Skip to Main Content
Winiary
Winiary
  • Szukaj Szukaj
  • Przepisy i porady Przepisy i porady
  • Nasze Produkty Nasze Produkty
  • Majonez dekoracyjny WINIARY Majonez Dekoracyjny
  • MyMenu Plan MyMenu Plan
  • Logowanie | Cookbook Logowanie | Cookbook
  • Klub Pomagania i niemarnowania Klub WINIARY
  • #niemarnujemy #niemarnujemy
  • Aktualności Aktualności
  • WINIARY WINIARY
  • Szukaj
  • ☞ Nasze porady
  • Sezonowa kuchnia
  • Wszystkie przepisy
  • Obiad
  • Śniadanie
  • Kolacja
  • Dania i przekąski
  • Desery
  • Święta i okazje
  • Kategorie produktów
  • Nasze produkty
  • Strona główna
  • Produkty
  • Recykling
  • Daj drugie życie słoikowi
  • Zaloguj się
  • Zarejestruj się
  • Strefa GGrill
  • Cookbook
  • MyMenu Plan
  • Pomagamy w gotowaniu i niemarnowaniu
  • Przepisy
  • Porady i inspiracje
  • Foodsharing
  • Produkty Dobre Dłużej
  • Klub Pomagania i niemarnowania
  • Nie marnujemy
  • Roślinna kuchnia
  • Konkursy i nowości
  • Wyszukiwarka
  • Poznaj naszych ekspertów
  • Dowiedz się więcej o nas
  • Skontaktuj się z nami!
Pierogi zero waste z mięsem
Dodaj do CookBook

Pierogi zero waste z mięsem

(5)
1 godz 5 min
Łatwy
Kup składniki
WINIARY logo
Winiary winiary.pl
Smacznego!
mymenu plan winiary

Dodaj ten przepis do MyMenu Plan!

mymenu plan winiary

Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas

Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!

Dodaj do My Menu Plan

Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się

Zaloguj się lub załóż konto

Dodaj do CookBook

Składniki

4 porcje

Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz

ingredient_quantity
recipe ingredient
3  szklanek
Mąka pszenna
1  szklanka
Woda
trochę
Masło
trochę
Sól
1 
Pierś z kurczaka
1 
Cebula
1 
Czosnek
trochę
Papryka Ostra
trochę
Sól
trochę
Pieprz czarny
1 
Pietruszka
Kopiuj

Porady & triki

Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.

Kopiuj składniki

Wybierz z listy składników

Kopiuj
.

Wartości odżywcze

Węglowodany
67.1 g
Wartość energetyczna
392.9 kcal
Tłuszcze
5.9 g
Białko
22.8 g
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję

Przygotowanie

65 min
  • Krok 1

    10 min
    Ciasto można zrobić w malakserze.
  • Krok 2

    2 min
    Do mąki dodaj rozpuszczone masło lub olej, sól oraz gorącą wodę.
  • Krok 3

    3 min
    Całość wymieszaj widelcem lub drewnianą łopatką, a kiedy masa się połączy, zagnieć ją rękami.
  • Krok 4

    15 min
    Odstaw na 15 minut pod przykryciem.
  • Krok 5

    5 min
    Przygotuj farsz. Cebulę i czosnek usmaż na patelni aż będą złote.
  • Krok 6

    5 min
    Pierś kurczaka zmiel w maszynce do mielenia.
  • Krok 7

    5 min
    Dodaj smażoną cebulę oraz przyprawy, całość wymieszaj. Na końcu dodaj natkę pietruszki.
  • Krok 8

    5 min
    Ciasto pierogowe wałkuj bardzo cienko.
  • Krok 9

    5 min
    Z ciasta przy pomocy np. szklanki wykrawaj małe okręgi. Na każdy z nich nakładaj odrobinę farszu.
  • Krok 10

    5 min
    Pieroga złóż na pół i zagnieć dokładnie brzeg. Rant można dodatkowo ozdobić.
  • Krok 11

    5 min
    Pierogi gotuj w osolonym wrzątku.
Pierogi zero waste z mięsem

Krok 1 z 11

Ciasto można zrobić w malakserze.

Pierogi zero waste z mięsem

Krok 2 z 11

Do mąki dodaj rozpuszczone masło lub olej, sól oraz gorącą wodę.

Pierogi zero waste z mięsem

Krok 3 z 11

Całość wymieszaj widelcem lub drewnianą łopatką, a kiedy masa się połączy, zagnieć ją rękami.

Pierogi zero waste z mięsem

Krok 4 z 11

Odstaw na 15 minut pod przykryciem.

Pierogi zero waste z mięsem

Krok 5 z 11

Przygotuj farsz. Cebulę i czosnek usmaż na patelni aż będą złote.

Pierogi zero waste z mięsem

Krok 6 z 11

Pierś kurczaka zmiel w maszynce do mielenia.

Pierogi zero waste z mięsem

Krok 7 z 11

Dodaj smażoną cebulę oraz przyprawy, całość wymieszaj. Na końcu dodaj natkę pietruszki.

Pierogi zero waste z mięsem

Krok 8 z 11

Ciasto pierogowe wałkuj bardzo cienko.

Pierogi zero waste z mięsem

Krok 9 z 11

Z ciasta przy pomocy np. szklanki wykrawaj małe okręgi. Na każdy z nich nakładaj odrobinę farszu.

Pierogi zero waste z mięsem

Krok 10 z 11

Pieroga złóż na pół i zagnieć dokładnie brzeg. Rant można dodatkowo ozdobić.

Pierogi zero waste z mięsem

Krok 11 z 11

Pierogi gotuj w osolonym wrzątku.

Dodaj do My Menu Plan

Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się

Zaloguj się lub załóż konto

Przepis w formacie PDF

Udostępnij

  • Facebook
  • Twitter
  • Pinterest
  • Whatsapp

Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną

Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.

Kup składniki
lite

Ogólna ocena

4.8 z 5
4.8
Wszystkich ocen: 5
Podziel się swoją opinią
Select a row to filter reviews by rating
55
44
11
00
00
00

Opinie

Podziel się swoją opinią

Twoja opinia
Images
Dodano 0 z 6.
Proszę wypełnić pole captcha

Zarejestruj się na winiary.pl i zyskaj więcej!

Benefit Zaplanuj posiłki z My Menu Plan

Zaplanuj swoje posiłki z My Menu Plan

Więcej przepisów

  • Bez jajek
  • Bez orzechów laskowych
  • Bez orzeszków ziemnych
  • Bez ryb
  • Bez skorupiaków
  • Bez soi
  • Bogate w białko
  • Danie główne
  • Niski poziom cukru
  • Obiad
  • Warzywa
  • Źródło białka
  • Źródło błonnika

Polecane przepisy

Pokaż więcej przepisów

  • Pielmieni - pierogi z mięsem

    Pielmieni - pierogi z mięsem

    41 min Średni
  • Pierogi z kaszanką

    Pierogi z kaszanką

    1 godz 9 min Łatwy
  • Pierogi z kaszą gryczaną i pieczarkami

    Pierogi z kaszą gryczaną i pieczarkami

    1 godz 15 min Łatwy
  • Pierogi z serem i słodką śmietanką

    Pierogi z serem i słodką śmietanką

    45 min Łatwy

Pokaż więcej przepisów

  • Facebook
  • Youtube
  • Twitter
  • Instagram
  • Pinterest
  • Zarejestruj się
  • Polityka Cookies
  • Zaloguj się
  • Kontakt
  • Polityka prywatności
  • Regulamin serwisu