1

2

Przepisy

Faszerowane udka

4/5 4 24 5 1

przygotowanie: 30 minut

porcje: 4 porcje

360 calories kalorie: 360 kcal / porcja

Faszerowane udka to świetny Pomysł na... Soczystego kurczaka z papryką i ziołami. Wymaga nieco wprawy przy wyjmowaniu kości oraz nadziewaniu pałek z kurczaka, ale farsz z szynki, czerwonej papryki, żółtego sera, ogórka konserwowego i natki jest dziecinnie prosty, a przyprawianie i pieczenie w wygodnym woreczku to już pestka. Podajemy z ziemniakami puree lub z patelni.

składniki:

Liczba porcji:

Przygotowanie:

  1. Z pałek usuń kości, oprósz delikatnie solą i pieprzem.
  2. Szynkę, paprykę i ogórek pokrój w kostkę, dodaj ser i natkę pietruszki, połącz wszystko.
  3. Do pałek włóż farsz w miejsce kości. Uformuj pałki, oprósz POMYSŁ NA... i przełóż do woreczka.
  4. Zapnij zapinką, przełóż do naczynia do zapiekania (nie przykrywaj).
  5. Wstaw do piekarnika nagrzanego do 200°C. Piecz 60 minut.
  6. Podawaj z ziemniakami i sałatką z ogórka.

Recenzje

Chcesz ocenić przepis niczym prawdziwy krytyk kulinarny i zbierać punkty w Społeczności WINIARY?
Tu jest miejsce dla Ciebie. Sprawdź zasady >>

Komentarze:

Smakowała Ci potrawa? Chcesz podzielić się swoją opinią na jej temat? Pamiętaj, iż dodając komentarz po zalogowaniu, zyskujesz punkty w Społeczności WINIARY.

Poznaj nasze propozycje pełne pomysłów, inspiracji, a jednocześnie tradycyjnego smaku: