Pieczarki faszerowane z grilla

4/5 4 16 5 1

przygotowanie: 30 min

oczekiwanie: 15 min

porcje: 4 porcje

98 calories kalorie: 98 kcal / porcja

Pieczarki faszerowane z grilla to uroczy pomysł na drobną przekąskę. Kapelusze pieczarek wypełniamy serkiem wiejskim, doprawiamy Przyprawą ZIARENKA SMAKU uniwersalne WINIARY i posypujemy startym żółtym serem. Tak przygotowane faszerowane pieczarki skrapiamy oliwą i grillujemy. Pieczarki faszerowane z grilla najlepiej smakują podane z dodatkiem Sosu czosnkowego WINIARY.

składniki:

Liczba porcji:

Przygotowanie:

  1. Pieczarki obierz i wytnij nóżki. Środek oprósz przyprawą ZIARENKA SMAKU i pieprzem.
  2. Nóżki pieczarek drobno posiekaj i wymieszaj z ok 120 gramami serka twarogowego. Dodaj przyprawy ZIARENKA SMAKU oraz pieprz do smaku.
  3. Pieczarki wypełnij farszem.
  4. Ułóż pieczarki na aluminiowej tacce do grilla lub kratce piekarnika.
  5. Zetrzyj na tarce żółty ser i lekko posyp pieczarki. Na koniec wbij do każdej jedno przepiórcze jajko.
  6. Grilluj przez ok 10 minut lub piecz w piekarniku rozgrzanym do 180 stopni przez ok 15 minut.
  7. Pieczarki posyp posiekaną natką pietruszki i pieprzem do smaku
  8. Podawaj z Sosem czosnkowym WINIARY

Recenzje

Chcesz ocenić przepis niczym prawdziwy krytyk kulinarny i zbierać punkty w Społeczności WINIARY?
Tu jest miejsce dla Ciebie. Sprawdź zasady >>

Komentarze:

Smakowała Ci potrawa? Chcesz podzielić się swoją opinią na jej temat? Pamiętaj, iż dodając komentarz po zalogowaniu, zyskujesz punkty w Społeczności WINIARY.