Bananowy deser z mascarpone
25min
Łatwy
.
Wartości odżywcze
Białko
5.5 g
Węglowodany
21.13 g
Tłuszcze
15.1 g
Wartość energetyczna
233.73 kcal
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Przygotowanie
25 min
Krok 1
10 min
Galaretkę rozpuścić w 1 szklance wrzącej wody, ostudzić.
Krok 2
5 min
Jak zacznie tężeć, wymieszać z jogurtem, rozlać do pucharków i odstawić do całkowitego zastygnięcia.
Krok 3
5 min
Mascarpone zmiksować blenderem z obranymi bananami.
Krok 4
5 min
Serowo-bananową masę wyłożyć na jogurt z galaretką.
Propozycja zarówno dla dzieci, jak i dla dorosłych łasuchów. Truskawkowy smak galaretki WINIARY, przełamujemy bananem i serkiem mascarpone. Tak skomponowany deser zachwyci swoją różnorodnością i delikatnością. Świetny na podwieczorek lub weekendowe posiedzenie w ogrodzie przy kawie. Smacznego!
Komentarze 0