Pstrąg z brokułami
55min
Łatwy
200 ml
Śmietana 12%
600 g
Pstrąg
200 g
Brokuły, mrożone, posiekane, nieprzygotowane
1
Cebula
1 trochę
Sól
1 Płaska łyżka
Oliwa z oliwek
1 trochę
Pieprz czarny
.
Wartości odżywcze
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Przygotowanie
55 min
Krok 1
5 min
POMYSŁ NA… dokładnie wymieszaj ze śmietanką i 50 ml wody. Doprowadź do wrzenia i zdejmij z ognia.
Krok 2
5 min
Pstrąga pokrój w ukośne porcje, dopraw solą i pieprzem, posmaruj oliwą.
Krok 3
5 min
Paprykę i cebulę pokrój w paseczki.
Krok 4
5 min
Do żaroodpornego naczynia wyłóż cebulę, papryki, brokuły i płaty pstrąga. Zalej POMYSŁEM NA…
Krok 5
0 min
Piecz w piekarniku nagrzanym do 180°C przez 25 minut.
Krok 6
1 min
Podawaj z mieszanym ryżem.
Kolorowy pstrąg z brokułami, zieloną i żółtą papryką oraz cebulą, zapiekany z Pomysłem na... rybę w sosie śmietanowo-koperkowym. Gwarantowany kulinarny sukces, bo rybka z barwnymi dodatkami przypadnie do gustu nawet niejadkom. Pyszna z mieszanym ryżem (np. białym i brązowym lub białym z basmati), ale można podać też z ryżem parboiled lub - na gorącą kolację - z kromką chrupiącej bagietki.
Komentarze 0