Skip to Main Content
Winiary
Winiary
  • Szukaj
  • Zaloguj się / Zarejestruj
  • Przepisy
  • #niemarnujemy
  • Obiad na każdą kieszeń
  • MyMenu Plan
  • CookBook
  • Desery
  • Zakochane w zupach
  • Porady
  • Nasi eksperci
  • Winiary
  • Kontakt
  • Wszystkie przepisy
  • Kuchnia sezonowa
  • Składniki
  • Okazja
  • Nie marnujemy
  • Desery
  • Kolacja
  • Obiad
  • Śniadanie
  • Dania i przekąski
  • Pomagamy w gotowaniu i niemarnowaniu
  • Przepisy
  • Porady i inspiracje
  • Foodsharing
  • Recycling opakowań
  • Produkty Dobre Dłużej
  • Obiad na każdą kieszeń
  • Promocja na paprykę
  • Promocja na mięso mielone
  • Mięsny obiad
  • Mięsny obiad do 10 zł
  • Mięsny obiad do 15 zł
  • Bezmięsny obiad
  • Bezmięsny obiad do 10 zł
  • Bezmięsny obiad do 15 zł
  • Zakochane w zupach
  • Przepisy
  • Porady
  • Przyjaciele od kuchni Winiary
  • Jagna Niedzielska
  • Robert Harna
  • Marta Śliwicka
  • Zakochane w zupach
  • Produkty
  • O nas
  • Nowości i konkursy
  • Kategorie produktów
Barszcz czerwony z pieczonym czosnkiem i grzanką z chałki

Barszcz czerwony z pieczonym czosnkiem i grzanką z chałki

(0)
40min
Łatwy
Kup składniki
WINIARY logo
Winiary winiary.pl
Smacznego!

Dodaj ten przepis do MyMenu Plan!

Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas

Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!

Dodaj do My Menu Plan

Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się

Zaloguj się lub załóż konto

Dodaj do CookBook

Składniki

4 porcje

Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz

ingredient_quantity
recipe ingredient
2  paczek
Barszcz czerwony Nasza Specjalność WINIARY
1  l
Woda
10  g
Suszone grzyby
2  główek
Czosnek
1  gałązka
Tymianek świeży
4  plastrów
Pan Dulce
2  łyżek
Miękkie masło
1  łyżeczka
Miód
Kopiuj

Porady & triki

Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.

Kopiuj składniki

Wybierz z listy składników

Kopiuj
.

Wartości odżywcze

Białko
7.99 g
Węglowodany
46.56 g
Tłuszcze
13.28 g
Wartość energetyczna
332.36 kcal
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Barszcz czerwony z pieczonym czosnkiem i grzanką z chałki smakuje naprawdę wyjątkowo, a wszystko dzięki aromatycznym dodatkom. Pyszne suszone grzyby wraz z upieczonym czosnkiem stanowią bazę dla zupy Barszcz czerwony esencjonalny Jak u Mamy WINIARY i doskonale wydobywają głębię jej smaku. Słodka, upieczona chałka jest smacznym dopełnieniem całego dania. Polecamy nie chłodniejsze, jesienno-zimowe dni.

Przygotowanie

40 min
  • Krok 1

    1 min
    Kromki chałki posmaruj dokładnie masłem i skrop miodem.
  • Krok 2

    2 min
    Główki czosnku przekrój na pół i zawiń w folię aluminiową.
  • Krok 3

    15 min
    Piecz chałkę i czosnek w rozgrzanym do 180° C piekarniku przez około 15 minut, do czasu aż grzanki zrobią się rumiane i chrupiące, a czosnek zmięknie i również się zarumieni.
  • Krok 4

    1 min
    Suszone grzyby namocz w ciepłej wodzie, a następnie posiekaj. Zalej je wodą, dodaj 1 główkę upieczonego czosnku, listki tymianku i dokładnie wymieszaj.
  • Krok 5

    20 min
    Zagotuj całość i podgrzewaj przez 15 minut. Do gorącego wywaru wsyp Barszcz czerwony esencjonalny WINIARY Jak u mamy, cały czas mieszając. Gotuj przez kolejne 5 minut.
  • Krok 6

    1 min
    Zupę podawaj z grzanką, z rozsmarowanym na niej pozostałym upieczonym czosnkiem.
Barszcz czerwony z pieczonym czosnkiem i grzanką z chałki

Krok 1 z 6

Kromki chałki posmaruj dokładnie masłem i skrop miodem.

