Pierogi z pieczarkami

Oceń ten przepis!

5/5 5 5 5 1

Spodobał Ci się ten przepis!

  • Przygotowanie 37 min.

  • Oczekiwanie 15 min.

  • Porcje 4

5/5 5 5 5 1
  • Spodobał Ci się ten przepis!

składniki:

liczba porcji:

ciasto:

Przygotowanie:

  1. Pieczarki zetrzyj na tarce o grubych oczkach.
  2. Obraną cebulę posiekaj, podsmaż z pieczarkami na patelni na rozgrzanej oliwie i ostudź.
  3. Do zimnego farszu dodaj kaszę mannę, dopraw przyprawą ZIARENKA SMAKU i pieprzem.
  4. Z podanych składników i ok. 250 ml letniej wody przygotuj ciasto pierogowe, rozwałkuj cienko i szklanką wytnij krążki.
  5. Na każdy krążek nakładaj farsz i sklejaj pierogi.
  6. Gotuj w lekko posolonym wrzątku 2 minuty od wypłynięcia.
  7. Podawaj z rozpuszczonym we wrzątku Barszczem czerwonym.

Opis przepisu:

Pierogi i kubek gorącego barszczu - nie ma nic lepszego na jesienną niepogodę! Spraw przyjemność sobie i bliskim - sięgnij po przepis na pierogi z pieczarkami, a smaki WINIARY pomogą Ci zaczarować każdy dzień!

Komentarze:

Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?

Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?