Naleśniki z farszem mięsnym

Oceń ten przepis!

5/5 5 8 5 1

Spodobał Ci się ten przepis!

  • Przygotowanie 15 min.

  • Oczekiwanie 2 godz.

  • Porcje 4

5/5 5 8 5 1
  • Spodobał Ci się ten przepis!

składniki:

liczba porcji:

farsz:

naleśniki:

sos czosnkowy:

Przygotowanie:

  1. Mięso pokrój w cienkie paseczki, oprósz przyprawą ZIARENKA SMAKU i czosnkiem, skrop olejem. Wymieszaj, przykryj i wstaw na 1 godz. do lodówki.
  2. Tak przygotowane mięso smaż na rozgrzanej patelni 15-20 minut do odparowania płynu.
  3. Z mąki, mleka, jajek, szczypty soli i oleju przygotuj ciasto naleśnikowe, odstaw na 30 minut.
  4. Na rozgrzanej patelni usmaż 8 naleśników.
  5. Na każdy naleśnik nałóż porcję farszu mięsnego i złóż w trójkąt.
  6. Majonez wymieszaj dokładnie ze śmietaną i czosnkiem przeciśniętym przez praskę, dopraw do smaku solą.
  7. Naleśniki podawaj od razu po przygotowaniu z sosem czosnkowym. Możesz przyozdobić gałązką szczypiorku.

Opis przepisu:

Pożywne naleśniki z farszem mięsnym to świetny pomysł na domowy, weekendowy obiad. Pokrojone mięso z szynki marynujemy z przyprawą Ziarenka Smaku uniwersalne WINIARY, czosnkiem i olejem, a w tym czasie przygotowujemy ciasto na naleśniki. Potem wystarczy przesmażyć mięsny farsz, usmażyć naleśniki, nadziać i złożyć w trójkąty. Podajemy zaraz po przygotowaniu, polane sosem czosnkowym ze śmietany, Majonezu Dekoracyjnego i czosnku. Farsz mięsny możemy przyprawić dodatkowo ulubionymi ziołami lub podać naleśniki z  Sosem czosnkowo-ziołowym WINIARY.

Spróbuj także z sosem mornay na Kremowej Bazie do jasnych sosów WINIARY >>

Komentarze:

Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?

Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?