Babka biszkoptowa
53min
Łatwy
1
łyżeczka
4
Jajko
4
łyżek
Mąka pszenna pełnoziarnista
4
łyżek
Cukier
trochę
Masło
.
Wartości odżywcze
Białko
3.8 g
Węglowodany
9.88 g
Tłuszcze
2.6 g
Wartość energetyczna
77.3 kcal
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Przygotowanie
53 min
Krok 1
3 min
Biszkopt: odzielić żółtka jaj od białek.
Krok 2
7 min
Białka ubić na sztywną pianę, dodać cukier i dalej ubijać.
Krok 3
5 min
Do ubitej piany dodawać po jednym żółtku, zmiksować.
Krok 4
3 min
Mąkę wymieszać z proszkiem do pieczenia, przesiać do piany, delikatnie wymieszać łyżką.
Krok 5
5 min
Formę na babkę wysmarować tłuszczem, wylać ciasto do formy
Krok 6
30 min
Włożyć do piekarnika i piec około 30 minut w 175 stopniach.
Pyszna i lekka babka biszkoptowa która jest prostym ciastem i szybko się ją przygotowuje. Dzięki zastosowaniu Proszku do pieczenia WINIARY ciasto jest puszyste i rozpływa się w ustach. Deser idealnie nadaje się do popołudniowej kawy lub herbaty. Jest tak pyszny, że trudno jest się od niego oderwać.
Komentarze 0