Mus truskawkowy

5/5 5 8 5 1
5/5 5 8 5 1
  • Przygotowanie: 20 min.

  • Oczekiwanie: 2 godz.

  • Porcje: 4

składniki:

liczba porcji:

Przygotowanie:

  1. Galaretkę rozpuść dokładnie w 500 ml gorącej wody, rozlej do 6 pucharków i pozostaw do zastygnięcia.
  2. Śmietanę ubij z 3 łyżkami cukru.
  3. Kilka truskawek odłóż do dekoracji, pozostałe zmiksuj z 2 łyżkami cukru. Poza sezonem możesz użyć mrożonych.
  4. Mus truskawkowy połącz z ubitą śmietaną i rozłóż na galaretce.
  5. Deser podawaj udekorowany truskawkami.

Opis przepisu:

Prosty i efektowny deser: puszysty mus truskawkowy z bitą śmietaną na Galaretce truskawkowy smak WINIARY, udekorowany świeżymi owocami. Najlepiej wygląda w szklanych pucharkach lub wysokich, prostych szklankach, przez które widać połączone truskawki z galaretką. Wisienką na deserze może być tutaj listek świeżej mięty.

Komentarze:

Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?