Faszerowane udka

4/5 4 25 5 1
4/5 4 25 5 1
  • Przygotowanie: 25 min.

  • Oczekiwanie: 1 godz.

  • Porcje: 4

składniki:

liczba porcji:

Przygotowanie:

  1. Z pałek usuń kości, oprósz delikatnie solą i pieprzem.
  2. Szynkę, paprykę i ogórek pokrój w kostkę, dodaj ser i natkę pietruszki, połącz wszystko.
  3. Do pałek włóż farsz w miejsce kości. Uformuj pałki, oprósz POMYSŁ NA... i przełóż do woreczka.
  4. Zapnij zapinką, przełóż do naczynia do zapiekania (nie przykrywaj).
  5. Wstaw do piekarnika nagrzanego do 200°C. Piecz 60 minut.
  6. Podawaj z ziemniakami i sałatką z ogórka.

Opis przepisu:

Faszerowane udka to świetny Pomysł na... Soczystego kurczaka z papryką i ziołami. Wymaga nieco wprawy przy wyjmowaniu kości oraz nadziewaniu pałek z kurczaka, ale farsz z szynki, czerwonej papryki, żółtego sera, ogórka konserwowego i natki jest dziecinnie prosty, a przyprawianie i pieczenie w wygodnym woreczku to już pestka. Podajemy z ziemniakami puree lub z patelni.

Komentarze:

Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?