Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Kotlety schabowe z brokułami i serem

0
45 min
Łatwy

Składniki

-
3 porcje
+

Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz tutaj

3 
Schab wieprzowy bez kości
3 plastrów
Ser Żółty
0.5 
Brokuł
2 
Jajko
1 ząbek
Czosnek
0.5 szklanka
Bułka tarta
3 łyżek
Mąka pszenna pełnoziarnista
1 trochę
Sól
1 trochę
Pieprz czarny
1 trochę
Oliwa z oliwek

Porady & triki

Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.

Kopiuj składniki

Wybierz z listy składników

Kopiuj
| Liczba skopiowanych składników
.

Wartości odżywcze

Białko
51.11 g
Wartość energetyczna
415.65 kcal
Tłuszcze
13.76 g
Węglowodany
21.96 g
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Gotujmy

Przygotowanie

45 min
Krok 1
10 min
Brokuł umyć, podzielić na różyczki i ugotować na pół miękko w osolonej wodzie, odcedzić, ostudzić. Mięso umyć, osuszyć papierowym ręcznikiem, zbić tłuczkiem przez folię na cienkie płaty. Natrzeć zmiażdżonym czosnkiem, oprószyć solą i pieprzem.
Krok 2
10 min
Na każdy płat mięsa ułożyć po plasterku żółtego sera i kilka kawałków brokuła. Mięso złożyć na pół, spiąć wykałaczkami. Oprószyć mąką, zanurzyć w roztrzepanych jajkach i obtoczyć w bułce tartej. Smażyć na rozgrzanym oleju z obu stron na złoty kolor. Usmażone osączyć z nadmiaru tłuszczu na papierowym ręczniku.
Kotlety schabowe z brokułami i serem

Krok 1 z 2

Brokuł umyć, podzielić na różyczki i ugotować na pół miękko w osolonej wodzie, odcedzić, ostudzić. Mięso umyć, osuszyć papierowym ręcznikiem, zbić tłuczkiem przez folię na cienkie płaty. Natrzeć zmiażdżonym czosnkiem, oprószyć solą i pieprzem.

Kotlety schabowe z brokułami i serem

Krok 2 z 2

Na każdy płat mięsa ułożyć po plasterku żółtego sera i kilka kawałków brokuła. Mięso złożyć na pół, spiąć wykałaczkami. Oprószyć mąką, zanurzyć w roztrzepanych jajkach i obtoczyć w bułce tartej. Smażyć na rozgrzanym oleju z obu stron na złoty kolor. Usmażone osączyć z nadmiaru tłuszczu na papierowym ręczniku.

Kotlety schabowe z brokułami są smaczne i łatwe do przygotowania. Z ich przyrządzeniem powinien sobie poradzić nawet początkujący kucharz, a efekt końcowy zachęca do zmierzenia się z tym daniem. Dodatek w postaci sera nadaje kotletom wyrazistości i sytości. Mniam!
Przepis w formacie PDF
Pobierz
Udostępnij

Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną

Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.

Dziękujemy za ocenę!
Czekamy na Twoją recenzję!

Oceniłeś już ten przepis/produkt.

Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.

Zapisz
Asset 10

Komentarze 0

0/4000
Proszę podać poprawną nazwę użytkownika. Musi zawierać 4-15 znaków. Znaki od A do Z i od 0 do 9 są dozwolone
Nazwa użytkownika