Skip to Main Content
Winiary
Winiary
  • Szukaj
  • Zaloguj się / Zarejestruj
  • Przepisy
  • #niemarnujemy
  • Obiad na każdą kieszeń
  • MyMenu Plan
  • CookBook
  • Roślinna kuchnia
  • Desery
  • Porady
  • Nasi eksperci
  • Winiary
  • Wszystkie przepisy
  • Kuchnia sezonowa
  • Składniki
  • Okazja
  • Nie marnujemy
  • Desery
  • Kolacja
  • Obiad
  • Śniadanie
  • Dania i przekąski
  • Zupy
  • Pomagamy w gotowaniu i niemarnowaniu
  • Przepisy
  • Porady i inspiracje
  • Foodsharing
  • Recycling opakowań
  • Produkty Dobre Dłużej
  • Obiad na każdą kieszeń
  • Promocja na pomidory
  • Promocja na ćwiartkę z kurczaka
  • Mięsny obiad
  • Mięsny obiad do 10 zł
  • Mięsny obiad do 15 zł
  • Bezmięsny obiad
  • Bezmięsny obiad do 10 zł
  • Bezmięsny obiad do 15 zł
  • Przyjaciele od kuchni Winiary
  • Jagna Niedzielska
  • Robert Harna
  • Marta Śliwicka
  • Zakochane w zupach
  • Produkty
  • O nas
  • Nowości i konkursy
  • Kategorie produktów
  • Kontakt
Pstrąg z brokułami

Pstrąg z brokułami

(0)
55min
Łatwy
Kup składniki
WINIARY logo
Winiary winiary.pl
Smacznego!

Dodaj ten przepis do MyMenu Plan!

Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas

Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!

Dodaj do My Menu Plan

Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się

Zaloguj się lub załóż konto

Dodaj do CookBook

Składniki

4 porcje

Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz

ingredient_quantity
recipe ingredient
1  opakowanie
Pomysł na... rybę w sosie śmietanowo-koperkowym RELAUNCH
200  ml
Śmietana 12%
600  g
Pstrąg
200  g
Brokuły, mrożone, posiekane, nieprzygotowane
 
 
1 
Cebula
trochę
Sól
1  Płaska łyżka
Oliwa z oliwek
trochę
Pieprz czarny
Kopiuj

Porady & triki

Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.

Kopiuj składniki

Wybierz z listy składników

Kopiuj
.

Wartości odżywcze

Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Kolorowy pstrąg z brokułami, zieloną i żółtą papryką oraz cebulą, zapiekany z Pomysłem na... rybę w sosie śmietanowo-koperkowym. Gwarantowany kulinarny sukces, bo rybka z barwnymi dodatkami przypadnie do gustu nawet niejadkom. Pyszna z mieszanym ryżem (np. białym i brązowym lub białym z basmati), ale można podać też z ryżem parboiled lub - na gorącą kolację - z kromką chrupiącej bagietki.

Przygotowanie

55 min
  • Krok 1

    5 min
    POMYSŁ NA… dokładnie wymieszaj ze śmietanką i 50 ml wody. Doprowadź do wrzenia i zdejmij z ognia.
  • Krok 2

    5 min
    Pstrąga pokrój w ukośne porcje, dopraw solą i pieprzem, posmaruj oliwą.
  • Krok 3

    5 min
    Paprykę i cebulę pokrój w paseczki.
  • Krok 4

    5 min
    Do żaroodpornego naczynia wyłóż cebulę, papryki, brokuły i płaty pstrąga. Zalej POMYSŁEM NA…
  • Krok 5

    0 min
    Piecz w piekarniku nagrzanym do 180°C przez 25 minut.
  • Krok 6

    1 min
    Podawaj z mieszanym ryżem.
Pstrąg z brokułami

Krok 1 z 6

POMYSŁ NA… dokładnie wymieszaj ze śmietanką i 50 ml wody. Doprowadź do wrzenia i zdejmij z ognia.

Pstrąg z brokułami

Krok 2 z 6

Pstrąga pokrój w ukośne porcje, dopraw solą i pieprzem, posmaruj oliwą.

Pstrąg z brokułami

Krok 3 z 6

Paprykę i cebulę pokrój w paseczki.

Pstrąg z brokułami

Krok 4 z 6

Do żaroodpornego naczynia wyłóż cebulę, papryki, brokuły i płaty pstrąga. Zalej POMYSŁEM NA…

Pstrąg z brokułami

Krok 5 z 6

Piecz w piekarniku nagrzanym do 180°C przez 25 minut.

Pstrąg z brokułami

Krok 6 z 6

Podawaj z mieszanym ryżem.

Dodaj do My Menu Plan

Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się

Zaloguj się lub załóż konto

Przepis w formacie PDF

Udostępnij

  • Facebook
  • Twitter
  • Pinterest
  • Whatsapp

Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną

Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.

lite

Dziękujemy za ocenę!

Czekamy na Twoją recenzję!

Oceniłeś już ten przepis/produkt.

Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.

Zapisz

Komentarze 0

Please enter proper keywords 0/4000
Proszę podać poprawną nazwę użytkownika. Musi zawierać 4-15 znaków. Znaki od A do Z i od 0 do 9 są dozwolone
Nazwa użytkownika
Anuluj
Prześlij
Pokaż więcej komentarzy

Zarejestruj się na winiary.pl i zyskaj więcej!

Zobacz wszystkie benefity
Benefit Zaplanuj posiłki z My Menu Plan

Zaplanuj swoje posiłki z My Menu Plan

Zobacz wszystkie benefity

Więcej przepisów

  • Bez orzechów / orzeszków ziemnych
  • Bez orzechów laskowych
  • Bez skorupiaków
  • Bez soi
  • Danie główne
  • Obiad
  • Śmietana
  • Uroczystość
  • Warzywa
  • Z rybą

Polecane przepisy

Pokaż więcej przepisów

  • Lazania z brokułem i rybą

    Lazania z brokułem i rybą

    1 godz 35 min Łatwy
  • Sznycel z indyka z piekarnika

    Sznycel z indyka z piekarnika

    35 min Łatwy
  • Ryba w sosie śmietanowo-koperkowym

    Ryba w sosie śmietanowo-koperkowym

    45 min Łatwy
  • Potrawka z kurczaka

    Potrawka z kurczaka

    24 min Łatwy

Pokaż więcej przepisów

  • Facebook
  • Youtube
  • Twitter
  • Instagram
  • Pinterest
  • Zarejestruj się
  • Polityka Cookies
  • Zaloguj się
  • Kontakt
  • Polityka prywatności
  • Regulamin serwisu