Strona główna » Przepisy kulinarne »

Dziękujemy za ocenę przepisu.

Dziękujemy za ocenę komentarza.

Faszerowane udka

  • Faszerowane udka
  • czas Łączny czas: 30 min
  • porcji Porcji: 4
  • kalorie Kalorie: 360 kcal / 1 porcję

Faszerowane udka to świetny Pomysł na... Soczystego kurczaka z papryką i ziołami. Wymaga nieco wprawy przy wyjmowaniu kości oraz nadziewaniu pałek z kurczaka, ale farsz z szynki, czerwonej papryki, żółtego sera, ogórka konserwowego i natki jest dziecinnie prosty, a przyprawianie i pieczenie w wygodnym woreczku to już pestka. Podajemy z ziemniakami puree lub z patelni.

Smacznego!

Sposób przygotowania

  1. Z pałek usuń kości, oprósz delikatnie solą i pieprzem.
  2. Szynkę, paprykę i ogórek pokrój w kostkę, dodaj ser i natkę pietruszki, połącz wszystko.
  3. Do pałek włóż farsz w miejsce kości. Uformuj pałki, oprósz POMYSŁ NA... i przełóż do woreczka.
  4. Zapnij zapinką, przełóż do naczynia do zapiekania (nie przykrywaj).
  5. Wstaw do piekarnika nagrzanego do 200°C. Piecz 60 minut.
  6. Podawaj z ziemniakami i sałatką z ogórka.
Kalorie: 1440 kcal / 4 porcję

Potrzebne składniki:

Alternate Text

Autor:

Prosto, domowo, pysznie – tymi zasadami kierujemy się wybierając przepisy specjalnie dla Ciebie i Twojej rodziny.

Przepisy tego autora »
Zachowaj przepis:
Poleć przepis:
Ocena: ★★★★★

Polecamy produkt

Kup Teraz

Podobne przepisy

Komentarze:

Podziel się przepisem ze znajomymi:
Alternate Text
Jesteś zalogowany jako:
Gość
  • 6 maja 2014
    iziona

    Rewelacja, zakochałam się w samym zdjęciu :)

    +0

Logowanie

Nie masz jescze konta ? zarejestruj się

Przypomnij hasło

Masz konto na facebooku lub gmail?

Facebook Google

Dodaj do książki kucharskiej

Podziel się przepisem

Faszerowane udka

Wydrukuj przepis

Faszerowane udka

Zgłoś przepis do moderacji