Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Pyszna i lekka babka biszkoptowa która jest prostym ciastem i szybko się ją przygotowuje. Dzięki zastosowaniu Proszku do pieczenia WINIARY ciasto jest puszyste i rozpływa się w ustach. Deser idealnie nadaje się do popołudniowej kawy lub herbaty. Jest tak pyszny, że trudno jest się od niego oderwać.
Przygotowanie
53 min
Krok 1
3 min
Biszkopt: odzielić żółtka jaj od białek.
Krok 2
7 min
Białka ubić na sztywną pianę, dodać cukier i dalej ubijać.
Krok 3
5 min
Do ubitej piany dodawać po jednym żółtku, zmiksować.
Krok 4
3 min
Mąkę wymieszać z proszkiem do pieczenia, przesiać do piany, delikatnie wymieszać łyżką.
Krok 5
5 min
Formę na babkę wysmarować tłuszczem, wylać ciasto do formy
Krok 6
30 min
Włożyć do piekarnika i piec około 30 minut w 175 stopniach.
Krok 1
z
6
Biszkopt: odzielić żółtka jaj od białek.
Krok 2
z
6
Białka ubić na sztywną pianę, dodać cukier i dalej ubijać.
Krok 3
z
6
Do ubitej piany dodawać po jednym żółtku, zmiksować.
Krok 4
z
6
Mąkę wymieszać z proszkiem do pieczenia, przesiać do piany, delikatnie wymieszać łyżką.
Krok 5
z
6
Formę na babkę wysmarować tłuszczem, wylać ciasto do formy
Krok 6
z
6
Włożyć do piekarnika i piec około 30 minut w 175 stopniach.
Dodaj do My Menu Plan
Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się
Zaloguj się lub załóż konto
Przepis w formacie PDF
Udostępnij
Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną
Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.
lite
Dziękujemy za ocenę!
Czekamy na Twoją recenzję!
Oceniłeś już ten przepis/produkt.
Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.
Komentarze 0