Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas
Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!
Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz
Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Posiekaną cebulę podsmaż na patelni na 2 łyzkach oliwy do zeszklenia.
Pieczarki wrzuć do zeszklonej cebulki i przysmaż, aż wyparuje woda.
Pomidory posiekaj i dodaj do nich natkę pietruszki.
Przysmażone pieczarki z cebulą wymieszaj z pomidorami i natką. Dopraw solą i pieprzem.
Piekarnik rozgrzej do 180°C.
Bakłażan przekrój wzdłuż na pół. Łyżeczką wydrąż miąższ i natłuść go oliwą. Potem oprósz lekko solą.
Tak przygotowanego bakłażana piecz 10 min.
Po 10 min wyjmij warzywo i włóż do środka farsz.
Następnie przykryj serem i włóż do piekarnika na 15-20 min. Podawaj z ziemniakami i sosem czosnkowym lub tzatzyki.
Adrian