1

2

Przepisy

Faszerowane udka

4/5

przygotowanie: 30 minut

porcje: 4 porcje

kalorie: 360 kcal / porcja

Faszerowane udka to świetny Pomysł na... Soczystego kurczaka z papryką i ziołami. Wymaga nieco wprawy przy wyjmowaniu kości oraz nadziewaniu pałek z kurczaka, ale farsz z szynki, czerwonej papryki, żółtego sera, ogórka konserwowego i natki jest dziecinnie prosty, a przyprawianie i pieczenie w wygodnym woreczku to już pestka. Podajemy z ziemniakami puree lub z patelni.

Przygotowanie:

  1. Z pałek usuń kości, oprósz delikatnie solą i pieprzem.
  2. Szynkę, paprykę i ogórek pokrój w kostkę, dodaj ser i natkę pietruszki, połącz wszystko.
  3. Do pałek włóż farsz w miejsce kości. Uformuj pałki, oprósz POMYSŁ NA... i przełóż do woreczka.
  4. Zapnij zapinką, przełóż do naczynia do zapiekania (nie przykrywaj).
  5. Wstaw do piekarnika nagrzanego do 200°C. Piecz 60 minut.
  6. Podawaj z ziemniakami i sałatką z ogórka.

Recenzje

Chcesz ocenić przepis niczym prawdziwy krytyk kulinarny?
Tu jest miejsce dla Ciebie!

Komentarze:

Smakowała Ci potrawa? Chcesz podzielić się się swoją opinią?

Poznaj nasze propozycje pełne pomysłów, inspiracji, a jednocześnie tradycyjnego smaku: