Skip to Main Content
Winiary
Winiary
  • Szukaj
  • Zaloguj się / Zarejestruj
  • Przepisy
  • #niemarnujemy
  • Obiad na każdą kieszeń
  • MyMenu Plan
  • CookBook
  • Desery
  • Zakochane w zupach
  • Porady
  • Nasi eksperci
  • Winiary
  • Kontakt
  • Wszystkie przepisy
  • Kuchnia sezonowa
  • Składniki
  • Okazja
  • Nie marnujemy
  • Desery
  • Kolacja
  • Obiad
  • Śniadanie
  • Dania i przekąski
  • Pomagamy w gotowaniu i niemarnowaniu
  • Przepisy
  • Porady i inspiracje
  • Foodsharing
  • Recycling opakowań
  • Produkty Dobre Dłużej
  • Obiad na każdą kieszeń
  • Promocja na kiełbasę
  • Mięsny obiad
  • Mięsny obiad do 10 zł
  • Mięsny obiad do 15 zł
  • Bezmięsny obiad
  • Bezmięsny obiad do 10 zł
  • Bezmięsny obiad do 15 zł
  • Zakochane w zupach
  • Przepisy
  • Porady
  • Przyjaciele od kuchni Winiary
  • Jagna Niedzielska
  • Robert Harna
  • Marta Śliwicka
  • Zakochane w zupach
  • Produkty
  • O nas
  • Nowości i konkursy
  • Kategorie produktów
Bakłażan panierowany

Bakłażan panierowany

(0)
32min
Łatwy
Kup składniki
Autorem przepisu jest RENIZ

Dodaj ten przepis do MyMenu Plan!

Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas

Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!

Dodaj do My Menu Plan

Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się

Zaloguj się lub załóż konto

Dodaj do CookBook

Składniki

8 porcji

Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz

ingredient_quantity
recipe ingredient
1 
Bakłażan
2 
Jajko
0.5  łyżeczka
WINIARY ZIARENKA SMAKU Przyprawa Uniwersalna 200g
3  łyżek
Mąka pszenna pełnoziarnista
1  szklanka
Bułka tarta
trochę
Sól
trochę
Pieprz czarny
3  łyżek
Masło
trochę
Olej
Kopiuj

Porady & triki

Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.

Kopiuj składniki

Wybierz z listy składników

Kopiuj
.

Wartości odżywcze

Białko
4.54 g
Węglowodany
16.19 g
Tłuszcze
7.69 g
Wartość energetyczna
149.12 kcal
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Panierowany bakłażan to prosta w przygotowaniu przekąska, która z powodzeniem może stać się jednym z popisowych punktów podczas rodzinnego posiłku. Dodatek przyprawy uniwersalnej sprawi, że potrawa nabierze ciekawego smaku i aromatu. Po usmażeniu odsączamy bakłażana papierowym ręcznikiem i tak przygotowany przysmak podajemy gościom.

Przygotowanie

32 min
  • Krok 1

    5 min
    Bakłażan umyć, odciąć piętkę, pokroić na 1-1,5 cm krążki.
  • Krok 2

    15 min
    Oprószyć solą i odłożyć na około 10-15 minut.
  • Krok 3

    1 min
    Gdy bakłażan puści sok, osuszyć papierowym ręcznikiem.
  • Krok 4

    5 min
    Następnie oprószyć pieprzem i mąką, zanurzać w roztrzepanych jajkach z dodatkiem przyprawy uniwersalnej i obtaczać w bułce tartej.
  • Krok 5

    5 min
    Smażyć z obu stron na rozgrzanym maśle z dodatkiem oleju.
  • Krok 6

    1 min
    Usmażone osączyć z nadmiaru tłuszczu na papierowym ręczniku.
Bakłażan panierowany

Krok 1 z 6

Bakłażan umyć, odciąć piętkę, pokroić na 1-1,5 cm krążki.

Bakłażan panierowany

Krok 2 z 6

Oprószyć solą i odłożyć na około 10-15 minut.

Bakłażan panierowany

Krok 3 z 6

Gdy bakłażan puści sok, osuszyć papierowym ręcznikiem.

Bakłażan panierowany

Krok 4 z 6

Następnie oprószyć pieprzem i mąką, zanurzać w roztrzepanych jajkach z dodatkiem przyprawy uniwersalnej i obtaczać w bułce tartej.

Bakłażan panierowany

Krok 5 z 6

Smażyć z obu stron na rozgrzanym maśle z dodatkiem oleju.

Bakłażan panierowany

Krok 6 z 6

Usmażone osączyć z nadmiaru tłuszczu na papierowym ręczniku.

Dodaj do My Menu Plan

Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się

Zaloguj się lub załóż konto

Przepis w formacie PDF

Udostępnij

  • Facebook
  • Twitter
  • Pinterest
  • Whatsapp

Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną

Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.

lite

Dziękujemy za ocenę!

Czekamy na Twoją recenzję!

Oceniłeś już ten przepis/produkt.

Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.

Zapisz

Komentarze 0

Please enter proper keywords 0/4000
Proszę podać poprawną nazwę użytkownika. Musi zawierać 4-15 znaków. Znaki od A do Z i od 0 do 9 są dozwolone
Nazwa użytkownika
Anuluj
Prześlij
Pokaż więcej komentarzy

Zarejestruj się na winiary.pl i zyskaj więcej!

Zobacz wszystkie benefity
Benefit Zaplanuj posiłki z My Menu Plan

Zaplanuj swoje posiłki z My Menu Plan

Zobacz wszystkie benefity

Więcej przepisów

  • Bez orzechów / orzeszków ziemnych
  • Bez orzechów laskowych
  • Dodatek
  • Jajka
  • Kanapki
  • Warzywa

Polecane przepisy

Pokaż więcej przepisów

  • Boczniaki panierowane

    Boczniaki panierowane

    28 min Łatwy
  • Filety rybne w płatkach kukurydzianych

    Filety rybne w płatkach kukurydzianych

    30 min Łatwy
  • Kotlety z jajek i żółtego sera (kotlety jajeczne)

    Kotlety z jajek i żółtego sera (kotlety jajeczne)

    57 min Łatwy
  • Kotlety schabowe z brokułami i serem

    Kotlety schabowe z brokułami i serem

    45 min Łatwy

Pokaż więcej przepisów

  • Facebook
  • Youtube
  • Twitter
  • Instagram
  • Pinterest
  • Zarejestruj się
  • Polityka Cookies
  • Zaloguj się
  • Kontakt
  • Polityka prywatności
  • Regulamin serwisu