Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Barszcz biały z pulpetami

0
54 min
Łatwy

Składniki

-
4 porcje
+

Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz tutaj

1 
Marchewka
3 
Ziemniaki
300 g
Mięso mielone wieprzowe
1 
Cebula
1 
Jajko
1 trochę
Sól
1 trochę
Pieprz czarny

Porady & triki

Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.

Kopiuj składniki

Wybierz z listy składników

Kopiuj
| Liczba skopiowanych składników
.

Wartości odżywcze

Tłuszcze
18.39 g
Wartość energetyczna
358.14 kcal
Białko
20.7 g
Węglowodany
8.11 g
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Gotujmy

Przygotowanie

54 min
Krok 1
10 min
Marchewkę i ziemniaki obierz i pokrój w kostkę, zalej wodą (1,5 litra).
Krok 2
10 min
Gotuj około 10 minut.
Krok 3
8 min
Mięso mielone połącz z drobno posiekaną cebulą, jajkiem, solą, pieprzem i dobrze wyrób.
Krok 4
5 min
Formuj malutkie pulpeciki i wrzucaj na gotujący się wywar z warzyw.
Krok 5
10 min
Całość gotuj kolejne 10 minut.
Krok 6
3 min
Biały barszcz rozmieszaj w 2 szklankach zimnej wody, wlej do zupy.
Krok 7
7 min
Gotuj około 6-7 minut.
Krok 8
1 min
W razie potrzeby dopraw do smaku solą, pieprzem i majerankiem. Podawaj ze świeżym pieczywem.
Barszcz biały z pulpetami

Krok 1 z 8

Marchewkę i ziemniaki obierz i pokrój w kostkę, zalej wodą (1,5 litra).

Barszcz biały z pulpetami

Krok 2 z 8

Gotuj około 10 minut.

Barszcz biały z pulpetami

Krok 3 z 8

Mięso mielone połącz z drobno posiekaną cebulą, jajkiem, solą, pieprzem i dobrze wyrób.

Barszcz biały z pulpetami

Krok 4 z 8

Formuj malutkie pulpeciki i wrzucaj na gotujący się wywar z warzyw.

Barszcz biały z pulpetami

Krok 5 z 8

Całość gotuj kolejne 10 minut.

Barszcz biały z pulpetami

Krok 6 z 8

Biały barszcz rozmieszaj w 2 szklankach zimnej wody, wlej do zupy.

Barszcz biały z pulpetami

Krok 7 z 8

Gotuj około 6-7 minut.

Barszcz biały z pulpetami

Krok 8 z 8

W razie potrzeby dopraw do smaku solą, pieprzem i majerankiem. Podawaj ze świeżym pieczywem.

Barszcz biały z pulpetami to przepis na pyszny i aromatyczny obiad, który może zawitać na Twoim stole niezależnie od pory roku. Jak przygotować tę rozgrzewającą zupę? Wystarczy Barszcz biały Nasza Specjalność WINIARY, kilka warzyw i mięso mielone, z którego uformujesz pulpety. Danie najlepiej serwować ze świeżym pieczywem.
Przepis w formacie PDF
Pobierz
Udostępnij

Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną

Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.

Dziękujemy za ocenę!
Czekamy na Twoją recenzję!

Oceniłeś już ten przepis/produkt.

Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.

Zapisz
Asset 10

Komentarze 0

0/4000
Proszę podać poprawną nazwę użytkownika. Musi zawierać 4-15 znaków. Znaki od A do Z i od 0 do 9 są dozwolone
Nazwa użytkownika