Potrawka z mięsa mielonego z pieczarkami

Oceń ten przepis!

5/5 5 4 5 1

Spodobał Ci się ten przepis!

  • Przygotowanie 28 min.

  • Oczekiwanie 25 min.

  • Porcje 2

5/5 5 4 5 1
  • Spodobał Ci się ten przepis!

składniki:

liczba porcji:

Przygotowanie:

  1. Kaszę gotujemy w osolonej wodzie, wg przepisu na opakowaniu.
  2. Cebulę obieramy i kroimy na kawałki.
  3. Pieczarki obieramy i kroimy na plasterki.
  4. Na patelni rozgrzewamy łyżkę oleju i podsmażamy na nim cebulę. Gdy cebula lekko zmięknie dodajemy pieczarki i dusimy ok 10 minut.
  5. Na drugiej patelni na łyżce oleju podsmażamy mięso mielone, doprawiamy je suszoną natką i przyprawą do mięsa mielonego.
  6. Gdy mięso juz będzie podsmażone dodajemy przecier pomidorowy i pomidory suszone.
  7. Całość mieszamy, a na koniec przekładamy pieczarki z cebulą. Na talerze wykładamy kaszę, a na nią nakładamy mięso z pieczarkami.

Opis przepisu:

Potrawka z mięsa mielonego z pieczarkami to przepis na szybki i pożywny obiad. Jeśli nie masz czasu na przygotowanie kotletów mielonych, skorzystaj z przepisu na potrawkę z mięsa mielonego z pieczarkami, która jest naprawdę szybka w przyrządzeniu. Mięso podsmażysz na patelni razem z przecierem pomidorowym i suszonymi pomidorami a całość połączysz z wcześniej podduszonymi pieczarkami z cebulą. Kasza pęczak wyśmienicie uzupełni kompozycję na talerzu. Danie sycące i rozgrzewające, idealne na chłodniejszą porę roku.

Komentarze:

Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?

Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?