Pstrąg z brokułami

Oceń ten przepis!

4/5 4 11 5 1

Spodobał Ci się ten przepis!

  • Przygotowanie 20 min.

  • Oczekiwanie 35 min.

  • Porcje 4

4/5 4 11 5 1
  • Spodobał Ci się ten przepis!

składniki:

liczba porcji:

Przygotowanie:

  1. POMYSŁ NA… dokładnie wymieszaj ze śmietanką i 50 ml wody. Doprowadź do wrzenia i zdejmij z ognia.
  2. Pstrąga pokrój w ukośne porcje, dopraw solą i pieprzem, posmaruj oliwą.
  3. Paprykę i cebulę pokrój w paseczki.
  4. Do żaroodpornego naczynia wyłóż cebulę, papryki, brokuły i płaty pstrąga. Zalej POMYSŁEM NA…
  5. Piecz w piekarniku nagrzanym do 180°C przez 25 minut.
  6. Podawaj z mieszanym ryżem.

Opis przepisu:

Kolorowy pstrąg z brokułami, zieloną i żółtą papryką oraz cebulą, zapiekany z Pomysłem na... rybę w sosie śmietanowo-koperkowym. Gwarantowany kulinarny sukces, bo rybka z barwnymi dodatkami przypadnie do gustu nawet niejadkom. Pyszna z mieszanym ryżem (np. białym i brązowym lub białym z basmati), ale można podać też z ryżem parboiled lub - na gorącą kolację - z kromką chrupiącej bagietki.

Komentarze:

Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?

Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?