Zupa grzybowa z kolankami

Oceń ten przepis!

5/5 5 11 5 1

Spodobał Ci się ten przepis!

  • Przygotowanie 22 min.

  • Oczekiwanie 32 min.

  • Porcje 4

5/5 5 11 5 1
  • Spodobał Ci się ten przepis!

składniki:

liczba porcji:

Przygotowanie:

  1. Warzywa oczyść i pokrój w zapałkę. Grzyby ugotuj razem z warzywami.
  2. Zupy rozprowadź w 0,5 l wody. Wymieszaj zupy z grzybami. Gotuj na wolnym ogniu przez 10 minut.
  3. Zahartuj śmietanę, dodając do niej kilka łyżek gorącej zupy i dokładnie mieszając. Po zahartowaniu dodaj śmietanę do zupy.
  4. Do zupy dodaj posiekaną natkę pietruszki. Dopraw solą i pieprzem.
  5. Makaron ugotuj według wskazówek na opakowaniu.
  6. Podawaj z przygotowaną zupą grzybową.

Opis przepisu:

Aromatyczna, pachnąca lasem, kremowa zupa grzybowa z kolankami przypadnie do gustu wszystkim fanom domowych potraw! Dzięki Zupie borowikowej Jak u Mamy WINIARY w mgnieniu oka przygotujesz podstawę do tej wyśmienitej zupy. Dopełnieniem będą mrożone grzyby i warzywa oraz makaron kolanka.

Komentarze:

Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?

Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?