Dziękujemy za ocenę przepisu.

Dziękujemy za ocenę komentarza.

Strona główna » Przepisy kulinarne »

Mus truskawkowy

  • Mus truskawkowy
  • czas Łączny czas: 15 min
  • porcji Porcji: 4
  • kalorie Kalorie: 348 kcal / 1 porcję

Prosty i efektowny deser: puszysty mus truskawkowy z bitą śmietaną na galaretce, udekorowany świeżymi owocami. Najlepiej wygląda w szklanych pucharkach lub wysokich, prostych szklankach, przez które widać połączone truskawki z galaretką. Wisienką na deserze może być tutaj listek świeżej mięty.

Smacznego!

Sposób przygotowania

  1. Galaretkę rozpuść dokładnie w 500 ml gorącej wody, rozlej do 6 pucharków i pozostaw do zastygnięcia.
  2. Śmietanę ubij z 3 łyżkami cukru.
  3. Kilka truskawek odłóż do dekoracji, pozostałe zmiksuj z 2 łyżkami cukru. Poza sezonem możesz użyć mrożonych.
  4. Mus truskawkowy połącz z ubitą śmietaną i rozłóż na galaretce.
  5. Deser podawaj udekorowany truskawkami.
Kalorie: 348 kcal / 4 porcję

Potrzebne składniki:

  • Galaretka o smaku truskawkowym WINIARY (1 opakowanie)
  • cukier (5 łyżek)
  • śmietana kremówka (200 ml)
  • truskawki (500 g)
Alternate Text

Autor:

Prosto, domowo, pysznie – tymi zasadami kierujemy się wybierając przepisy specjalnie dla Ciebie i Twojej rodziny.

Przepisy tego autora »
Zachowaj przepis:
Poleć przepis:
Ocena: ★★★★★

Polecamy produkt

Podobne przepisy

Komentarze:

Podziel się przepisem ze znajomymi:
Alternate Text
Jesteś zalogowany jako:
Gość
  • 23 czerwca 2014
    paulinapj

    jeszcze dziś zrobię ten deser

    +0
  • 8 października 2013
    IZABELA29

    lubie takie mixy deserów

    +0

Logowanie

Nie masz jescze konta ? zarejestruj się

Przypomnij hasło

Masz konto na facebooku lub gmail?

Facebook Google Open ID

Dodaj do książki kucharskiej

Mus truskawkowy
-> Dodaj do nowej książki

Podziel się przepisem

Mus truskawkowy

Wydrukuj przepis

Mus truskawkowy

Zgłoś przepis do moderacji