Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Panierowany bakłażan to prosta w przygotowaniu przekąska, która z powodzeniem może stać się jednym z popisowych punktów podczas rodzinnego posiłku. Dodatek przyprawy uniwersalnej sprawi, że potrawa nabierze ciekawego smaku i aromatu. Po usmażeniu odsączamy bakłażana papierowym ręcznikiem i tak przygotowany przysmak podajemy gościom.
Przygotowanie
32 min
Krok 1
5 min
Bakłażan umyć, odciąć piętkę, pokroić na 1-1,5 cm krążki.
Krok 2
15 min
Oprószyć solą i odłożyć na około 10-15 minut.
Krok 3
1 min
Gdy bakłażan puści sok, osuszyć papierowym ręcznikiem.
Krok 4
5 min
Następnie oprószyć pieprzem i mąką, zanurzać w roztrzepanych jajkach z dodatkiem przyprawy uniwersalnej i obtaczać w bułce tartej.
Krok 5
5 min
Smażyć z obu stron na rozgrzanym maśle z dodatkiem oleju.
Krok 6
1 min
Usmażone osączyć z nadmiaru tłuszczu na papierowym ręczniku.
Krok 1
z
6
Bakłażan umyć, odciąć piętkę, pokroić na 1-1,5 cm krążki.
Krok 2
z
6
Oprószyć solą i odłożyć na około 10-15 minut.
Krok 3
z
6
Gdy bakłażan puści sok, osuszyć papierowym ręcznikiem.
Krok 4
z
6
Następnie oprószyć pieprzem i mąką, zanurzać w roztrzepanych jajkach z dodatkiem przyprawy uniwersalnej i obtaczać w bułce tartej.
Krok 5
z
6
Smażyć z obu stron na rozgrzanym maśle z dodatkiem oleju.
Krok 6
z
6
Usmażone osączyć z nadmiaru tłuszczu na papierowym ręczniku.
Dodaj do My Menu Plan
Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się
Zaloguj się lub załóż konto
Przepis w formacie PDF
Udostępnij
Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną
Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.
lite
Dziękujemy za ocenę!
Czekamy na Twoją recenzję!
Oceniłeś już ten przepis/produkt.
Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.
Komentarze 0