1

2

Przepisy

Mus truskawkowy

5/5

przygotowanie: 15 minut

porcje: 4 porcje

kalorie: 348 kcal / porcja

Prosty i efektowny deser: puszysty mus truskawkowy z bitą śmietaną na galaretce, udekorowany świeżymi owocami. Najlepiej wygląda w szklanych pucharkach lub wysokich, prostych szklankach, przez które widać połączone truskawki z galaretką. Wisienką na deserze może być tutaj listek świeżej mięty.

składniki:

Liczba porcji:

Przygotowanie:

  1. Galaretkę rozpuść dokładnie w 500 ml gorącej wody, rozlej do 6 pucharków i pozostaw do zastygnięcia.
  2. Śmietanę ubij z 3 łyżkami cukru.
  3. Kilka truskawek odłóż do dekoracji, pozostałe zmiksuj z 2 łyżkami cukru. Poza sezonem możesz użyć mrożonych.
  4. Mus truskawkowy połącz z ubitą śmietaną i rozłóż na galaretce.
  5. Deser podawaj udekorowany truskawkami.

Recenzje

Chcesz ocenić przepis niczym prawdziwy krytyk kulinarny?
Tu jest miejsce dla Ciebie!

Komentarze:

Smakowała Ci potrawa? Chcesz podzielić się się swoją opinią?

Poznaj nasze propozycje pełne pomysłów, inspiracji, a jednocześnie tradycyjnego smaku: