Skip to Main Content
Winiary
Winiary
  • Szukaj
  • Zaloguj się / Zarejestruj
  • Przepisy
  • #niemarnujemy
  • Obiad na każdą kieszeń
  • MyMenu Plan
  • CookBook
  • Roślinna kuchnia
  • Desery
  • Winiary
  • Wszystkie przepisy
  • Kuchnia sezonowa
  • Składniki
  • Okazja
  • Nie marnujemy
  • Desery
  • Kolacja
  • Obiad
  • Śniadanie
  • Dania i przekąski
  • Zupy
  • Pomagamy w gotowaniu i niemarnowaniu
  • Przepisy
  • Porady i inspiracje
  • Foodsharing
  • Recycling opakowań
  • Produkty Dobre Dłużej
  • Obiad na każdą kieszeń
  • Mięsny obiad
  • Mięsny obiad do 10 zł
  • Mięsny obiad do 15 zł
  • Bezmięsny obiad
  • Bezmięsny obiad do 10 zł
  • Bezmięsny obiad do 15 zł
  • Kategorie produktów
  • Produkty
  • ☞ Porady
  • Nowości i konkursy
  • O nas
  • Nasi eksperci
  • Kontakt
Barszcz biały z pulpetami

Barszcz biały z pulpetami

(0)
54min
Łatwy
Kup składniki
WINIARY logo
Winiary winiary.pl
Smacznego!

Dodaj ten przepis do MyMenu Plan!

Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas

Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!

Dodaj do My Menu Plan

Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się

Zaloguj się lub załóż konto

Dodaj do CookBook

Składniki

4 porcje

Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz

ingredient_quantity
recipe ingredient
2  opakowań
WINIARY Nasza Specjalność Barszcz biały
1 
Marchewka
3 
Ziemniaki
300  g
Mięso mielone wieprzowe
1 
Cebula
1 
Jajko
trochę
Sól
trochę
Pieprz czarny
Kopiuj

Porady & triki

Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.

Kopiuj składniki

Wybierz z listy składników

Kopiuj
.

Wartości odżywcze

Białko
25.32 g
Węglowodany
18.71 g
Tłuszcze
6.31 g
Wartość energetyczna
307.71 kcal
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Barszcz biały z pulpetami to przepis na pyszny i aromatyczny obiad, który może zawitać na Twoim stole niezależnie od pory roku. Jak przygotować tę rozgrzewającą zupę? Wystarczy Barszcz biały Nasza Specjalność WINIARY, kilka warzyw i mięso mielone, z którego uformujesz pulpety. Danie najlepiej serwować ze świeżym pieczywem.

Przygotowanie

54 min
  • Krok 1

    10 min
    Marchewkę i ziemniaki obierz i pokrój w kostkę, zalej wodą (1,5 litra).
  • Krok 2

    10 min
    Gotuj około 10 minut.
  • Krok 3

    8 min
    Mięso mielone połącz z drobno posiekaną cebulą, jajkiem, solą, pieprzem i dobrze wyrób.
  • Krok 4

    5 min
    Formuj malutkie pulpeciki i wrzucaj na gotujący się wywar z warzyw.
  • Krok 5

    10 min
    Całość gotuj kolejne 10 minut.
  • Krok 6

    3 min
    Biały barszcz rozmieszaj w 2 szklankach zimnej wody, wlej do zupy.
  • Krok 7

    7 min
    Gotuj około 6-7 minut.
  • Krok 8

    1 min
    W razie potrzeby dopraw do smaku solą, pieprzem i majerankiem. Podawaj ze świeżym pieczywem.
Barszcz biały z pulpetami

Krok 1 z 8

Marchewkę i ziemniaki obierz i pokrój w kostkę, zalej wodą (1,5 litra).

Barszcz biały z pulpetami

Krok 2 z 8

Gotuj około 10 minut.

Barszcz biały z pulpetami

Krok 3 z 8

Mięso mielone połącz z drobno posiekaną cebulą, jajkiem, solą, pieprzem i dobrze wyrób.

Barszcz biały z pulpetami

Krok 4 z 8

Formuj malutkie pulpeciki i wrzucaj na gotujący się wywar z warzyw.

Barszcz biały z pulpetami

Krok 5 z 8

Całość gotuj kolejne 10 minut.

Barszcz biały z pulpetami

Krok 6 z 8

Biały barszcz rozmieszaj w 2 szklankach zimnej wody, wlej do zupy.

Barszcz biały z pulpetami

Krok 7 z 8

Gotuj około 6-7 minut.

Barszcz biały z pulpetami

Krok 8 z 8

W razie potrzeby dopraw do smaku solą, pieprzem i majerankiem. Podawaj ze świeżym pieczywem.

Dodaj do My Menu Plan

Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się

Zaloguj się lub załóż konto

Przepis w formacie PDF

Udostępnij

  • Facebook
  • Twitter
  • Pinterest
  • Whatsapp

Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną

Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.

lite

Dziękujemy za ocenę!

Czekamy na Twoją recenzję!

Oceniłeś już ten przepis/produkt.

Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.

Zapisz

Komentarze 0

Please enter proper keywords 0/4000
Proszę podać poprawną nazwę użytkownika. Musi zawierać 4-15 znaków. Znaki od A do Z i od 0 do 9 są dozwolone
Nazwa użytkownika
Anuluj
Prześlij
Pokaż więcej komentarzy

Zarejestruj się na winiary.pl i zyskaj więcej!

Zobacz wszystkie benefity
Benefit Zaplanuj posiłki z My Menu Plan

Zaplanuj swoje posiłki z My Menu Plan

Zobacz wszystkie benefity

Więcej przepisów

  • Bez orzechów / orzeszków ziemnych
  • Bez orzechów laskowych
  • Bez soi
  • Jajka
  • Kuchnia europejska
  • Obiad
  • Przystawka
  • Rodzinny posiłek
  • Warzywa
  • Ziemniaki
  • Z jajkami
  • Z mięsem
  • Zupa

Polecane przepisy

Pokaż więcej przepisów

  • Klasyczna szczawiowa z jajkiem na twardo lub w koszulce

    Klasyczna szczawiowa z jajkiem na twardo lub w koszulce

    1 godz 27 min Łatwy
  • Węgierska zupa gulaszowa z kociołka

    Węgierska zupa gulaszowa z kociołka

    1 godz 47 min Średni
  • Barszcz biały z ziemniakami i boczkiem

    Barszcz biały z ziemniakami i boczkiem

    1 godz 14 min Średni
  • Zupa grochowa z pulpecikami

    Zupa grochowa z pulpecikami

    1 godz 15 min Łatwy

Pokaż więcej przepisów

  • Facebook
  • Youtube
  • Twitter
  • Instagram
  • Pinterest
  • Zarejestruj się
  • Polityka Cookies
  • Zaloguj się
  • Kontakt
  • Polityka prywatności
  • Regulamin serwisu