Pieczarki faszerowane z grilla

4/5 4 17 5 1
4/5 4 17 5 1
  • Przygotowanie: 30 min.

  • Oczekiwanie: 15 min.

  • Porcje: 4

składniki:

liczba porcji:

Przygotowanie:

  1. Pieczarki obierz i wytnij nóżki. Środek oprósz przyprawą ZIARENKA SMAKU i pieprzem.
  2. Nóżki pieczarek drobno posiekaj i wymieszaj z ok 120 gramami serka twarogowego. Dodaj przyprawy ZIARENKA SMAKU oraz pieprz do smaku.
  3. Pieczarki wypełnij farszem.
  4. Ułóż pieczarki na aluminiowej tacce do grilla lub kratce piekarnika.
  5. Zetrzyj na tarce żółty ser i lekko posyp pieczarki. Na koniec wbij do każdej jedno przepiórcze jajko.
  6. Grilluj przez ok 10 minut lub piecz w piekarniku rozgrzanym do 180 stopni przez ok 15 minut.
  7. Pieczarki posyp posiekaną natką pietruszki i pieprzem do smaku
  8. Podawaj z Sosem czosnkowym WINIARY

Opis przepisu:

Pieczarki faszerowane z grilla to uroczy pomysł na drobną przekąskę. Kapelusze pieczarek wypełniamy serkiem wiejskim, doprawiamy Przyprawą ZIARENKA SMAKU uniwersalne WINIARY i posypujemy startym żółtym serem. Tak przygotowane faszerowane pieczarki skrapiamy oliwą i grillujemy. Pieczarki faszerowane z grilla najlepiej smakują podane z dodatkiem Sosu czosnkowego WINIARY.

Komentarze:

Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?