Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Bajgiel z jajkiem sadzonym, chrupiącym boczkiem i awokado

0
20min
Łatwy

Składniki

-
4 porcje
+

Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz tutaj

4 
Bajgiel
4 
Jajka
8 plastrów
Boczek wędzony
1 
Awokado
1 trochę
Sałata masłowa, strzępiasta lub roszponka
1 trochę
Liście świeżej kolendry lub pietruszki
1 trochę
Sok z cytryny
1 porcja
Masło
1 trochę
Sól
1 trochę
Pieprz

Porady & triki

Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.

Kopiuj składniki

Wybierz z listy składników

Kopiuj
| Liczba skopiowanych składników
.

Wartości odżywcze

Białko
20.02 g
Węglowodany
53.29 g
Tłuszcze
25.43 g
Wartość energetyczna
516.24 kcal
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Gotujmy

Przygotowanie

20 min
Krok 1
1 min
Pieczywo przekrój na pół i posmaruj masłem.
Krok 2
3 min
Awokado obierz, pokrój w plasterki i skrop sokiem z cytryny.
Krok 3
10 min
Boczek ułóż na blaszce do pieczenia i praż w piekarniku rozgrzanym do 180°C przez ok 5-10 min, aż zrobi się rumiany i chrupiący.
Krok 4
4 min
Jajka usmaż na patelni tak, aby żółtka pozostały płynne. Na końcu dopraw solą i pieprzem.
Krok 5
2 min
Na pieczywie rozprowadź Sos Jalapeño WINIARY, następnie ułóż sałatę, plastry boczku oraz awokado. Całość przykryj jajkiem sadzonym. Wierzch udekoruj świeżą kolendrą lub pietruszką, a na koniec – dopraw solą i pieprzem. Podawaj na ciepło.
Bajgiel z jajkiem sadzonym, chrupiącym boczkiem i awokado

Krok 1 z 5

Pieczywo przekrój na pół i posmaruj masłem.

Bajgiel z jajkiem sadzonym, chrupiącym boczkiem i awokado

Krok 2 z 5

Awokado obierz, pokrój w plasterki i skrop sokiem z cytryny.

Bajgiel z jajkiem sadzonym, chrupiącym boczkiem i awokado

Krok 3 z 5

Boczek ułóż na blaszce do pieczenia i praż w piekarniku rozgrzanym do 180°C przez ok 5-10 min, aż zrobi się rumiany i chrupiący.

Bajgiel z jajkiem sadzonym, chrupiącym boczkiem i awokado

Krok 4 z 5

Jajka usmaż na patelni tak, aby żółtka pozostały płynne. Na końcu dopraw solą i pieprzem.

Bajgiel z jajkiem sadzonym, chrupiącym boczkiem i awokado

Krok 5 z 5

Na pieczywie rozprowadź Sos Jalapeño WINIARY, następnie ułóż sałatę, plastry boczku oraz awokado. Całość przykryj jajkiem sadzonym. Wierzch udekoruj świeżą kolendrą lub pietruszką, a na koniec – dopraw solą i pieprzem. Podawaj na ciepło.

Połączenie jajek i boczku na pewno jest Ci znane. Omlety czy jajecznica bazujące na tych składnikach są popularne i lubiane. Ale czy próbowałeś już bajgli z jajkiem sadzonym, chrupiącym boczkiem i awokado? Te nowatorskie kanapki są doskonałe na przyjęcia, parapetówki, pikniki i grille. Jeśli bajgle wykończysz Sosem Jalapeño WINIARY, rozpłyniesz się w cudownym smaku!
Przepis w formacie PDF
Pobierz
Udostępnij

Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną

Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.

Dziękujemy za ocenę!
Czekamy na Twoją recenzję!

Oceniłeś już ten przepis/produkt.

Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.

Zapisz
Asset 10

Komentarze 0

0/4000
Proszę podać poprawną nazwę użytkownika. Musi zawierać 4-15 znaków. Znaki od A do Z i od 0 do 9 są dozwolone
Nazwa użytkownika