Barszcz biały z pulpetami
54min
Łatwy
2 opakowań
1
Marchewka
3
Ziemniaki
300 g
Mięso mielone wieprzowe
1
Cebula
1
Jajko
1 trochę
Sól
1 trochę
Pieprz czarny
.
Wartości odżywcze
Białko
20.7 g
Węglowodany
8.11 g
Tłuszcze
18.39 g
Wartość energetyczna
358.14 kcal
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Przygotowanie
54 min
Krok 1
10 min
Marchewkę i ziemniaki obierz i pokrój w kostkę, zalej wodą (1,5 litra).
Krok 2
10 min
Gotuj około 10 minut.
Krok 3
8 min
Mięso mielone połącz z drobno posiekaną cebulą, jajkiem, solą, pieprzem i dobrze wyrób.
Krok 4
5 min
Formuj malutkie pulpeciki i wrzucaj na gotujący się wywar z warzyw.
Krok 5
10 min
Całość gotuj kolejne 10 minut.
Krok 6
3 min
Biały barszcz rozmieszaj w 2 szklankach zimnej wody, wlej do zupy.
Krok 7
7 min
Gotuj około 6-7 minut.
Krok 8
1 min
W razie potrzeby dopraw do smaku solą, pieprzem i majerankiem.
Podawaj ze świeżym pieczywem.
Barszcz biały z pulpetami to przepis na pyszny i aromatyczny obiad, który może zawitać na Twoim stole niezależnie od pory roku. Jak przygotować tę rozgrzewającą zupę? Wystarczy Barszcz biały Nasza Specjalność WINIARY, kilka warzyw i mięso mielone, z którego uformujesz pulpety. Danie najlepiej serwować ze świeżym pieczywem.
Komentarze 0