Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Naleśniki z farszem mięsnym

0
146 min
Łatwy

Składniki

-
4 porcje
+

Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz tutaj

700 g
Szynka
1 łyżeczka
Czosnek granulowany
3 łyżek
Olej
1 szklanka
Mąka pszenna
1 szklanka
Mleko
2 
Jajko
3 łyżek
Olej
1 szczypta
Sól
150 ml
Śmietana 18%
2 ząbków
Czosnek
1 trochę
Sól

Porady & triki

Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.

Kopiuj składniki

Wybierz z listy składników

Kopiuj
| Liczba skopiowanych składników
Adimo
.

Wartości odżywcze

Węglowodany
28.97 g
Tłuszcze
49.88 g
Białko
40.15 g
Wartość energetyczna
715.01 kcal
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Gotujmy

Przygotowanie

146 min
Krok 1
5 min
Mięso pokrój w cienkie paseczki, oprósz przyprawą ZIARENKA SMAKU i czosnkiem, skrop olejem. Wymieszaj.
Krok 2
60 min
Przykryj i wstaw na 1 godz. do lodówki.
Krok 3
20 min
Tak przygotowane mięso smaż na rozgrzanej patelni 15-20 minut do odparowania płynu.
Krok 4
10 min
Z mąki, mleka, jajek, szczypty soli i oleju przygotuj ciasto naleśnikowe.
Krok 5
30 min
Odstaw na 30 minut.
Krok 6
10 min
Na rozgrzanej patelni usmaż 8 naleśników.
Krok 7
5 min
Na każdy naleśnik nałóż porcję farszu mięsnego i złóż w trójkąt.
Krok 8
5 min
Majonez wymieszaj dokładnie ze śmietaną i czosnkiem przeciśniętym przez praskę, dopraw do smaku solą.
Krok 9
1 min
Naleśniki podawaj od razu po przygotowaniu z sosem czosnkowym. Możesz przyozdobić gałązką szczypiorku.
Naleśniki z farszem mięsnym

Krok 1 z 9

Mięso pokrój w cienkie paseczki, oprósz przyprawą ZIARENKA SMAKU i czosnkiem, skrop olejem. Wymieszaj.

Naleśniki z farszem mięsnym

Krok 2 z 9

Przykryj i wstaw na 1 godz. do lodówki.

Naleśniki z farszem mięsnym

Krok 3 z 9

Tak przygotowane mięso smaż na rozgrzanej patelni 15-20 minut do odparowania płynu.

Naleśniki z farszem mięsnym

Krok 4 z 9

Z mąki, mleka, jajek, szczypty soli i oleju przygotuj ciasto naleśnikowe.

Naleśniki z farszem mięsnym

Krok 5 z 9

Odstaw na 30 minut.

Naleśniki z farszem mięsnym

Krok 6 z 9

Na rozgrzanej patelni usmaż 8 naleśników.

Naleśniki z farszem mięsnym

Krok 7 z 9

Na każdy naleśnik nałóż porcję farszu mięsnego i złóż w trójkąt.

Naleśniki z farszem mięsnym

Krok 8 z 9

Majonez wymieszaj dokładnie ze śmietaną i czosnkiem przeciśniętym przez praskę, dopraw do smaku solą.

Naleśniki z farszem mięsnym

Krok 9 z 9

Naleśniki podawaj od razu po przygotowaniu z sosem czosnkowym. Możesz przyozdobić gałązką szczypiorku.

Pożywne naleśniki z farszem mięsnym to świetny pomysł na domowy, weekendowy obiad. Pokrojone mięso z szynki marynujemy z przyprawą Ziarenka Smaku uniwersalne WINIARY, czosnkiem i olejem, a w tym czasie przygotowujemy ciasto na naleśniki. Potem wystarczy przesmażyć mięsny farsz, usmażyć naleśniki, nadziać i złożyć w trójkąty. Podajemy zaraz po przygotowaniu, polane sosem czosnkowym ze śmietany, Majonezu Dekoracyjnego i czosnku. Farsz mięsny możemy przyprawić dodatkowo ulubionymi ziołami lub podać naleśniki z Sosem czosnkowo-ziołowym WINIARY.
Przepis w formacie PDF
Pobierz
Udostępnij

Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną

Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.

Dziękujemy za ocenę!
Czekamy na Twoją recenzję!

Oceniłeś już ten przepis/produkt.

Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.

Zapisz
Asset 10

Komentarze 0

0/4000
Proszę podać poprawną nazwę użytkownika. Musi zawierać 4-15 znaków. Znaki od A do Z i od 0 do 9 są dozwolone
Nazwa użytkownika