Mortadela smażona z pomidorem, cebuką i serem

Oceń ten przepis!

5/5 5 2 5 1

Spodobał Ci się ten przepis!

  • Przygotowanie 22 min.

  • Oczekiwanie 20 min.

  • Porcje 4

5/5 5 2 5 1
  • Spodobał Ci się ten przepis!

składniki:

liczba porcji:

Przygotowanie:

  1. Mortadele pokroić w niezbyt grube ( i nie zbyt cienkie) plastry.
  2. Pomidory i obraną cebulę też pokroić w plastry.
  3. Każdy plaster mortadeli opanierować w mące, roztrzepanym jajku i na koniec w tartej bułce.
  4. Na patelni rozgrzać olej i na większym ogniu szybko obsmażyć mortadelę z jednej strony koniecznie pod przykryciem - chodzi o to, aby plastry mortadeli uniosły się i przyjęły kształt "kapelusza,spodka"..
  5. Odwrócić na drugą stronę, na wygięty plaster mortadeli ułożyć plaster pomidora i krążki z cebuli. Posolić i doprawić pieprzem.
  6. Na każdy tak przygotowaną porcję położyć plaster sera.
  7. Nakryte serem plastry ułozyć z powrotem na patelni i tym razem na małym ogniu smażyć aż do zapieczenia się sera.
  8. Wyjąc na talerz. Udekorować zieleniną. Podawać z ziemniakami i dowolną surówką.

Opis przepisu:

Smażona mortadela sposób na szybki obiadek..a dodatkowo zapieczona z pomidorem,cebulką i serem uatrakcyjni posiłek :)

Komentarze:

Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?

Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?