Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Azjatycki rozgrzewający bulion z pierożkami z wołowiną

0
43min
Łatwy
Recipe Chef
Autorem przepisu jest Winiary.pl

Składniki

-
2 porcja
+

Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz tutaj

5 ząbków
Czosnek
1 kawałek
Korzeń imbiru
3 g
laska cynamonu
1 łyżka
Sos sojowy
1 trochę
Kolendra świeża
1 
Limonka
1 szklanka
Woda
1 
Jajko
1.5 kubków
Mąka pszenna pełnoziarnista
1 szczypta
Sól
300 g
Wołowina, mielona, 90% chudego mięsa / 10% tłuszczu, surowe
3 ząbków
Czosnek
1 pęczek
Kolendra świeża
1 kawałek
Korzeń imbiru
1 łyżka
Sos sojowy
1 trochę
Pieprz czarny
1 trochę
Orzeszki ziemne prażone

Porady & triki

Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.

Kopiuj składniki

Wybierz z listy składników

Kopiuj
| Liczba skopiowanych składników
.

Wartości odżywcze

Białko
49.68 g
Węglowodany
82.69 g
Tłuszcze
24.04 g
Wartość energetyczna
730.01 kcal
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Gotujmy

Przygotowanie

43 min
Krok 1
10 min
Do gotującego się 1 l wody dodaj kostki Rosołu Wołowego WINIARY oraz wszystkie suche przyprawy. Na końcu dopraw bulion solą, pieprzem, sosem sojowym, sokiem z limonki i świeżą kolendrą.
Krok 2
10 min
W osobnej misce wymieszaj mieloną wołowinę z posiekanym czosnkiem, imbirem oraz kolendrą i sosem sojowym. Na samym końcu dodaj do farszu posiekane orzechy. Dopraw solą i pieprzem.
Krok 3
15 min
Przygotuj ciasto na pierogi i bardzo cienko rozwałkuj. Z ciasta wykrój okręgi lub kwadraty. Na środek każdego z nich nałóż porcję farszu i dokładnie zawiń.
Krok 4
5 min
Pierożki gotuj około 5 minut w przygotowanym wcześniej rosole.
Krok 4
3 min
Pierożki serwuj w jednej misce z rosołem, w którym się gotowały, z dodatkiem świeżej kolendry i siekanych orzechów.
Azjatycki rozgrzewający bulion z pierożkami z wołowiną

Krok 1 z 5

Do gotującego się 1 l wody dodaj kostki Rosołu Wołowego WINIARY oraz wszystkie suche przyprawy. Na końcu dopraw bulion solą, pieprzem, sosem sojowym, sokiem z limonki i świeżą kolendrą.

Azjatycki rozgrzewający bulion z pierożkami z wołowiną

Krok 2 z 5

W osobnej misce wymieszaj mieloną wołowinę z posiekanym czosnkiem, imbirem oraz kolendrą i sosem sojowym. Na samym końcu dodaj do farszu posiekane orzechy. Dopraw solą i pieprzem.

Azjatycki rozgrzewający bulion z pierożkami z wołowiną

Krok 3 z 5

Przygotuj ciasto na pierogi i bardzo cienko rozwałkuj. Z ciasta wykrój okręgi lub kwadraty. Na środek każdego z nich nałóż porcję farszu i dokładnie zawiń.

Azjatycki rozgrzewający bulion z pierożkami z wołowiną

Krok 4 z 5

Pierożki gotuj około 5 minut w przygotowanym wcześniej rosole.

Azjatycki rozgrzewający bulion z pierożkami z wołowiną

Krok 4 z 5

Pierożki serwuj w jednej misce z rosołem, w którym się gotowały, z dodatkiem świeżej kolendry i siekanych orzechów.

Azjatycki rozgrzewający bulion z pierożkami z wołowiną to propozycja dla tych, którzy przepadają za azjatycką kuchnią. Rozgrzewający bulion to sycące i pełnowartościowe danie, gdyż zawiera w sobie pyszne pierożki z wołowiną. Dodatkowo, przygotowanie tej zupy ułatwi Ci dodanie Rosołu wołowego WINIARY. Aromatyczne dodatki, takie jak pikantne chilli czy kolendra, nadają bulionowi wyrazistego smaku.
Przepis w formacie PDF
Pobierz
Udostępnij

Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną

Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.

95 ze 100
Zbilansuj swoje danie
MyMenu IQ™
95 ze 100
Doskonały bilans
Twoje danie jest doskonale zbilansowane
Wstecz
Czym jest zbilansowane menu?

Zbilansowane menu zapewnia bogactwo produków ze zróżnicownych grup spożywczych i kluczowe składniki odżywcze.

MyMenu IQ ™ generuje wynik wartości odżywczych, biorąc pod uwagę wartość energetyczną i składniki odżywcze zawarte w menu oraz ich wkład w osiągnięcie zaleceń żywieniowych na podstawie dziennej diety 2000 kcal dla przeciętnej osoby dorosłej.

MyMenu IQ ™ pomoże Ci w stworzeniu zbilansowanego menu w skali od 0 do 100, ze szczególnym uwzględnieniem głównego posiłku.

Co oznacza wynik MyMenu IQ ™?
Popraw bilans dania (0 - 44)
Popraw równowagę makroskładników, by spełnić zalecenia żywnościowe i dietetyczne.
Prawidłowy bilans (45 - 69)
To menu ma prawidłową równowagę składników odżywczych, dzięki czemu zapewnia dużą różnorodność produktów spożywczych i kluczowe składniki odżywcze.
Doskonały bilans (70 - 100)
To menu ma doskonałą równowagę składników odżywczych, dzięki czemu zapewnia dużą różnorodność produktów spożywczych i kluczowe składniki odżywcze.
Wynik MyMenu IQ ™ dotyczy cyfrowego przepisu zaprezentowanego na stronie. Dane dotyczące wartości odżywczych użytych składników i produktów są oparte na bazach danych standardowych składników odżywczych takich jak USDA SR28, BLS32, a także danych z etykiet produktów.
Białko
49.7g / 26%
Węglowodany
82.7g / 45%
Tłuszcze
24g / 29%
Podział wartości energetycznych przedstawia zawartość makroskładników (tj. węglowodanów, tłuszczu i białka) w jednej porcji dania wykonanego na podstawie przepisu oraz ich względny udział (w %) w całkowitej wartości energetycznej porcji.

Wskazówki żywieniowe

  • Ciesz się zrównoważonym menu przygotowanym ze smacznych, pożywnych i niedrogich lokalnych składników. Czy wiesz, że dodanie warzyw i ziół pod koniec gotowania pomaga zachować ich żywe kolory, smak, chrupkość i ważne składniki odżywcze?
  • Ciesz się posiłkiem z pomarańczą, ananasem lub innymi owocami bogatymi w witaminę C, aby pomóc organizmowi wchłonąć więcej żelaza z posiłku. #odżywczasiłażelaza
  • Świetna wiadomość! To danie ma wystarczającą ilość oleju i soli, abyś uzyskał zbilansowany i pyszny posiłek. Nie trzeba dodawać więcej.
Dziękujemy za ocenę!
Czekamy na Twoją recenzję!

Oceniłeś już ten przepis/produkt.

Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.

Zapisz
Asset 10

Komentarze 0

0/4000
Proszę podać poprawną nazwę użytkownika. Musi zawierać 4-15 znaków. Znaki od A do Z i od 0 do 9 są dozwolone
Nazwa użytkownika