Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz
Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Marchewkę i pietruszkę obierz, umyj i ugotuj. Oddzielnie ugotuj obrane ziemniaki oraz jajka.
Ostudzone warzywa, obrane jajka i ogórki kiszone pokrój w kostkę. Cebulę drobno posiekaj. Groszek odsącz z zalewy.
Pokrojone składniki wsyp do jednej miski i dokładnie wymieszaj z 4 łyżkami Majonezu Dekoracyjnego WINIARY. W razie potrzeby dopraw solą i pieprzem.
Przygotuj ciasto na babeczki. Mąkę przesiej na stolnicę. Dodaj cukier puder i szczyptą soli, wymieszaj. Suche składniki posiekaj z dobrze schłodzonym masłem. Do ciasta wbij zimne żółtko i całość szybko zagnieć, na koniec formując kulę.
Kulę należy owinąć folią spożywczą i następnie włożyć do lodówki na około 60 minut.
Po tym czasie ciasto cienko rozwałkować i powykrawać z niego okręgi, uformować foremki.
Ponownie schłodzić w lodówce - tym razem około 30 minut.
Przed pieczeniem delikatnie nakłuj babeczki widelcem. Piecz w rozgrzanym do 190-200℃ piekarniku przez około 15 minut.
Tuż przed podaniem sałatkę przełóż do foremek z kruchego ciasta. Udekoruj niewielką porcją Majonezu Dekoracyjnego WINIARY i posiekanym szczypiorkiem.
Dziękujemy za ocenę!
Czekamy na Twoją recenzję!
Oceniłeś już ten przepis/produkt.
Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.
Zapisz
Komentarze 1