Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Barszcz biały z pulpetami to przepis na pyszny i aromatyczny obiad, który może zawitać na Twoim stole niezależnie od pory roku. Jak przygotować tę rozgrzewającą zupę? Wystarczy Barszcz biały Nasza Specjalność WINIARY, kilka warzyw i mięso mielone, z którego uformujesz pulpety. Danie najlepiej serwować ze świeżym pieczywem.
Przygotowanie
54 min
Krok 1
10 min
Marchewkę i ziemniaki obierz i pokrój w kostkę, zalej wodą (1,5 litra).
Krok 2
10 min
Gotuj około 10 minut.
Krok 3
8 min
Mięso mielone połącz z drobno posiekaną cebulą, jajkiem, solą, pieprzem i dobrze wyrób.
Krok 4
5 min
Formuj malutkie pulpeciki i wrzucaj na gotujący się wywar z warzyw.
Krok 5
10 min
Całość gotuj kolejne 10 minut.
Krok 6
3 min
Biały barszcz rozmieszaj w 2 szklankach zimnej wody, wlej do zupy.
Krok 7
7 min
Gotuj około 6-7 minut.
Krok 8
1 min
W razie potrzeby dopraw do smaku solą, pieprzem i majerankiem.
Podawaj ze świeżym pieczywem.
Krok 1
z
8
Marchewkę i ziemniaki obierz i pokrój w kostkę, zalej wodą (1,5 litra).
Krok 2
z
8
Gotuj około 10 minut.
Krok 3
z
8
Mięso mielone połącz z drobno posiekaną cebulą, jajkiem, solą, pieprzem i dobrze wyrób.
Krok 4
z
8
Formuj malutkie pulpeciki i wrzucaj na gotujący się wywar z warzyw.
Krok 5
z
8
Całość gotuj kolejne 10 minut.
Krok 6
z
8
Biały barszcz rozmieszaj w 2 szklankach zimnej wody, wlej do zupy.
Krok 7
z
8
Gotuj około 6-7 minut.
Krok 8
z
8
W razie potrzeby dopraw do smaku solą, pieprzem i majerankiem.
Podawaj ze świeżym pieczywem.
Dodaj do My Menu Plan
Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się
Zaloguj się lub załóż konto
Przepis w formacie PDF
Udostępnij
Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną
Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.
lite
Dziękujemy za ocenę!
Czekamy na Twoją recenzję!
Oceniłeś już ten przepis/produkt.
Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.
Komentarze 0