerowania kuchni
  • Warzywa
  • Zupa

Polecane przepisy

Pokaż więcej przepisów

  • Barszcz na miodzie

    1 godz 3 min Łatwy
  • Wigilijny barszcz z uszkami lub tortellini

    53 min Średni
  • Zupa z kapustą, groszkiem i ciecierzycą

    14 godz 35 min Łatwy
  • Barszcz z uszkami z chrzanem

    3 godz 49 min Średni

Pokaż więcej przepisów

  • Facebook
  • Youtube
  • Twitter
  • Instagram
  • Pinterest
  • Zarejestruj się
  • Polityka Cookies
  • Zaloguj się
  • Kontakt
  • Polityka prywatności
  • Regulamin serwisu