Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Babka biszkoptowa

0
53 min
Łatwy

Składniki

-
8 porcji
+

Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz tutaj

1 łyżeczka
4 
Jajko
4 łyżek
Mąka pszenna pełnoziarnista
4 łyżek
Cukier
1 trochę
Masło

Porady & triki

Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.

Kopiuj składniki

Wybierz z listy składników

Kopiuj
| Liczba skopiowanych składników
.

Wartości odżywcze

Węglowodany
9.88 g
Tłuszcze
2.6 g
Białko
3.8 g
Wartość energetyczna
77.3 kcal
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Gotujmy

Przygotowanie

53 min
Krok 1
3 min
Biszkopt: odzielić żółtka jaj od białek.
Krok 2
7 min
Białka ubić na sztywną pianę, dodać cukier i dalej ubijać.
Krok 3
5 min
Do ubitej piany dodawać po jednym żółtku, zmiksować.
Krok 4
3 min
Mąkę wymieszać z proszkiem do pieczenia, przesiać do piany, delikatnie wymieszać łyżką.
Krok 5
5 min
Formę na babkę wysmarować tłuszczem, wylać ciasto do formy
Krok 6
30 min
Włożyć do piekarnika i piec około 30 minut w 175 stopniach.
Babka biszkoptowa

Krok 1 z 6

Biszkopt: odzielić żółtka jaj od białek.

Babka biszkoptowa

Krok 2 z 6

Białka ubić na sztywną pianę, dodać cukier i dalej ubijać.

Babka biszkoptowa

Krok 3 z 6

Do ubitej piany dodawać po jednym żółtku, zmiksować.

Babka biszkoptowa

Krok 4 z 6

Mąkę wymieszać z proszkiem do pieczenia, przesiać do piany, delikatnie wymieszać łyżką.

Babka biszkoptowa

Krok 5 z 6

Formę na babkę wysmarować tłuszczem, wylać ciasto do formy

Babka biszkoptowa

Krok 6 z 6

Włożyć do piekarnika i piec około 30 minut w 175 stopniach.

Pyszna i lekka babka biszkoptowa która jest prostym ciastem i szybko się ją przygotowuje. Dzięki zastosowaniu Proszku do pieczenia WINIARY ciasto jest puszyste i rozpływa się w ustach. Deser idealnie nadaje się do popołudniowej kawy lub herbaty. Jest tak pyszny, że trudno jest się od niego oderwać.
Przepis w formacie PDF
Pobierz
Udostępnij

Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną

Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.

Dziękujemy za ocenę!
Czekamy na Twoją recenzję!

Oceniłeś już ten przepis/produkt.

Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.

Zapisz
Asset 10

Komentarze 0

0/4000
Proszę podać poprawną nazwę użytkownika. Musi zawierać 4-15 znaków. Znaki od A do Z i od 0 do 9 są dozwolone
Nazwa użytkownika