Pikantne krążki z kabaczka

Oceń ten przepis!

5/5 5 4 5 1

Spodobał Ci się ten przepis!

  • Przygotowanie 25 min.

  • Oczekiwanie 3 min.

  • Porcje 15

5/5 5 4 5 1
  • Spodobał Ci się ten przepis!

składniki:

liczba porcji:

Przygotowanie:

  1. Kabaczka obrać i pokroić w krążki o grubości 1cm.
  2. Małą szklaneczką lub foremką wyciąć miąższ z nasionami.
  3. Następnie kabaczka oprószyć solą, pieprzem i ostrą mieloną papryką.
  4. Panierować w mące, jajku i bułce tartej. Smażyć z obu stron na rumiano na rozgrzanym oleju.
  5. Usmażone osączyć z nadmiaru tłuszczu na papierowym ręczniku.

Opis przepisu:

Krążki z kabaczka są bardzo smaczną przekąską. W taki sam sposób można przygotować krążki z cukinii.

Komentarze:

Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?

Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?