Ciasto francuskie z masą budyniową

Oceń ten przepis!

4/5 4 23 5 1

Spodobał Ci się ten przepis!

  • Przygotowanie 15 min.

  • Oczekiwanie 1 godz. 45 min.

  • Porcje 6

4/5 4 23 5 1
  • Spodobał Ci się ten przepis!

składniki:

liczba porcji:

Przygotowanie:

  1. Ciasto dzielimy na dwie równe części. Blachę wykładamy papierem do pieczenia, układamy na nim połówki ciasta i pieczemy w piekarniku nagrzanym do 180 stopni ok 15 minut.
  2. Z mleka odlewamy pół szklanki, resztę gotujemy. Do mleka w garnku wsypujemy cukier i mieszamy. Budynie mieszamy w pozostałym mleku do całkowitego rozpuszczenia. Gdy mleko z cukrem się zagotuje dolewamy budynie, mieszamy.
  3. Gdy masa budyniowa przestygnie wykładamy ją na jedną część ciasta, przykrywamy drugim kawałkiem i delikatnie dociskamy.
  4. Wkładamy ciasto do lodówki na ok godzinę, przed podaniem posypujemy cukrem pudrem.

Opis przepisu:

Przepyszna masa budyniowa zamknięta między dwoma delikatnymi warstwami ciasta francuskiego to rozkosz dla prawdziwych smakoszy. Pyszne, a zarazem łatwe do wykonania ciasto, na które nie potrzeba wiele czasu. Schłodzone w lodówce smakuje najlepiej. Przekonaj się sam, wypróbuj przepis na ciasto francuskie z masą budyniową

Komentarze:

Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?

Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?