Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Bardzo efektywne ciasto, które wcale nie jest trudne w przygotowaniu. Wymaga szczypty cierpliwości. Jest niesamowicie miękkie i delikatne, lekko wilgotne, a co najważniejsze - smakuje wszystkim. Sprawdź, jak ciasto z dodatkiem Proszku do pieczenia WINIARY wyrasta i łączy się z kremem budyniowym. Powstał on na bazie kremowego Budyniu waniliowego WINIARY. Babka prawdziwie metrowa jest wymarzoną propozycją na popołudniowy podwieczorek!
Przygotowanie
60 min
Krok 1
10 min
Białka ubij na sztywno, pod koniec ubijania dodaj cukier. Połącz z żółtkami i ubijaj dalej. Dolej wodę, olej i wsyp mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia i połącz składniki.
Krok 2
5 min
Podziel na dwie równe części. Do jednej dodaj kakao i połącz.
Krok 3
30 min
Piecz w wąskich formach około 30 minut w temperaturze 160 stopni.
Krok 4
5 min
Szklankę mleka zagotuj z cukrem. Resztę mleka połącz z budyniem i mąką, po czym wlej do gotującego się mleka. Energicznie mieszaj aż do zagotowania masy. Po wystudzeniu dodawaj po łyżce do utartego masła.
Krok 5
10 min
Wystudzone placki pokrój na kawałki o szerokości 1-1,5cm. Sklejaj masą naprzemiennie białe i czarne kawałki. Po wierzchu również można posmarować masą i udekorować startą czekoladą.
Krok 1
z
5
Białka ubij na sztywno, pod koniec ubijania dodaj cukier. Połącz z żółtkami i ubijaj dalej. Dolej wodę, olej i wsyp mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia i połącz składniki.
Krok 2
z
5
Podziel na dwie równe części. Do jednej dodaj kakao i połącz.
Krok 3
z
5
Piecz w wąskich formach około 30 minut w temperaturze 160 stopni.
Krok 4
z
5
Szklankę mleka zagotuj z cukrem. Resztę mleka połącz z budyniem i mąką, po czym wlej do gotującego się mleka. Energicznie mieszaj aż do zagotowania masy. Po wystudzeniu dodawaj po łyżce do utartego masła.
Krok 5
z
5
Wystudzone placki pokrój na kawałki o szerokości 1-1,5cm. Sklejaj masą naprzemiennie białe i czarne kawałki. Po wierzchu również można posmarować masą i udekorować startą czekoladą.
Dodaj do My Menu Plan
Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się
Zaloguj się lub załóż konto
Przepis w formacie PDF
lite
Dziękujemy za ocenę!
Czekamy na Twoją recenzję!
Oceniłeś już ten przepis/produkt.
Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.
Komentarze 0