Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Propozycja zarówno dla dzieci, jak i dla dorosłych łasuchów. Truskawkowy smak galaretki WINIARY, przełamujemy bananem i serkiem mascarpone. Tak skomponowany deser zachwyci swoją różnorodnością i delikatnością. Świetny na podwieczorek lub weekendowe posiedzenie w ogrodzie przy kawie. Smacznego!
Przygotowanie
25 min
Krok 1
10 min
Galaretkę rozpuścić w 1 szklance wrzącej wody, ostudzić.
Krok 2
5 min
Jak zacznie tężeć, wymieszać z jogurtem, rozlać do pucharków i odstawić do całkowitego zastygnięcia.
Krok 3
5 min
Mascarpone zmiksować blenderem z obranymi bananami.
Krok 4
5 min
Serowo-bananową masę wyłożyć na jogurt z galaretką.
Krok 1
z
4
Galaretkę rozpuścić w 1 szklance wrzącej wody, ostudzić.
Krok 2
z
4
Jak zacznie tężeć, wymieszać z jogurtem, rozlać do pucharków i odstawić do całkowitego zastygnięcia.
Krok 3
z
4
Mascarpone zmiksować blenderem z obranymi bananami.
Krok 4
z
4
Serowo-bananową masę wyłożyć na jogurt z galaretką.
Dodaj do My Menu Plan
Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się
Zaloguj się lub załóż konto
Przepis w formacie PDF
lite
Dziękujemy za ocenę!
Czekamy na Twoją recenzję!
Oceniłeś już ten przepis/produkt.
Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.
Komentarze 1