Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Pstrąg z brokułami

0
55 min
Łatwy

Składniki

-
4 porcje
+

Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz tutaj

200 ml
Śmietana 12%
600 g
Pstrąg
200 g
Brokuły, mrożone, posiekane, nieprzygotowane
1 
Cebula
1 trochę
Sól
1 Płaska łyżka
Oliwa z oliwek
1 trochę
Pieprz czarny

Porady & triki

Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.

Kopiuj składniki

Wybierz z listy składników

Kopiuj
| Liczba skopiowanych składników
.

Wartości odżywcze

Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Gotujmy

Przygotowanie

55 min
Krok 1
5 min
POMYSŁ NA… dokładnie wymieszaj ze śmietanką i 50 ml wody. Doprowadź do wrzenia i zdejmij z ognia.
Krok 2
5 min
Pstrąga pokrój w ukośne porcje, dopraw solą i pieprzem, posmaruj oliwą.
Krok 3
5 min
Paprykę i cebulę pokrój w paseczki.
Krok 4
5 min
Do żaroodpornego naczynia wyłóż cebulę, papryki, brokuły i płaty pstrąga. Zalej POMYSŁEM NA…
Krok 5
0 min
Piecz w piekarniku nagrzanym do 180°C przez 25 minut.
Krok 6
1 min
Podawaj z mieszanym ryżem.
Pstrąg z brokułami

Krok 1 z 6

POMYSŁ NA… dokładnie wymieszaj ze śmietanką i 50 ml wody. Doprowadź do wrzenia i zdejmij z ognia.

Pstrąg z brokułami

Krok 2 z 6

Pstrąga pokrój w ukośne porcje, dopraw solą i pieprzem, posmaruj oliwą.

Pstrąg z brokułami

Krok 3 z 6

Paprykę i cebulę pokrój w paseczki.

Pstrąg z brokułami

Krok 4 z 6

Do żaroodpornego naczynia wyłóż cebulę, papryki, brokuły i płaty pstrąga. Zalej POMYSŁEM NA…

Pstrąg z brokułami

Krok 5 z 6

Piecz w piekarniku nagrzanym do 180°C przez 25 minut.

Pstrąg z brokułami

Krok 6 z 6

Podawaj z mieszanym ryżem.

Kolorowy pstrąg z brokułami, zieloną i żółtą papryką oraz cebulą, zapiekany z Pomysłem na... rybę w sosie śmietanowo-koperkowym. Gwarantowany kulinarny sukces, bo rybka z barwnymi dodatkami przypadnie do gustu nawet niejadkom. Pyszna z mieszanym ryżem (np. białym i brązowym lub białym z basmati), ale można podać też z ryżem parboiled lub - na gorącą kolację - z kromką chrupiącej bagietki.
Przepis w formacie PDF
Pobierz
Udostępnij

Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną

Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.

Dziękujemy za ocenę!
Czekamy na Twoją recenzję!

Oceniłeś już ten przepis/produkt.

Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.

Zapisz
Asset 10

Komentarze 0

0/4000
Proszę podać poprawną nazwę użytkownika. Musi zawierać 4-15 znaków. Znaki od A do Z i od 0 do 9 są dozwolone
Nazwa użytkownika