Spodobał ci się ten przepis? zarejestruj się i załóż konto

Zupa serowa z mięsem mielonym

Oceń ten przepis!

4/5 4 13 5 1

Spodobał Ci się ten przepis!

  • Przygotowanie 25 min.

  • Oczekiwanie 25 min.

  • Porcje 6

4/5 4 13 5 1
  • Spodobał Ci się ten przepis!

składniki:

liczba porcji:

Przygotowanie:

  1. Do garnka wrzucam mięso mielone i podsmażam na kapce oleju.
  2. Pieczarki dokładnie myję, kroję w średnią kostkę i wrzucam do garnka z mięsem i zaczynam podgotowywać. Solę i pieprzę lekko i razem podgotowuję.
  3. Dolewam bulion. Pora myję i kroję w talarki albo w pół talarki - dorzucam do zupy.
  4. Na sam koniec wyciskam serki topione. Całość podgotowuję aż składniki się ładnie połączą i ser rozpuści. Ewentualnie doprawiam jeszcze do smaku. Podaję z ciepłym pieczywem np bagietką czosnkową.

Opis przepisu:

Zupa serowa może mieć wiele odsłon i można ją przygotować z różnych serów. Dziś wypróbuj przepis na wyjątkowo gęstą i sycącą wersję na bazie serków topionych i Bulionu warzywnego WINIARY! Szczególnie, że jej ugotowanie zajmie ci zaledwie pół godziny. Zupa serowa z mięsem i pieczarkami z łatwością cię rozgrzeje i zapewni energię na chłodniejsze dni!!

Komentarze:

Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?

Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?