Skip to Main Content
Zdobądź losy Loteria Klubu WINIARY
Winiary
Winiary
  • Szukaj Szukaj
  • Przepisy i porady Przepisy i porady
  • Nasze Produkty Nasze Produkty
  • Majonez dekoracyjny WINIARY Majonez Dekoracyjny
  • MyMenu Plan MyMenu Plan
  • Logowanie | Cookbook Logowanie | Cookbook
  • Klub Pomagania i niemarnowania Klub WINIARY
  • #niemarnujemy #niemarnujemy
  • Aktualności Aktualności
  • WINIARY WINIARY
  • Szukaj
  • ☞ Nasze porady
  • Sezonowa kuchnia
  • Wszystkie przepisy
  • Obiad
  • Śniadanie
  • Kolacja
  • Dania i przekąski
  • Desery
  • Święta i okazje
  • Kategorie produktów
  • Nasze produkty
  • Strona główna
  • Produkty
  • Recykling
  • Daj drugie życie słoikowi
  • Zaloguj się
  • Zarejestruj się
  • Strefa GGrill
  • Cookbook
  • MyMenu Plan
  • Pomagamy w gotowaniu i niemarnowaniu
  • Przepisy
  • Porady i inspiracje
  • Foodsharing
  • Produkty Dobre Dłużej
  • Klub Pomagania i niemarnowania
  • Nie marnujemy
  • Roślinna kuchnia
  • Konkursy i nowości
  • Wyszukiwarka
  • Poznaj naszych ekspertów
  • Dowiedz się więcej o nas
  • Skontaktuj się z nami!
Barszcz biały z pulpetami
Dodaj do CookBook

Barszcz biały z pulpetami

(0)
54 min
Łatwy
Kup składniki
WINIARY logo
Winiary winiary.pl
Smacznego!
mymenu plan winiary

Dodaj ten przepis do MyMenu Plan!

mymenu plan winiary

Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas

Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!

Dodaj do My Menu Plan

Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się

Zaloguj się lub załóż konto

Dodaj do CookBook

Składniki

4 porcje

Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz

ingredient_quantity
recipe ingredient
2  opakowań
WINIARY Nasza Specjalność Barszcz biały
1 
Marchewka
3 
Ziemniaki
300  g
Mięso mielone wieprzowe
1 
Cebula
1 
Jajko
trochę
Sól
trochę
Pieprz czarny
Kopiuj

Porady & triki

Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.

Kopiuj składniki

Wybierz z listy składników

Kopiuj
.

Wartości odżywcze

Węglowodany
18.7 g
Wartość energetyczna
307.7 kcal
Tłuszcze
6.3 g
Białko
25.3 g
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Barszcz biały z pulpetami to przepis na pyszny i aromatyczny obiad, który może zawitać na Twoim stole niezależnie od pory roku. Jak przygotować tę rozgrzewającą zupę? Wystarczy Barszcz biały Nasza Specjalność WINIARY, kilka warzyw i mięso mielone, z którego uformujesz pulpety. Danie najlepiej serwować ze świeżym pieczywem.

Przygotowanie

54 min
  • Krok 1

    10 min
    Marchewkę i ziemniaki obierz i pokrój w kostkę, zalej wodą (1,5 litra).
  • Krok 2

    10 min
    Gotuj około 10 minut.
  • Krok 3

    8 min
    Mięso mielone połącz z drobno posiekaną cebulą, jajkiem, solą, pieprzem i dobrze wyrób.
  • Krok 4

    5 min
    Formuj malutkie pulpeciki i wrzucaj na gotujący się wywar z warzyw.
  • Krok 5

    10 min
    Całość gotuj kolejne 10 minut.
  • Krok 6

    3 min
    Biały barszcz rozmieszaj w 2 szklankach zimnej wody, wlej do zupy.
  • Krok 7

    7 min
    Gotuj około 6-7 minut.
  • Krok 8

    1 min
    W razie potrzeby dopraw do smaku solą, pieprzem i majerankiem. Podawaj ze świeżym pieczywem.
Barszcz biały z pulpetami

Krok 1 z 8

Marchewkę i ziemniaki obierz i pokrój w kostkę, zalej wodą (1,5 litra).

Barszcz biały z pulpetami

Krok 2 z 8

Gotuj około 10 minut.

Barszcz biały z pulpetami

Krok 3 z 8

Mięso mielone połącz z drobno posiekaną cebulą, jajkiem, solą, pieprzem i dobrze wyrób.

Barszcz biały z pulpetami

Krok 4 z 8

Formuj malutkie pulpeciki i wrzucaj na gotujący się wywar z warzyw.

Barszcz biały z pulpetami

Krok 5 z 8

Całość gotuj kolejne 10 minut.

Barszcz biały z pulpetami

Krok 6 z 8

Biały barszcz rozmieszaj w 2 szklankach zimnej wody, wlej do zupy.

Barszcz biały z pulpetami

Krok 7 z 8

Gotuj około 6-7 minut.

Barszcz biały z pulpetami

Krok 8 z 8

W razie potrzeby dopraw do smaku solą, pieprzem i majerankiem. Podawaj ze świeżym pieczywem.

Dodaj do My Menu Plan

Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się

Zaloguj się lub załóż konto

Przepis w formacie PDF

Udostępnij

  • Facebook
  • Twitter
  • Pinterest
  • Whatsapp

Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną

Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.

Kup składniki
lite

Podziel się swoją opinią

Twoja opinia
Images
Dodano 0 z 6.
Proszę wypełnić pole captcha

Zarejestruj się na winiary.pl i zyskaj więcej!

Benefit Zaplanuj posiłki z My Menu Plan

Zaplanuj swoje posiłki z My Menu Plan

Więcej przepisów

  • Bez orzechów laskowych
  • Bez orzeszków ziemnych
  • Bez soi
  • Bogate w białko
  • Jajka
  • Kuchnia europejska
  • Niski poziom cukru
  • Obiad
  • Przystawka
  • Rodzinny posiłek
  • Warzywa
  • Ziemniaki
  • Z jajkami
  • Z mięsem
  • Źródło białka
  • Zupa

Polecane przepisy

Pokaż więcej przepisów

  • Prawdziwy barszcz ukrainski - przepis połtawski

    Prawdziwy barszcz ukrainski - przepis połtawski

    3 godz 27 min Średni
  • Tosty z barszczem czerwonym WINIARY

    Tosty z barszczem czerwonym WINIARY

    18 min Łatwy
  • Barszcz ukraiński z botwinką

    Barszcz ukraiński z botwinką

    1 godz 57 min Łatwy
  • Barszcz z botwiny z fasolką szparagową

    Barszcz z botwiny z fasolką szparagową

    29 min Łatwy

Pokaż więcej przepisów

  • Facebook
  • Youtube
  • Twitter
  • Instagram
  • Pinterest
  • Zarejestruj się
  • Polityka Cookies
  • Dostępność
  • Zaloguj się
  • Kontakt
  • Polityka prywatności
  • Regulamin serwisu