Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Azjatycki rozgrzewający bulion z pierożkami z wołowiną

0
43 min
Łatwy

Składniki

-
2 porcja
+

Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz tutaj

5 ząbków
Czosnek
1 kawałek
Korzeń imbiru
3 g
laska cynamonu
1 trochę
Sos sojowy
1 trochę
Kolendra świeża
1 
Limonka
1 szklanka
Woda
1 
Jajko
1.5 kubków
Mąka pszenna pełnoziarnista
1 trochę
Sól
300 g
Wołowina, mielona, 90% chudego mięsa / 10% tłuszczu, surowe
3 ząbków
Czosnek
1 pęczek
Kolendra świeża
1 kawałek
Korzeń imbiru
1 łyżka
Sos sojowy
1 trochę
Pieprz czarny
1 trochę
Orzeszki ziemne prażone

Porady & triki

Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.

Kopiuj składniki

Wybierz z listy składników

Kopiuj
| Liczba skopiowanych składników
Adimo
.

Wartości odżywcze

Białko
49.23 g
Wartość energetyczna
726.11 kcal
Węglowodany
82.18 g
Tłuszcze
24.01 g
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Gotujmy

Przygotowanie

43 min
Krok 1
10 min
Do gotującego się 1 l wody dodaj kostki Rosołu Wołowego WINIARY oraz wszystkie suche przyprawy. Na końcu dopraw bulion solą, pieprzem, sosem sojowym, sokiem z limonki i świeżą kolendrą.
Krok 2
10 min
W osobnej misce wymieszaj mieloną wołowinę z posiekanym czosnkiem, imbirem oraz kolendrą i sosem sojowym. Na samym końcu dodaj do farszu posiekane orzechy. Dopraw solą i pieprzem.
Krok 3
15 min
Przygotuj ciasto na pierogi i bardzo cienko rozwałkuj. Z ciasta wykrój okręgi lub kwadraty. Na środek każdego z nich nałóż porcję farszu i dokładnie zawiń.
Krok 4
5 min
Pierożki gotuj około 5 minut w przygotowanym wcześniej rosole.
Krok 4
3 min
Pierożki serwuj w jednej misce z rosołem, w którym się gotowały, z dodatkiem świeżej kolendry i siekanych orzechów.
Azjatycki rozgrzewający bulion z pierożkami z wołowiną

Krok 1 z 5

Do gotującego się 1 l wody dodaj kostki Rosołu Wołowego WINIARY oraz wszystkie suche przyprawy. Na końcu dopraw bulion solą, pieprzem, sosem sojowym, sokiem z limonki i świeżą kolendrą.

Azjatycki rozgrzewający bulion z pierożkami z wołowiną

Krok 2 z 5

W osobnej misce wymieszaj mieloną wołowinę z posiekanym czosnkiem, imbirem oraz kolendrą i sosem sojowym. Na samym końcu dodaj do farszu posiekane orzechy. Dopraw solą i pieprzem.

Azjatycki rozgrzewający bulion z pierożkami z wołowiną

Krok 3 z 5

Przygotuj ciasto na pierogi i bardzo cienko rozwałkuj. Z ciasta wykrój okręgi lub kwadraty. Na środek każdego z nich nałóż porcję farszu i dokładnie zawiń.

Azjatycki rozgrzewający bulion z pierożkami z wołowiną

Krok 4 z 5

Pierożki gotuj około 5 minut w przygotowanym wcześniej rosole.

Azjatycki rozgrzewający bulion z pierożkami z wołowiną

Krok 4 z 5

Pierożki serwuj w jednej misce z rosołem, w którym się gotowały, z dodatkiem świeżej kolendry i siekanych orzechów.

Azjatycki rozgrzewający bulion z pierożkami z wołowiną to propozycja dla tych, którzy przepadają za azjatycką kuchnią. Rozgrzewający bulion to sycące i pełnowartościowe danie, gdyż zawiera w sobie pyszne pierożki z wołowiną. Dodatkowo, przygotowanie tej zupy ułatwi Ci dodanie Rosołu wołowego WINIARY. Aromatyczne dodatki, takie jak pikantne chilli czy kolendra, nadają bulionowi wyrazistego smaku.
Przepis w formacie PDF
Pobierz
Udostępnij

Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną

Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.

Dziękujemy za ocenę!
Czekamy na Twoją recenzję!

Oceniłeś już ten przepis/produkt.

Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.

Zapisz
Asset 10

Komentarze 0

0/4000
Proszę podać poprawną nazwę użytkownika. Musi zawierać 4-15 znaków. Znaki od A do Z i od 0 do 9 są dozwolone
Nazwa użytkownika