Barszcz biały z kiełbaskami w boczku i jajkiem w koszulce
40min
Łatwy
1
opakowanie
8
Frankfurterki (małe)
8
gałązek
Świeży rozmaryn
8
plastrów
Wędzony boczek
4
Jajka
1
łyżka
Ocet
trochę
Sól
trochę
Pieprz
.
Wartości odżywcze
Białko
25.65 g
Węglowodany
3.96 g
Tłuszcze
29.37 g
Wartość energetyczna
426.42 kcal
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Przygotowanie
40 min
Krok 1
1 min
Piekarnik rozgrzej do temperatury 180 st. C.
Krok 2
5 min
Na frankfurterkach ułóż gałązki rozmarynu i każdą owiń plasterkiem boczku.
Krok 3
3 min
Ułóż je na blasze wyłożonej papierem do pieczenia i wstaw do piekarnika.
Krok 4
15 min
Piecz, aż boczek będzie rumiany – około 15-20 minut.
Krok 5
5 min
W dużym rondlu zagotuj wodę z octem i szczyptą soli i delikatnie wbij jajko.
Krok 6
3 min
Kiedy białko całkowicie się zetnie, wyjmij jajko delikatnie łyżką cedzakową. Czynność powtórz z kolejnymi jajkami. Możesz też użyć specjalnej silikonowej foremki do gotowania jajek w koszulkach.
Krok 7
7 min
Barszcz biały WINIARY Nasza Specjalność przygotuj według przepisu na opakowaniu.
Krok 8
1 min
Do miseczek włóż po jednym jajku i jednej kiełbasce i zalej gorącym barszczem.
Barszcz biały czy żurek? Niezależnie od tego, którą zupę wybierzesz, obie, z odpowiednimi dodatkami będą smakować wybornie. Barszcz biały z kiełbaskami w boczku i jajkiem w koszulce to wyśmienita propozycja wielkanocna, która pobudzi apetyt na drugie danie i zaspokoi "pierwszy głód" całej rodziny. Kiełbaski zawinięte w boczek z dodatkiem rozmarynu dodadzą zupie aromatu i pożądanego smaku wędzonki.
Komentarze 0