składniki:
liczba porcji:


Przygotowanie:
- Warzywa oczyść i pokrój w zapałkę. Grzyby ugotuj razem z warzywami.
- Zupy rozprowadź w 0,5 l wody. Wymieszaj zupy z grzybami. Gotuj na wolnym ogniu przez 10 minut.
- Zahartuj śmietanę, dodając do niej kilka łyżek gorącej zupy i dokładnie mieszając. Po zahartowaniu dodaj śmietanę do zupy.
- Do zupy dodaj posiekaną natkę pietruszki. Dopraw solą i pieprzem.
- Makaron ugotuj według wskazówek na opakowaniu.
- Podawaj z przygotowaną zupą grzybową.
Opis przepisu:
Autor: WINIARYAromatyczna, pachnąca lasem, kremowa zupa grzybowa z kolankami przypadnie do gustu wszystkim fanom domowych potraw! Dzięki Zupie borowikowej Jak u Mamy WINIARY w mgnieniu oka przygotujesz podstawę do tej wyśmienitej zupy. Dopełnieniem będą mrożone grzyby i warzywa oraz makaron kolanka.
Komentarze:
Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?
Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?