Barszcz czerwony z pieczonym czosnkiem i grzanką z chałki

Krok 2 z 6

Główki czosnku przekrój na pół i zawiń w folię aluminiową.

Barszcz czerwony z pieczonym czosnkiem i grzanką z chałki

Krok 3 z 6

Piecz chałkę i czosnek w rozgrzanym do 180° C piekarniku przez około 15 minut, do czasu aż grzanki zrobią się rumiane i chrupiące, a czosnek zmięknie i również się zarumieni.

Barszcz czerwony z pieczonym czosnkiem i grzanką z chałki

Krok 4 z 6

Suszone grzyby namocz w ciepłej wodzie, a następnie posiekaj. Zalej je wodą, dodaj 1 główkę upieczonego czosnku, listki tymianku i dokładnie wymieszaj.

Barszcz czerwony z pieczonym czosnkiem i grzanką z chałki

Krok 5 z 6

Zagotuj całość i podgrzewaj przez 15 minut. Do gorącego wywaru wsyp Barszcz czerwony esencjonalny WINIARY Jak u mamy, cały czas mieszając. Gotuj przez kolejne 5 minut.

Barszcz czerwony z pieczonym czosnkiem i grzanką z chałki

Krok 6 z 6

Zupę podawaj z grzanką, z rozsmarowanym na niej pozostałym upieczonym czosnkiem.

Dodaj do My Menu Plan

Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się

Zaloguj się lub załóż konto

Przepis w formacie PDF

Udostępnij

  • Facebook
  • Twitter
  • Pinterest
  • Whatsapp

Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną

Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.

lite

Dziękujemy za ocenę!

Czekamy na Twoją recenzję!

Oceniłeś już ten przepis/produkt.

Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.

Zapisz

Komentarze 1

Please enter proper keywords 0/4000
Proszę podać poprawną nazwę użytkownika. Musi zawierać 4-15 znaków. Znaki od A do Z i od 0 do 9 są dozwolone
Nazwa użytkownika
Anuluj
Prześlij
m madelina

super

Pokaż więcej komentarzy

Zarejestruj się na winiary.pl i zyskaj więcej!

Zobacz wszystkie benefity
Benefit Zaplanuj posiłki z My Menu Plan

Zaplanuj swoje posiłki z My Menu Plan

Zobacz wszystkie benefity

Więcej przepisów

  • Bez orzechów / orzeszków ziemnych
  • Bez orzechów laskowych
  • Bez ryb
  • Bez skorupiaków
  • Boże Narodzenie
  • Kolacja
  • Kuchnia regionalna
  • Obiad
  • Przystawka
  • Wegetariańskie
  • Zupa

Polecane przepisy

Pokaż więcej przepisów

  • Barszcz biały z ziemniakami i boczkiem

    Barszcz biały z ziemniakami i boczkiem

    1 godz 14 min Średni
  • Zupa pomidorowa z pieczonymi paprykami i z grzankami

    Zupa pomidorowa z pieczonymi paprykami i z grzankami

    1 godz 17 min Średni
  • Żurek z zapiekanką ziemniaczaną, boczkiem, kapustą i majerankiem

    Żurek z zapiekanką ziemniaczaną, boczkiem, kapustą i majerankiem

    1 godz 54 min Łatwy
  • Zupa z pieczonej cebuli

    Zupa z pieczonej cebuli

    2 godz 11 min Średni

Pokaż więcej przepisów

  • Facebook
  • Youtube
  • Twitter
  • Instagram
  • Pinterest
  • Zarejestruj się
  • Polityka Cookies
  • Zaloguj się
  • Kontakt
  • Polityka prywatności
  • Regulamin serwisu