Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Kolorowy pstrąg z brokułami, zieloną i żółtą papryką oraz cebulą, zapiekany z Pomysłem na... rybę w sosie śmietanowo-koperkowym. Gwarantowany kulinarny sukces, bo rybka z barwnymi dodatkami przypadnie do gustu nawet niejadkom. Pyszna z mieszanym ryżem (np. białym i brązowym lub białym z basmati), ale można podać też z ryżem parboiled lub - na gorącą kolację - z kromką chrupiącej bagietki.
Przygotowanie
55 min
Krok 1
5 min
POMYSŁ NA… dokładnie wymieszaj ze śmietanką i 50 ml wody. Doprowadź do wrzenia i zdejmij z ognia.
Krok 2
5 min
Pstrąga pokrój w ukośne porcje, dopraw solą i pieprzem, posmaruj oliwą.
Krok 3
5 min
Paprykę i cebulę pokrój w paseczki.
Krok 4
5 min
Do żaroodpornego naczynia wyłóż cebulę, papryki, brokuły i płaty pstrąga. Zalej POMYSŁEM NA…
Krok 5
0 min
Piecz w piekarniku nagrzanym do 180°C przez 25 minut.
Krok 6
1 min
Podawaj z mieszanym ryżem.
Krok 1
z
6
POMYSŁ NA… dokładnie wymieszaj ze śmietanką i 50 ml wody. Doprowadź do wrzenia i zdejmij z ognia.
Krok 2
z
6
Pstrąga pokrój w ukośne porcje, dopraw solą i pieprzem, posmaruj oliwą.
Krok 3
z
6
Paprykę i cebulę pokrój w paseczki.
Krok 4
z
6
Do żaroodpornego naczynia wyłóż cebulę, papryki, brokuły i płaty pstrąga. Zalej POMYSŁEM NA…
Krok 5
z
6
Piecz w piekarniku nagrzanym do 180°C przez 25 minut.
Krok 6
z
6
Podawaj z mieszanym ryżem.
Dodaj do My Menu Plan
Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się
Zaloguj się lub załóż konto
Przepis w formacie PDF
Udostępnij
Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną
Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.
lite
Dziękujemy za ocenę!
Czekamy na Twoją recenzję!
Oceniłeś już ten przepis/produkt.
Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.
Komentarze 0