Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Barszcz czerwony z pieczonym czosnkiem i grzanką z chałki smakuje naprawdę wyjątkowo, a wszystko dzięki aromatycznym dodatkom. Pyszne suszone grzyby wraz z upieczonym czosnkiem stanowią bazę dla zupy Barszcz czerwony esencjonalny Jak u Mamy WINIARY i doskonale wydobywają głębię jej smaku. Słodka, upieczona chałka jest smacznym dopełnieniem całego dania. Polecamy nie chłodniejsze, jesienno-zimowe dni.
Przygotowanie
40 min
Krok 1
1 min
Kromki chałki posmaruj dokładnie masłem i skrop miodem.
Krok 2
2 min
Główki czosnku przekrój na pół i zawiń w folię aluminiową.
Krok 3
15 min
Piecz chałkę i czosnek w rozgrzanym do 180° C piekarniku przez około 15 minut, do czasu aż grzanki zrobią się rumiane i chrupiące, a czosnek zmięknie i również się zarumieni.
Krok 4
1 min
Suszone grzyby namocz w ciepłej wodzie, a następnie posiekaj. Zalej je wodą, dodaj 1 główkę upieczonego czosnku, listki tymianku i dokładnie wymieszaj.
Krok 5
20 min
Zagotuj całość i podgrzewaj przez 15 minut. Do gorącego wywaru wsyp Barszcz czerwony esencjonalny WINIARY Jak u mamy, cały czas mieszając. Gotuj przez kolejne 5 minut.
Krok 6
1 min
Zupę podawaj z grzanką, z rozsmarowanym na niej pozostałym upieczonym czosnkiem.
Krok 1
z
6
Kromki chałki posmaruj dokładnie masłem i skrop miodem.
Krok 2
z
6
Główki czosnku przekrój na pół i zawiń w folię aluminiową.
Krok 3
z
6
Piecz chałkę i czosnek w rozgrzanym do 180° C piekarniku przez około 15 minut, do czasu aż grzanki zrobią się rumiane i chrupiące, a czosnek zmięknie i również się zarumieni.
Krok 4
z
6
Suszone grzyby namocz w ciepłej wodzie, a następnie posiekaj. Zalej je wodą, dodaj 1 główkę upieczonego czosnku, listki tymianku i dokładnie wymieszaj.
Krok 5
z
6
Zagotuj całość i podgrzewaj przez 15 minut. Do gorącego wywaru wsyp Barszcz czerwony esencjonalny WINIARY Jak u mamy, cały czas mieszając. Gotuj przez kolejne 5 minut.
Krok 6
z
6
Zupę podawaj z grzanką, z rozsmarowanym na niej pozostałym upieczonym czosnkiem.
Dodaj do My Menu Plan
Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się
Zaloguj się lub załóż konto
Przepis w formacie PDF
Udostępnij
Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną
Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.
lite
Dziękujemy za ocenę!
Czekamy na Twoją recenzję!
Oceniłeś już ten przepis/produkt.
Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.
Komentarze 1